Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
31 Ocak 2011 Pazartesi - 13:05

İşsizlik önlemi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işsizlik oranının düşük seviyelere çekilebilmesi amacıyla bir dizi önlem aldı.

İşsizlik önlemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kurum, 2010 yılında 3 ilde düzenlediği istihdam fuarını bu yıl 20 ilde düzenlemeyi amaçlarken, iş danışmanlığı hizmetlerinden yararlanan kişi sayısını 5 bin 643’ten 150 bin kişiye yükseltmeyi hedefliyor. Kurum, bir önceki yıl en az yarısı mesleği olmayanlardan olmak üzere 216 bin işsizi aktif işgücü programlarına alırken, bu sayıyı bu yıl 400 bine çıkarmayı amaçlıyor.
ANKA’nın İŞKUR 2011 Yılı Performans Programı’ndan derlediği bilgilere göre İŞKUR’un bir önceki yıla oranla işsizliğin önüne geçebilmek için yoğun önlemler aldığı anlaşıldı. Buna göre, İŞKUR bu yıl 20 ilde istihdam fuarı ve 61 ilde ise kariyer günleri toplantıları düzenleyecek. İstihdam fuarı 2009 yılında 2 ilde, 2010 yılında ise sadece 3 ilde düzenlenmişti. Kariyer günleri toplantıları ise 2009 yılında 7, 2010 yılında ise 12 ilde yapılırken bu yıl toplantıların 61 ilde yapılması planlanıyor. Bu projenin hayata geçmesi için fuar düzenleme faaliyetlerine ilişkin merkezden yönlendirme, koordinasyon ve danışmanlık hizmetleri için 44 bin 997 TL, yerel ve sektörel düzeyde diyalog ve işbirliğinin artırılması için ise 104 bin 994 TL bütçe ayrıldı.

-İŞ DANIŞMANLIĞINDA REKOR ARTIŞ SAĞLANMAYA ÇALIŞILACAK-

İŞKUR 2011 yılı hedeflerinde iş danışmanlığı hizmetlerinden yararlanan kişi sayısını 150 bine çıkarmayı hedefliyor. İş danışmanlığı hizmetlerinden yaralanan kişi sayısı 2009 yılında 5 bin 255 iken 2010 yılında 5 bin 643 kişi idi. Bu rakamın bu yıl büyük bir artışla 150 bin sayısına çıkarılması öngörülüyor. İş arayanlara yönelik iş danışmanlığı faaliyetleri için ise kurum 397 bin 697 TL bütçe ayırdı.
Kurum, bu yıl istihdam garantili olmayan işgücü yetiştirme kurslarını başarı ile bitirenlerin işe yerleştirilme oranını yüzde 32’ye çıkarmayı hedefliyor. Bu rakam 2009 ve 2010 yıllarında yüzde 29 düzeyindeydi. İş gücü yetiştirme kurslarını başarı ile bitirenlerin öncelikle işe yönlendirilmesi için kurum 47 bin 843 TL’lik bütçe ayırdı.

-MESLEK LİSELERİNE YENİDEN AĞIRLIK VERİLECEK-

İŞKUR, kuruma kayıtlı meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve üstü eğitim düzeyine sahip iş arayan sayısını 2009 seviyesine çekmeyi hedefliyor. 2009 yılında bu şartlarda iş arayan sayısı 574 bin 342 kişi iken bu rakam 2010 yılında 476 bine gerilemişti. İŞKUR bu rakamı bu yıl 571 bin 200’e çıkarmayı amaçlıyor. Bu nedenle İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve medya ile daha fazla ve etkili işbirliği yapılabilmesi amacıyla 107 bin 646 TL ve tanıtım faaliyetleri için ise 71 bin 764 TL bütçe ayırmayı hedefliyor.
İŞKUR kurum internet sitesinde yayımlanan açık iş sayısını bu yıl 450 bine çıkarmayı hedefliyor. Bu rakam 2009 yılında 144 bin 502, 2010 yılında ise 370 bin olarak gerçeklemişti.

-80 BİN İŞSİZE STAJ PROGRAMI SUNULACAK-

2011 yılı sonuna kadar en az yarısı kuruma kayıtlı 18-29 yaş arası işsizlerden olmak üzere 80 bin işsize staj programı imkanı sunmayı hedefleyen İŞKUR’un 2009 yılında staj programına katılan kursiyer sayısı bin 285 iken bu sayı 2010 yılında 2 bin 500 olarak gerçekleşmişti. Staja katılanların sayısının arttırılması için kurum 48 milyon 236 bin 316 TL’lik bütçe ayırmayı hedefliyor.
İŞKUR, 2011 yılında en az yarısı mesleği olmayanlardan olmak üzere Kuruma kayıtlı 400 bin işsizi aktif işgücü programlarından yararlandırmayı hedefliyor. Kurslara katılan kişi sayısı 2009 yılında 213 bin 852 kişi iken bu rakam 2010 yılında 216 bin kişi olarak gerçekleşmişti. Kurum, bu yıl düzenlenecek olan işgücü yetiştirme kurslarının sayısının arttırılması için 307 milyon 900 bin 580 TL’lik bütçe ayırmayı hedefliyor.
İşsizlik ödeneği alan işsizlerin işe dönüş sürelerinin kısaltılması hedefleniyor. 2009 yılında işsizlik ödeneği alan kişilerin işe dönüş süresi ortalama 6 ay 7 gün iken bu rakam 2010 yılında 6 aya çekilmişti. Rakamın bu yıl 5.5 aya düşürülmesi planlanıyor.

 
CHP yargıya gidebilir
 
Bir CHP Analizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevgiliye ağaç
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), 14 Şubat ...
Şubat oyunları
Devlet Tiyatroları Şubat ayına yoğun bir programla giriyor. Antalya Devlet ...
Sıcaklık azalacak
Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. Antalya'da ...
 
İlginç ameliyat
Isparta'da, yıllar önce kendisini kovalayan köpekten kaçarken düşüp burnu ...
En fedakar ağabey
Gaziantep'te, karaciğer yetmezliği rahatsızlıkları olan ve organ bekleyen ...
Onur ödülü
Çağdaş Gazeteciler Derneği “Özel Onur Ödülü” bu yıl, düşünce ve kültür ...
 
AKP’ye içtiler
Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin içki satışına yönelik yasal düzenlemeleri, ...
Tarım literatürü
Türkiye, tarım literatürünü uluslararası arenaya açtı. Tarım üzerine üretilen ...
Afyon kar altında
AFYON'da kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürürken, şehirlerarası karayollarında ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva