Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Teknoloji ile moda birleşti
Teknoloji ile moda birleşti
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı
27 Kasım 2017 Pazartesi - 12:03

Karton ve naylon barakada yaşam mücadelesi

NTALYA'nın Manavgat ilçesinde kimsesi olmayan 50 yaşındaki Hüseyin Arıcı, boş araziye naylondan, kartondan ve tahtadan yaptığı 8- 10 metrekarelik barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Karton ve naylon barakada yaşam mücadelesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat'ın Kavaklı Mahallesi'nde boş bir araziye kurduğu 8- 10 metrekarelik, duvarları ahşap ve naylon, tavanı karton kaplı, elektriği ve suyu olmayan barakada birkaç parça eşyayla yaşamaya çalışan Hüseyin Arıcı, bir yandan da astım, nefes darlığı, kalp ve romatizma gibi hastalıklarla mücadele ediyor. Hastalandığı 5- 6 sene öncesine kadar hamallık yaptığını anlatan Hüseyin Arıcı, hastalandıktan sonra çalışamadığını, kira ödeyecek, barınacak yeri olmadığını ve kimi kimsesi olmadığı için barakada yaşadığını söyledi.

Rahatsızlandığı için çalışamadığını, çevreden topladığı parçalar ve vatandaşların yardımlarıyla kendine bir baraka yaptığını anlatan Hüseyin Arıcı, daha önceleri kaldığı yerden, belediyenin inşaat yapacağı gerekçesiyle çıkartıldığını kaydetti. Barakasını önce Çakal Deresi mevkiine taşıdığını, ancak ağaçların gölgesinden duramadığını dile getiren Arıcı, "Barakayı daha sonra hayvan pazarının yanına getirdim, orada da kurban gübresi var, kokudan duramadım. Nefes darlığım var, evin içine sindi. Burada da çamların gölgesinden duramıyorum sabaha kadar" dedi.

'SOĞUKTAN UYUYAMIYORUM'

Soba yaktığını ancak barakanın kenarları açık olduğu için içerisinin soğuk olduğunu anlatan Hüseyin Arıcı, "Sobayı yakıyorum, 10 dakika sonra bana mı yanıyorsun demiyor. Barakanın her tarafında kırık yerler var, burada da naylon serili. Soğuğu alıyor. Güneş görür bir yerde olsa yine bu kadar olmaz, güneş görmediğinden buz gibi. Hiç ısınmıyor. Sabaha kadar soğuktan uyuyamıyorum, başım ağrıyor, belim ağrıyor. Burada duramıyorum" diye konuştu.

'NE YAPAYIM, ÇAREM YOK'

Son bir aydır kulaklarında da ağrı olduğunu, doktora gittiğini ancak ilaçları 35 lira tuttuğu için parasızlıktan alamadığını söyleyen Arıcı, şöyle konuştu:

"Çalışamıyorum, bel fıtığım var, dizlerimde romatizma var, kalp damarlarımda tıkanıklık var. Çarem yok, ne yapayım, gidecek yerim de yok. Kira ödeme gücüm yok. Hastalanmadan önce kamyonlarda hamallık yapardım, gübre götürüyordum, çalışabiliyordum o zaman. Ekmeğimi getiriyordum, şimdi rahatsızlığımdan dolayı çalışma durumum, sağlığım kalmadı."

KAYMAKAMLIKTAN 3 AYDA BİR YARDIM

Manavgat Kaymakamlığı'ndan 3 ayda bir 1000 TL yardım aldığını aktaran Arıcı, "Aldığım para yetmiyor. İlaca mı vereceğim, hapa mı vereceğim? Bir doktora gidiyorum zaten 4- 5 rahatsızlık var. Hangi birine yetişeyim? Burada ne bulursam yiyorum. Bazen çorba yapıyorum, çay yapıyorum, peynir filan alıyorum marketten yiyorum" dedi.

Barakada elektrik ve suyun olmadığını da kaydeden Hüseyin Arıcı, "Yetkililer belki biri sesimi duyar da yardım eder diye bekliyorum" diye konuştu.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA) 

 
'Özgüvenli Çocuk Nasıl Yetiştirilir' semineri
 
Piyano Festivali'nde Luz Casal rüzgarı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayse 27 Kasım 2017 Pazartesi 14:05

Bu ülkede trilyonluk mal varlığı olan, bu paraları saçma sapan yerlere harcayan ve etrafına hava atmak için çılgın gibi gereksiz yere para harcayan parasının hesabını bilmeyen ve sayıları artan milyonerler,bu insan, sizlerin pek çoğunun haksız kazanclari nedeniyle bu durumda,hepinizin ona borcu var. Duyun görün çaresizliği ve fakirliğin dramını. Ayrıca devlet yetkilileri bu insanlara bakmak korumak kollamak sizin görevleriniz arasında, o kuruldugunuz makamlar, o lüks arabalar bizlerin parası, bu paraları bu ve bunun gibi insanlara yani vatandaşa harcamaniz gerekiyor, keyfi lükse değil. Vicdanınız rahat mı.etrafınıza bakın bu dramı görün, öyle çoklar ki, ne için o makamlarda olduğunuzu bu kez daha elinizi vicdanınıza koyup düşünün. Birden çok evi olanlar Manavgat varliklilari sözüm size de. Yasamda bu dramlarda var. Haberiniz olsun. Hiç kimde bu dünyadan para ve mal ile gitmeyecek, hepsini burada bırakacak.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Özgüvenli Çocuk Nasıl Yetiştirilir' semineri
EĞİTİM Bilimci, akademisyen ve yazar Dr. Özgür Bolat, Antalya'da 'Özgüvenli ...
Fener Mahallesi'nde büyük dönüşüm
MURATPAŞA Belediyesi, Fener Mahallesi'nde tamamladığı asfalt çalışmalarının ...
Makina mühendisleri huzurevi sakinlerini ağırladı
MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Türk Sanat Müziği Korosu, ...
 
Gösteri merkezi inşaatı devam ediyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin, Yeşilbahçe Mahallesi'nde gerçekleştirdiği 17 ...
Antalya'da 20 bin esnaf, taklit ürün ticareti yapıyor
ANTALYA'da, 20 bin esnafın kanunen yasak olmasına rağmen taklit ürün satarak, ...
Polislere 1 milyon lira rüşvet teklif etti
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 'fuhuşa aracılık etmek' suçundan hakkında ...
 
Yılmaz Özdil izdihamı
Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenen Antalya Konyaaltı ...
Bu ölüm çok erken
ANTALYA'da, Semra ve Ferhat Ahırlı çiftinin tüp bebek tedavisiyle doğan ...
Akdeniz'de deprem
AKDENİZ'de Richter Ölçeği'ne göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva