Türkiye'deki tek boa yılan türü Antalya'da görüntüledi
Türkiye'deki tek boa yılan türü Antalya'da görüntüledi
'Bilim kurgu filmleri burada gerçek olacak'
'Bilim kurgu filmleri burada gerçek olacak'
Salda Gölü'nde farkındalık için pedal çevirdiler
Salda Gölü'nde farkındalık için pedal çevirdiler
Kamu işçilerine Haziran ve Aralık ayında ödeme var
Kamu işçilerine Haziran ve Aralık ayında ödeme var
19 Kasım 2020 Perşembe - 09:36

Kadın antrenörler, geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor

TÜRKİYE'nin çeşitli kentlerindeki kadın futbol takımlarında forma giyen Nagihan Akar (22) ve Sinem Saygan (18), üniversite okumak için geldikleri Manisa'da, 1 yıldır erkek futbol takımına antrenörlük yaparak, tecrübelerini genç yeteneklerle paylaşıyor.

Kadın antrenörler, geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manisa Galatasaray Futbol Okulu, antrenörler Nagihan Akar ve Sinem Saygan'a emanet edildi. Küçük yaşlarda, mahalle aralarında erkek arkadaşlarıyla maç yaparak, futbola olan ilgileri artan, aslen Sakaryalı Akar ve Balıkesirli olan Saygan, yaşadıkları illerin kadın futbol takımlarında forma giydi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Futbol Antrenörlüğü Bölümü'nde yolları kesişen ikili, Manisa'daki çeşitli kadın futbol takımlarında oynadıktan sonra futbolu bırakarak, antrenörlük yapmaya başladı. Üniversite öğrenimlerini sürdüren, futbol aşığı kadın antrenörler, son 1 yıldır da erkek futbol takımına antrenörlük yapıyor. İkili, Manisa Galatasaray Futbol Okulu'ndaki 100'e yakın sporcuyla tecrübelerini paylaşıyor.

FUTBOL AŞKI ÇOCUKLUĞUMDAN'

Küçük yaşlardan bu yana oyuncak bebeklerle oynamak yerine top peşinde koştuğunu ve futbola olan merakının böyle başladığını dile getiren Nagihan Akar, "Futbol aşkı benim çocukluğumdan beridir olan bir şeydi. Sokakta büyüdüm. Bir kız çocuğu küçüklüğünde oyuncak bebeklerle oynaması gerekir, benim hep bir topum vardı. Hep o topun peşinde koşardım ve sokakta çocuklarla sürekli top oynardım. O şekilde büyüdüm. Futbol oynamak isterdim ama genelde kızlar oynamadığı için hep dışlanırdım. Sonrasında Sakarya Bayan Futbol Takımı'nda oynadım. Manisa'ya gelip, Şehzadeler Bayan Futbol Takımı daha sonra ise Soma Zaferspor Bayan Futbol Takımı'na transfer oldum. Artık antrenörlük yapmaya karar verdim. Oynama değil de öğretme tarafına geçmeye başladım. Çocukları çok seviyorum, çok bağlıyım. Onlara bir şey öğretirken ekstra dikkat göstermeye çalışıyoruz. Kadınların erkekten fiziksel olarak üstün olmasa da, tamamen düşünce olarak üstün olduklarını düşünüyorum. Bunu becerebilen kadınlar, ayaklarına da yansıtabilirler" diye konuştu.

'BİR ANDA KENDİMİ MAÇ YAPARKEN BULDUM'

Sinem Saygan da futbol merakının erkek arkadaşlarıyla maç yaparken başladığını söyledi. Saygan, "Futbol merakım küçük yaşta mahallede erkek arkadaşlarımla top oynamakla başladı. Futbolumun nasıl geliştiğini hiç bilmiyorum. Bir anda kendimi maç yaparken buldum. Hiç kız arkadaşım yoktu ve sadece erkek arkadaşlarım vardı. Bu yaşıma kadar sürekli sporun içerisindeydim ve hala devam ediyor. Balıkesir'de ve Soma'da Zaferspor Bayan Futbol Takımı'nda oynadım. Şu an futbolu bırakarak, antrenörlüğe başladım. Öğreticilik merakım çocukları çok sevmemle başladı. Çocuklara karşı ilgim var. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarla sürekli eğlenme ve bir şeyler öğretme isteğimin olduğunu fark ettim. Futbol cinsiyet fark etmeksizin herkesin yapabileceği bir spor. Kadın erkek eşittir, biz de kadın antrenörler olarak futbolu güzelleştirmeye çalışıyoruz. Yıllardır kadınların ofsaytı bilmediklerini söylerler. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimize bunu öğreterek, cevabını verdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

TURKIYE'NIN CESITLI ILLERINDEKI KADIN FUTBOL TAKIMLARINDA FORMA GIYEN FUTBOL ASIGI IKI KADIN SPORCU, UNIVERSITE OKUMAK ICIN GELDIKLERI MANISA'DA, 1 YILDIR ERKEK FUTBOL TAKIMINA ANTRENORLUK YAPARAK, TECRUBELERINI GENC YETENEKLERLE PAYLASIYOR. KADIN ANTRENORLER NAGIHAN AKAR (SAGDA) VE SINEM SAYGAN (SOLDA) FUTBOLUN SADECE ERKEK SPORU OLMADIGINI SOYLEDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

TURKIYE'NIN CESITLI ILLERINDEKI KADIN FUTBOL TAKIMLARINDA FORMA GIYEN FUTBOL ASIGI IKI KADIN SPORCU, UNIVERSITE OKUMAK ICIN GELDIKLERI MANISA'DA, 1 YILDIR ERKEK FUTBOL TAKIMINA ANTRENORLUK YAPARAK, TECRUBELERINI GENC YETENEKLERLE PAYLASIYOR. KADIN ANTRENORLER NAGIHAN AKAR VE SINEM SAYGAN (SAGDA) FUTBOLUN SADECE ERKEK SPORU OLMADIGINI SOYLEDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

TURKIYE'NIN CESITLI ILLERINDEKI KADIN FUTBOL TAKIMLARINDA FORMA GIYEN FUTBOL ASIGI IKI KADIN SPORCU, UNIVERSITE OKUMAK ICIN GELDIKLERI MANISA'DA, 1 YILDIR ERKEK FUTBOL TAKIMINA ANTRENORLUK YAPARAK, TECRUBELERINI GENC YETENEKLERLE PAYLASIYOR. KADIN ANTRENORLER NAGIHAN AKAR (FOTOGRAFTA) VE SINEM SAYGAN FUTBOLUN SADECE ERKEK SPORU OLMADIGINI SOYLEDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

TURKIYE'NIN CESITLI ILLERINDEKI KADIN FUTBOL TAKIMLARINDA FORMA GIYEN FUTBOL ASIGI IKI KADIN SPORCU, UNIVERSITE OKUMAK ICIN GELDIKLERI MANISA'DA, 1 YILDIR ERKEK FUTBOL TAKIMINA ANTRENORLUK YAPARAK, TECRUBELERINI GENC YETENEKLERLE PAYLASIYOR. KADIN ANTRENORLER NAGIHAN AKAR (ARKADA SOLDA) VE SINEM SAYGAN (ARKADA SAGDA) FUTBOLUN SADECE ERKEK SPORU OLMADIGINI SOYLEDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

TURKIYE'NIN CESITLI ILLERINDEKI KADIN FUTBOL TAKIMLARINDA FORMA GIYEN FUTBOL ASIGI IKI KADIN SPORCU, UNIVERSITE OKUMAK ICIN GELDIKLERI MANISA'DA, 1 YILDIR ERKEK FUTBOL TAKIMINA ANTRENORLUK YAPARAK, TECRUBELERINI GENC YETENEKLERLE PAYLASIYOR. KADIN ANTRENORLER NAGIHAN AKAR (SOLDA) VE SINEM SAYGAN (SAGDA) FUTBOLUN SADECE ERKEK SPORU OLMADIGINI SOYLEDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

TURKIYE'NIN CESITLI ILLERINDEKI KADIN FUTBOL TAKIMLARINDA FORMA GIYEN FUTBOL ASIGI IKI KADIN SPORCU, UNIVERSITE OKUMAK ICIN GELDIKLERI MANISA'DA, 1 YILDIR ERKEK FUTBOL TAKIMINA ANTRENORLUK YAPARAK, TECRUBELERINI GENC YETENEKLERLE PAYLASIYOR. KADIN ANTRENORLER NAGIHAN AKAR (ARKADA SOLDAN IKINCI) VE SINEM SAYGAN (ARKADA SAGDAN UCUNCU) FUTBOLUN SADECE ERKEK SPORU OLMADIGINI SOYLEDI. (FOTO: ERSAN ERDOGAN/MANISA, (DHA)

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)

Etiketler:
 
'Okullar, önlemlere destek için kapatıldı'
 
Bursa’dan 9 ülkeye fidan ve çöğür ihracatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Okullar, önlemlere destek için kapatıldı'
SAĞLIK Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi ...
25 yıldır inci kefalleri için suyun sıcaklığını ölçüyor
VAN’ın Erciş ilçesinde yaşayan Ferzende Coşar (60), 25 yıldır gönüllü ...
Mahalle halkının yaklaşamadığı kanyon turizme kazandırılıyor
DENİZLİ'nin Acıpayam ilçesinde 40 yıl önce bir kişinin düşüp ölmesi sonucu ...
 
‘Sevgi izi’ dövmesi, kaybolanlara ışık oluyor
ADANA'da dövmeci Mehmet Çağatay Öner (38), Türkiye'de uygulanan 'Sevgi ...
Müzisyenin beste kaynağı otomobili
AMASYA’da müzisyen Hakan Pazar'ın (35), yarım asra yaklaşan orijinal ‘Murat ...
Karadeniz'de 'BALIK', İç Anadolu'da 'HALI' tezgahları
Rize'de üretilen somonlar, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu'da üretilen ...
 
Beyoğlu'nda 3 katlı binada yangın
Beyoğlu'nda, 3 katlı binanın çatı katında kömür sobasının devrilmesi nedeniyle ...
İki bacağı kesilmiş halde yavru köpek bulundu
SAMSUN'un Havza ilçesinde ön iki bacağı kesilmiş halde yavru köpek bulundu. ...
Sağlık Bakanlığı, internette 'ikinci el' ilaç satışına el koydu
SAĞLIK Bakanlığı, internet üzerinden 'ikinci el' ilaç satışı yapılan hesapların ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Can sıkıcı gelişmeler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ukrayna’ya yeşil ışık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva