Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
27 Mayıs 2019 Pazartesi - 08:44

Kanser hastası memura 'vekil kalıyor' diyerek oda vermediler iddiası

Orman Genel Müdürlüğü misafirhanesini kullanmak isteyen kanser hastası muhafıza, milletvekillerine tahsis edildiği gerekçesiyle oda verilmedi iiddası gündeme bomba gibi düştü.

Kanser hastası memura  vekil kalıyor  diyerek oda vermediler iddiası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın haberi şöyle:

"Kanser tedavisi gören bir orman muhafızına konaklaması için yer verilmeyen Orman Genel Müdürlüğü konukevindeki odaların, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirlinin talimatıyla milletvekillerine tahsis edildiği anlaşıldı.

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, “Bu kurum birilerinin çıkarı uğruna peşkeş çekilemez. Dağda bayırda kaçakçılıkla mücadele ederek hayatını kaybeden, yangında yanarak ölen meslektaşımızın burada hakkı var, onların kemikleri sızlıyor. Talan ettiğiniz, peşkeş çektiğiniz yeter artık” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin özel villasında bakanlık personelini çalıştırdığı iddiaları geçen günlerde kamuoyunun gündemine otururken, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait konukevinde de milletvekillerinin sürekli olarak konakladığı ortaya çıktı. Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un verdiği bilgilere göre; kanser hastası bir orman muhafaza memuru, Ankara’da kanser tedavisi göreceğini ve bu süreçte misafirhaneye ihtiyacının olduğunu ve ekonomik durumlarının iyi olmadığını kendisine iletti.

Orman memurlarına hizmet etmek için kurulan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 26 odalı Ömer Özen Eğitim Merkezi’ni (misafirhane) arayan Durmuş, yetkililerden “yer olmadığı” yanıtını aldı. Durmuş, ardından misafirhanede “kimin kalacağı” sorusu ile karşılaştı. Durmuş, bir muhafaza memurunun tedavi için geleceğini ve 1 hafta konaklaması gerektiğini söylemesi üzerine, yetkiliden “Zaten burada muhafaza memurlarına yer verilmiyor” yanıtını aldı. Yetkili; misafirhanenin yüzde 60’ının milletvekilleri tarafından doldurulduğunu, bir yılı aşkın süredir orada kaldıklarını ve bakanın emri ile misafirhanenin milletvekillerine tahsis edildiğini söyledi. Durmuş, bazı milletvekillerinin çoğu zaman orada kalmadığını, fakat oda anahtarlarının vekillerde olduğunu belirtti.

İddiayı kanıtlayan vekil

Misafirhanenin önünde sosyal medyadan canlı yayın aracılığıyla açıklama yapan Durmuş, şunları kaydetti: “Bu kurumu cansiperane sırtlanan muhafaza memurları, hele ki kanser tedavisi gören bir meslektaşımız burada kalamayacaksa kimler kalacak? Sayın bakan, haddini bil! Bu kurum, milletvekillerine peşkeş çekilemez. O memurlar olduğu için bu kurum vardır. 

Milletvekillerinin ekonomik durumu oldukça iyi, bir otelde kendilerine özel oda tahsis ettirebilirler. Bu kurumu, buna müsaade eden yöneticileri, sayın bakanı kınıyorum! Kuruma emek veren insanların buralarda hakkı vardır. Milletvekilleri, derhal burayı boşaltın. Aksi halde bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Bu uyarıyı yapıyorum.”

Durmuş’un açıklama yaptığı esnada, misafirhanenin kapısının önüne bir milletvekili aracının geldiği ve aracın kapıda beklediği de görüldü. Buna tepki gösteren Durmuş, “Milletvekili gelsin, gerçek değilse iddiamızı çürütsün. Bu işgale son verin. Burada kanser hastası meslektaşımızın kalması en doğal hakkıdır. Sendika olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Sayın bakan gereğini yapsın. Bu kurum birilerinin çıkarı uğruna peşkeş çekilemez. Müsaade etmeyeceğiz. Ben 41 yıldır buraya hizmet veren bir emekçiyim. Dağda bayırda kaçakçılıkla mücadele ederek hayatını kaybeden, yangında yanarak ölen meslektaşımızın burada hakkı var, onların kemikleri sızlıyor. Talan ettiğiniz, peşkeş çektiğiniz yeter artık” dedi. 

Durmuş’un, yaptığı açıklamanın hemen ardından Orman Genel Müdürlüğü tarafından arandığı, bakanın bu açıklamadan rahatsız olduğu ve Durmuş hakkında soruşturma açıldığı da öğrenildi."

Etiketler:
 
Antalya için otobüs bileti bulamayınca boğazını kesti
 
İşte belediyelerin borçları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tercüme Bürosu Nedir?
İngilizce’den Almanca’ya, Çince’den İspanyolca’ya kadar en popüler dillerde ...
Masaüstü Bilgisayar Özellikleri
Bilgisayar kavramı, hızla gelişen ve üreten insanlığın, bilginin işlenmesi ...
Bodrum Uçak Bileti
Bodrum yaz aylarında en popüler lokasyonlardan biridir ve bu yüzden özellikle ...
 
Her yerde aranan küçük Mustafa, tarlada uyurken bulundu
KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin ilçesinde, akşam saatlerinde kaybolan ve her yerde ...
İntihar için atladı sonra can tatlı geldi
BURSA'nın İnegöl ilçesinde intihar etmek için dereye atlayan Ramazan B. ...
Gazeteci Önkibar’a yumruklu saldırı
Gazeteci Sabahattin Önkibar, Ankara'da yumruklu saldırıya uğradı. Bağlı ...
 
İki kamyonet çarpıştı: 1'i ağır, 3 yaralı
RİZE'de, iki kamyonetin çarpıştığı kazada 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
Çaya düşen lise birincisi Murat, kayboldu
VAN'ın Gürpınar ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte balık tutmak için Zernek ...
Almanya'dan yola çıkan ralliciler Van'a geldi
ALMANYA'dan yola çıkan ve Europa Orient ve Doğu Batı Dostluk ve Barış ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva