Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller yaşamını yitirdi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller yaşamını yitirdi
Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
28 Ocak 2023 Cumartesi - 17:51

Kılıçdaroğlu, 'Büyük Yörük Türkmen Buluşması'nda konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlette bir çürüme olduğunu gayet iyi biliyorum. O çürümeye son vereceğiz. Sizlerin takdiriyle, devlet dediğimiz kurum liyakat üzerine inşa edilir. Liyakat ve adalet, işi ehline vermek demektir. İşi ehline vermediğiniz zaman devlette çürüme başlar" dedi.

Kılıçdaroğlu,  Büyük Yörük Türkmen Buluşması nda konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Büyük Yörük Türkmen Buluşması' programına katılmak için Konya'nın Akşehir ilçesine geldi. Kılıçdaroğlu, ilk olarak Seyyid Mahmut Hayrani Türbesi'ni, ardından Kurtuluş Savaşı'nın planlandığı Batı Cephesi Karargah Müzesi ile Nasreddin Hoca'nın mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu daha sonra Zekai Baloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen 'Büyük Yörük Türkmen Buluşması'na geçti.

Yörük ve Türkmenlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu'na Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da eşlik etti. 

'KÜLTÜR DEDİĞİMİZ BİR PARTİ İŞİ DEĞİLDİR'

Kemal Kılıçdaroğlu da Akşehir'e 3'üncü kez geldiğini hatırlattı. Türkmen kültürünün sıradan bir kültür olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Tarihin derinliklerine uzanan, kadim bir kültür bu. Evet, uzun bir yoldan geldik, doğrudur. Anadolu topraklarına geldik doğrudur ama bize doğruyu öğreten Horasan erenlerini hiç unutmadık. Geldiler, Anadolu coğrafyasına, Horasan erenleri. Dilimizi unutmadık kültürümüzü unutmadık. Geleneklerimizi, örfümüzü unutmadık. O nedenle tarihin bize yüklediği sorumluluk, öğrendiğimiz kültürün geleneği kuşaklarımıza, evlatlarımıza da aktarmaktır. Zaman zaman aralarımızda, birlikte olmamız gerekirken zaman zaman farklı partilerin içinde yer aldık. Doğrudur. Bu da gayet doğaldır ama kültür dediğimiz bir parti işi değildir. Kültür dediğimiz bir insanın ruhudur. Bir insanın geçmişi ve bir insanın geleceğidir. Dolayısıyla kültür sıradan bir olay değildir. Kültür ancak tarihin bir süzülüp bugüne gelen ve bundan sonra da ileriye taşıyacağımız bir gerçektir, bir hayattır kültür. O nedenle her birimize tarihin sorumluluk düşüyor."

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI.(FOTO:HASAN DONMEZ/ KONYA, DHA)

'AKŞEHİR'İ İL YAPACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu, Akşehir'in Kurtuluş Savaşı'nda önemli yeri olduğunu ve il yapacaklarını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal'i düşünün, Samsun'a çıktı, Amasya'ya geldi. Erzurum'a gitti. Sivas Kongresi'ni topladı ve bu illerin tamamı şimdi il, bazıları büyükşehir. Akşehir, tam 22 kez  gelip burada çalıştığı, milli Kurtuluş Savaşı'nın asıl karargahı olan Akşehir, diğerleri il Akşehir niye il değil? Bağımsızlık savaşının, Milli Kurtuluş Savaşı'nın karargahı, asıl karargahı olan Akşehir. Bizim kadim kültürümüzün yerleşkesi olan bir şehir. Neden burayı il yapmayacağız? Yapacağız. Bu işin sağı solu yok. Bu işin tarihi var. Tarihe saygı duyuyorsanız, Akşehir'e de saygı duyacaksınız. Milli Kurtuluş Savaşı'nın ne olduğunu biliyorsanız, Akşehir'i de bileceksiniz. Milli Kurtuluş Savaşımızın kara kutusu Akşehir'dir. Bütün kararların alındığı yer Akşehir'dir. Dolayısıyla buranın ne kadar değerli bir bölge, kent olduğunu artık bilmek zorundayız. Evlatlarımıza öğretmek zorundayız'' dedi.

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI.(FOTO:HASAN DONMEZ/ KONYA, DHA)

'İNSANLARI ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM'

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Asla ve asla insanları, insanları ötekileştirmeyelim. İnsanların kimliği başımızın üstüne. İnsanların inancı başımızın üstüne. İnsanların yaşam tarzı başımızın üstüne. İnsanı, insan olarak gördüğünüzde, insanı insan olarak değer verdiğinizde zaten adaleti sağlamak için ilk ve en önemli adımı atmış oluyorsunuz. O nedenle biz herkesi kucaklayan Anadolu, Trakya coğrafyasında, herkesi kucaklayan, herkese saygı duyan bir geleneği inşa etmek ve sürdürmek zorundayız. Bunu yapacağız. Emin olun bunu yapacağız. Haksızlıklar var. Biliyorum ciddi sorunlar var. Onu da biliyorum. Devlette bir çürüme olduğunu da gayet iyi biliyorum. O çürümeye de son vereceğiz, sizlerin takdiriyle. Devlet dediğimiz kurum liyakat üzerine inşa edilir. Liyakat ve adalet, işi ehline vermek demektir. İşi ehline vermediğiniz zaman devlette çürüme başlar. Her işin bir ehli vardır ve o ehil kişi kendisinden sonra, o işi yapacakları yetiştirir. Usta çırak ilişkisi bunun temelidir. Devlette de böyledir. Büyükelçi olmak için hemen mezun olduğunuzda sizi büyükelçiye atamazlar. Uzun süre çalışacaksınız. Bütün masalardan geçeceksiniz. Devleti bileceksiniz, dünyayı bileceksiniz. Devletinizin çıkarlarını bileceksiniz. Devletin çıkarlarınızı dünya coğrafyasının her yerinde savunacaksınız. Bunu savunacak bilgiye ve birikime sahip olacak, ondan sonra büyükelçi olacaksınız. Ama şimdi rüşvet alanı büyükelçi atadılar. Bu olmaz. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanettir. Açık ve net söylüyorum.''

Kılıçdaroğlu, kırsalda, yaylada çalışan kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primini devletin ödeyeceğini de belirtti.

'SİYASETÇİNİN ZENGİN OLMA ŞANSI YOKTUR'

Kılıçdaroğlu, ''Devleti yönetenler, devletin yönettikleri süre içinde eğer zenginleşiyorlarsa artık onlar halkın hakkını ve hukukunu değil, kendi mal varlıklarının hakkını ve hukukunu savunurlar. Ahlaki değerleri esas aldığınızda, bir siyasetçinin zaten siyasette zengin olma şansı yoktur, arkadaşlar. Yoktur zaten ama birileri zenginleşiyorsa, bilin ki kul hakkı yemiştir. Kul hakkı eğer en büyük günahsa, o en büyük günaha hiç kimsenin ortak olmasını istemem. Yani kul hakkı yiyene oy vermesini istemem" diye konuştu.

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI. KILICDAROGLU, SEYYID MAHMUD HAYRANI TURBESI'NDE DE DUA ETTI.(FOTO:HASAN DONMEZ/ KONYA, DHA)

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI. KILICDAROGLU, NASREDDIN HOCA TURBESI'NDE DE DUA ETTI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI. YORUK DERNEKLERI KILICDAROGLU'NA KILIC HEDIYE ETTI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI. KILICDAROGLU, SEYYID MAHMUD HAYRANI TURBESI'NDE DE DUA ETTI.(FOTO:HASAN DONMEZ/ KONYA, DHA)

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI. KILICDAROGLU, SEYYID MAHMUD HAYRANI TURBESI'NDE DE DUA ETTI.(FOTO:HASAN DONMEZ/ KONYA, DHA)

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

CHP LIDERI KEMAL KILICDAROGLU, KONYA'NIN AKSEHIR ILCESINDE BUYUK YORUK TURKMEN BULUSMASI'NA KATILDI. KILICDAROGLU'NA YORUK DERNEKLERI TARAFINDAN GELENEKSEL YORUK KIYAFETLERI GIYDIRILDI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

 
Antalyalı başkanın kafa sallaması sosyal medyayı da salladı
 
French Bulldog Evde Beslenir mi? Bakımı Nasıl olmalı ?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 30 Ocak 2023 Pazartesi 11:58

Demokrasiyi getirirse KILIÇDAROĞLU getirir.

Yorumu oyla      0      0  
taş 29 Ocak 2023 Pazar 04:40

KILIÇDAROĞLU SÖZ VERDİ Mİ YAPAR:Akşehir İl olacak dediyse bakmışsınız iktidar yanına 18 İlçe daha koyarak İl sayısını 100'e çıkarabilir.KILIÇDAROĞLU ne derse hükümet bir müddet sonra yapıyor.Velev ki seçime kadar Akşehir İl yapılmadı,seçimden sonra KILIÇDAROĞLU Cumhurbaşkanı seçilirse bilin ki sadece Akşehir değil,İl sayısı 100'ü bulur.Hadi şimdiden hayırlı olsun.Macun tüp den çıktı bir kere.Göreceksiniz seçim mitinglerinde açılacak pankartlardan biri de bu olacak.Örnek,Alanya'da,Manavgat'da isterler.En iyisi nüfusu en çok 19 ilçe baz alınarak ve de coğrafi durumları da göz önüne alınarak İl sayısı 100'e çıkarılmalıdır.Zaten Antalya Mersin arası çok uzak,git git bitmiyor.O nedenle Alanya İl yapılmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartıştığı iş arkadaşını bıçakla yaraladı
KAYSERİ'de Ferhat T., aynı iş yerinde çalıştığı Ahmet T.'yi bıçakla yaraladı.
Bacağından vurulan yavru kedi, topal kaldı
EDİRNE’nin Keşan ilçesinde sağ ön bacağından havalı tüfekle vurulan yavru ...
MSB, kış tatbikatının görüntülerini paylaştı
MİLLİ Savunma Bakanlığı, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen ...
 
Arı yetiştiricilerinin ‘kış uykusu’ endişesi
KOCAELİ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz, hava sıcaklıklarının ...
Dünya turundaki bisikletçiye en pahalı vize ABD’den
ANKARA'dan 9 Eylül 2012'de bisikletiyle dünya turuna çıkan Türk bisikletçi ...
Hem gezdiler hem de 'kadına şiddete hayır' dediler
TÜRKİYE'nin dört bir yanından Ağrı'ya gelen 104 doğasever kadın, kentin ...
 
Kalp krizi riskine ‘yapay zekayla’ erken teşhis
TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Çorum Hitit Üniversitesi’nde ...
Kırmızı ışıkta bekleyen otomobile çarptı: 1 yaralı
DÜZCE’de, otomobilin kırmızı ışıkta bekleyen otomobile çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Esenyurt, Bahçelievler ve Avcılar'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva