Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
18 Ocak 2019 Cuma - 10:08

Kepez'de çok 'Garip' işler

Kepez'de CHP ilçe başkanlığı yapan ve 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde aday adayı olan Garip Erdoğan, kendi yerine başka bir aday gösterilince partisine veryansın etti. Garip Erdoğan'ın bu sözleri Ak Parti adayı Hakan Tütüncü ile görüşmesinden 3 gün sonra yandaş medyada sarf etmesi dikkat çekti.

Kepez de çok  Garip  işler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İmtiyaz sahipliğini Ak Partili Mehmet Okan Kaya'nın yaptığı Kanal V’deki Siyaset ve Kulis’e konuk olan CHP Kepez İlçe eski Başkanı Garip Erdoğan, “Kepez benim hayalimdi. 5 yıldır sokak sokak çalışıyorum. Böyle olmamalıydı” diye dert yandı

Millet İttifakı’nın iki ortağı CHP ve İYİ Parti arasında uzun bir pazarlık sürecine sahne olan Kepez’de düğüm önceki gün yapılan CHP MYK toplantısında çözüme ulaştı. Dr. Murat Dinç CHP adayı ilan edildi. Bu durum, bir önceki seçimde Erdal Öner’le hayal kırıklığı yaşayan CHP parti tabanını ikiye bölerken, tepki verenlerden biri de Kepez’de aday adaylığı başvurusu yapan tek isim olan CHP Kepez İlçe eski Başkanı Garip Erdoğan’dı. Önceki akşam Kanal V’de yayınlanan Siyaset ve Kulis programına konuk olarak gazeteci Uğur Keskin ve Yunus Erdoğan’ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Bu bana yapılmamalıydı” dedi.

Kepez benim hayalimdi

Sözlerine, “Duygusal olabilir ve davranabilirim kusura bakmayın” diyerek başlayan Garip Erdoğan, yaklaşık 40 yıldır Kepez’de yaşadığına dikkat çekerek, “Kepez benim hayalimdi. Son 5 yıldır sokak sokak dolaştım. 60 mahallesinin her birini avucumun içi gibi bilirim. Ne sorun var, ne yapılması gerek bilirim. Kepez’in İYİ Parti’ye verilmesini bekliyordum. Çünkü daha önce Aksu’da İsa Yıldırım açıklanmıştı, Kepez’i de buna karşılık İYİ Parti’ye vermelerini anlayabilirim. Ancak bu yapılanı (Murat Dinç’in aday gösterilmesini) doğrusu beklemiyordum. Aday yapılan arkadaşa bir sözüm yok. Onun kusuru da yok. Tanımam etmem. Bir arkadaş vasıtasıyla telefonda bir kere konuştuğum ve adaylığım için bana, ‘Hayırlı olsun, sana katkı koyarım’ diyen bir insandır” diye konuştu.  

CHP'liler narkozlanmış

Aday adaylığı sürecini de anlatan Erdoğan programda tepkilerini şöyle sürdürdü: “AK Parti bu toplumu hipnozlamış ama CHP’liler de narkozlanmış. Böyle bir siyaset anlayışı olur mu? Siz bana ne diyorsunuz? Biz seni çok beğenmedik. Kim diyor bunu? Buna itiraz etmiyorum. Ancak bunun bir sahibi olmalı. İl başkanına soruyorum yok diyor, belediye başkanına soruyorum hayır diyor. Milletvekillerine soruyorum yok diyor. Yahu bu adam (Murat Dinç) zorla mı geldi öyleyse. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir siyaset olabilir mi? İYİ Parti il başkanı, ‘ben yıllardır çalışıyorum’ diyor, yahu senin partinin geçmişi daha 2 yıl olmadı. Ben 5 senedir Kepez’de çalışıyorum. 5 senedir sokak sokak geziyorum. Dalga mı geçiyorsun? Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir parti.”

Garip Erdoğan, 13 Ocak'ta Kepez Belediye Başkanı ve Ak Parti adayı Hakan Tütüncü ile bir ziyarette birlikte olmuştu. Erdoğan, siyasi rakibini makam arabasına kadar giderek uğurlamıştı. Garip Erdoğan'ın bu görüşmeden 3 gün sonra yandaş kanala çıkıp CHP'yi eleştirmesi dikkat çekti.

Partililiğimi sorgulayamazlar

“40 yıldır Kepez’de yaşıyorum hala birileri sen nerelisin diye soruyor. Ben bu kentte 16 yıl Eğitim-Sen başkanlığı yapmadım mı? KESK’in bölge başkanlığını yapmadım mı? Bekir Kumbul’un seçim komitesinde yok muydum? Dokuzoğlu’nu 45 gün kendi arabamda gezdirmedim mi? Mustafa Akaydın’ın seçim komitesinde görev yapmadım mı? Yav sen benim partililiğimi sorgulayacak adam mısın kardeşim. Genel başkana öyle şeyler anlatılmış ki olacak şeyler değil. Ben yıllardır emek mücadelesi veren bir adamım. Konyaaltı’nda 15 aday çıktı. Muratpaşa’da mevcut başkan varken 5 aday çıktı. Allah’tan korkun yahu. ‘Benim karşılığım var’ diyen niye gelip Kepez’den aday adayı olmadı. Bir tek kişi var adaylık başvurusu yapan o da benim.”

Hacivat-Karagöz siyaseti

Programda sık sık, “Ne sorarsanız sorun açık yüreklilikle cevaplayacağım” diyen Erdoğan, “CHP niye kendi adayını çıkaramıyor. Sağ kökenli adayla sağ oylar hedefleniyor peki sol oylar alınabilecek mi?” şeklindeki soruya, “Siyasette böyle bir şey yok. Bunun karşılığı yok. Bunun adı Hacivat-Karagöz siyaseti” yanıtını verdi. Siyasetin kazanma iddiasıyla yapılması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan bununla ilgili de şunları söyledi: “Korkuteli’nde 10 bin oy almışım, orayı 6 bin oy alan İYİ Parti’ye veriyorsun. Bu nasıl siyaset? İl başkanı nereli? Serikli. Serik’te niye aday çıkarmıyorsun? İddialı olacaksın kardeşim. Bana diyorlar ya nerelisin diye. Yahu ben 40 senedir Kepez’de yaşıyorum. Ağrı’dan 40 sene önce gelmişim. Bundan vazgeçilmeli. Artık kimse insanların doğduğu yer üzerinden siyaset yapmamalı. Kimlikleri, kökenleri, inançları üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçmeli. Artık yeni bir iklim yaratılmalı. Kent kültürü üzerinden yeni bir anlayış getirilmeli.”

Niye 65 yıldır muhalefetiz

CHP Kepez İlçe eski Başkanı Erdoğan, programda partisinin genel siyasetini de eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘sadece muhalefet’ anlayışından vazgeçmesi gerektiğini belirten Erdoğan şöyle devam etti: “CHP artık alternatif olmalıdır. İktidar alternatifi olmalıdır. Dünyamızı küçültmüşüz. Dünyayı tanımlayamıyorsun, bölgeyi algılayamıyorsun, Türkiye’yi yorumlayamıyorsun, iç-dış borcu kavrayamıyorsun, toplumun beklentilerini göremiyorsun, sokakta çıkıp emekçinin sesi olamıyorsun. Öyleyse sen oy alamazsın kardeşim. Milletvekili seçimi oluyor, ya avukat, ya doktor getiriyorlar önümüze. Bu durum emekçi kesime, işçi kesimine ters geliyor. Esnaf, iş dünyası herkes seni terk ediyor. Siz eğer halkın isteklerine cevap veremiyorsanız, sokağa kulak vermiyorsanız kimseden oy alamazsınız. Siz halka rağmen siyaset yapamazsınız. Toplumun temel taleplerine yerine getirmeniz lazım. Kişiyi eleştiriye yönelik siyasetten vazgeçmeniz lazım. Güzele güzel demeniz lazım. 65 yıldır muhalefet olur mu? Niye iktidar olamıyoruz bunun sorgulanması lazım.”

 

 
Züleyha Tırak: 'Eşim şehit sayılsın'
 
2 kişinin cinayet zanlısı 4 yıl sonra yakalandı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kepezli 19 Ocak 2019 Cumartesi 19:32

Garip Erdoğan''ın CHP sine bir emeği var, arkasındada bir çok destekçisi var. Bırakın kepezi, Antalya''da hiç bursalı tanıyormusunuz. Murat dinçin arkasındakileri bir inceleyin.

Yorumu oyla      3      3  
Memet belen 19 Ocak 2019 Cumartesi 15:17

Sayin erdoğan diyorku 40 yildir kepezdeyim tum.mahalleleri adim adim biliyorum diyor ama suan chp nin belediye baskan adayi sayin murat dinç''i tanimadigini soyluyor kendi icinde çelişkiye düşüyor demekki hala kepezi taniyamiyor kendi adayani tanimayan birisi halki nasil tanımış olacak saygılarımla

Yorumu oyla      3      3  
Serikli 18 Ocak 2019 Cuma 22:38

Bu Garip Erdoğan eski Ödp''li degilmiydi? Ne işi var Chp''nin temsil noktalarında? Fikrini dinlerseniz Garip Erdoğanın, zikrini de anlamış olursunuz.

Yorumu oyla      3      3  
taş 18 Ocak 2019 Cuma 17:35

Chp 'nin bünyesi zararlı maddeleri kabul etmez dışarı atar,mesele kısaca bu.

Yorumu oyla      3      3  
İSMAİL BÜYÜKBAŞ. 18 Ocak 2019 Cuma 15:42

ha, şunuda belirtmek isterim..:: YANILMIYORSAM YA İKİ YADA ÜÇ SENE ÖNCE, İLÇE BŞK GARİP BEY ÖNDERLİĞİNDEKİ BİR MAYIS TÖRENLERİNDE KEPEZ ALAYI (KORTEJİ) CUMHURİYET MEYDANINA GİRERKEN, ATILAN SLOGANLAR, CHP,DEN ZİYADE PKK = HDP ,NİN SLOGANLARINI ÇAĞRIŞTIRIYORLARDI.

Yorumu oyla      3      3  
İSMAİL BÜYÜKBAŞ. 18 Ocak 2019 Cuma 15:34

BİR ZAMANLAR DOĞU PERİNÇEK. CHP İÇİN " PARTİ YÖNETİMİ TARAFINDAN TABAN,A BONZAY İÇİRTİLMİŞ" DEMİŞTİ . HA NARKOZ HA BONZAY,İ İKİSİDE UYUŞTURUCU.

Yorumu oyla      3      3  
iyi partili 18 Ocak 2019 Cuma 11:38

ıslerı karıstırıveren pehlivan aday en bstan berı muradtı

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Züleyha Tırak: 'Eşim şehit sayılsın'
ANTALYA'da 3 çocuk annesi Züleyha Tırak, 2004 yılında görevi başında kalp ...
Kadir Dursun'a, 'Rotary Ulusal Meslek Hizmet Ödülü'
ANTALYA'da faaliyet gösteren 9 Rotary Kulübü, organizatör Kadir Dursun'u, ...
ANFAD yeni yerinde
ANTALYA Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFAD), yeni binalarına taşındı.
 
Lüzumsuz yol ile ilgili karar verildi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Antalya'daki programı kapsamında, ...
Büyükşehir'den Avrupa'ya Kültür Köprüsü
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Kültür Köprüsü Projesi kapsamında en az ...
Kapı kilitlerini kırıp, hırsızlık yapan sevgililer yakalandı
ANTALYA'da kapı göbeklerini kırıp girdikleri çok saylıda evden hırsızlık ...
 
Elmalılı firmadan uluslararası anlaşma
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde meyve suyu konsantresi üretimi yapan firma, ...
Bırakın 'Hızlı' treni 'Kara' trenimiz bile yok...
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Antalya'yı yakın gelecekte İzmir'e ...
Demre'de Rock rüzgarı esti
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Anadolu Rock müziği şarkıcısı Ali Dilekci konser verdi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva