Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
9 Eylül 2011 Cuma - 21:22

Kılıçdaroğlu; 'Her CHP'nin görevi Baykal'a...'

CHP Parti Okulu, Çankaya Çevre Sokak’ta bulunan eski Genel Merkez Binasında açıldı. CHP Parti Okulu’nun açılış kurdelesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkanlar Deniz Baykal ve Altan Öymen ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın birlikte keserek “birlik” mesajı verdiler.

Kılıçdaroğlu;  Her CHP nin görevi Baykal a...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni CHP” söylemiyle geçmişlerini reddetmediklerini vurgulayarak “Biz birilerinin yaptığı gibi ‘Kirli gömleklerimizi çıkardık, aklandık, Milli Görüş gömleğini çıkardık, yeniyiz’ demedik. Biz köklerimizle CHP’liyiz” dedi.
CHP Parti Okulu’nun açılışının ardından burada bulunan konferans salonunda ilk olarak parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı bir konuşma yaptı. Sarı, parti eğitimini CHP örgütüyle ve halkla etkileşim içinde olmanın bir fırsatı olarak göreceklerini ve parti içi eğitimi bir örgütlenme biçimi ve yöntemi olarak yaygınlaştıracaklarını bildirdi.
Sarı’nın ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu günün hayatının en mutlu günlerinden birisi olduğunu, partinin 88. kuruluş yıldönümü ile birlikte Parti Okulu’nun açılış sevincini yaşadıklarını belirtti. Ulus’taki eski Genel Merkez binasını satarak buradan yaratılan kaynakla Parti Okulu’nu kurduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, eğitime önce gençlerden başladıklarını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ile eski CHP milletvekili Ali Topuz’un Muş’taki gençlerle birlikte Muş’ta bir gençlik merkezi açtıklarını, bu merkezin de Parti Okulu’nun ilk adımı olduğunu kaydetti.

-“PARTİ İÇİ REKABET HİZİPÇİLİK DEĞİLDİR”-

Kılıçdaroğlu, CHP’yi iktidardan alıkoyan eksiklikleri bileceklerini, kusurlardan ve zaaflardan arınacaklarını dile getirerek “CHP içinde parti içi rekabet olacaktır, bunu unutmayın. Bu, hizipçilik değildir. Partinin iç dinamikleri, birbirini aşma çabaları her zaman olmalıdır, partiye dinamizmi katan da bu temel ögedir. Bu temel ögeyi yaşatacağız” dedi. Gençleşeceklerini ve yenileneceklerini, ruhlarında Mustafa Kemal’in devrimci ruhunun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, halkın gözü, kulağı sesi olarak dertlerini dile getireceklerini ifade etti.

-“TÜRKİYE TARİHİNDE BİR CHP VARDIR, BİR DE DİĞER PARTİLER”-

CHP’nin yıllardır statükocu olmakla suçlandığını ancak partinin ruhunda devrimciliği taşıdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki terör sorunuyla ilgili “AKP terörü önleyecek ama CHP buna engel oluyor” algısının yaratılmaya çalışıldığını dile getirerek “Terörü önleme konusunda en sağlıklı gözlemlerde bulunan, en sağlıklı önerileri getiren, çözüm konusunda her türlü çabayı harcayan ve çözüm geldiği zaman kesintisiz destek vereceğini ilan eden tek parti CHP’dir. Terörü besleyen, terörü azgınlaştıran tek parti AKP’dir. Şimdi geldiği süreçte kanla beslenmeye çalışıyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiy’de barışı ve huzuru egemen kılmak, insan haklarını, demokrasiyi ve özgürlükleri genişletmek istediklerini vurgulayarak “CHP dışında hiçbir siyasal parti köklü değişimlere ve devrimlere imza atmış değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde bir CHP vardır, bir de diğer partiler vardır” dedi.

-“CHP TÜRKİYE’NİN, ORTA DOĞU’NUN, DÜNYANIN TEMİNATIDIR”-

CHP olarak “insan odaklı” bir siyaset izlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsanın önceliği her şeyin üstündedir. İnsanın önceliği derken onun etnik kimliğine, onun inançlarına bakmayacağız. İnsan inançlarıyla, düşünceleriyle, etnik kimliğiyle tanrının yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır. İnsanımızın değer yargılarına saygı gösteren parti CHP’dir. Bu algıyı Türkiye’nin bütün dokularına ulaştırmak zorundayız. CHP değişimin, dönüşümün, insan haklarının, gençlerin, kadınların adresidir, CHP Türkiye’nin adresidir, CHP Türkiye’nin teminatıdır, Orta Doğu’nun, dünyanın teminatıdır. CHP bütün ülkelere barışı ve kardeşliği, çağdaş düzeni hatırlatan bir partidir. O açıdan CHP, Türkiye Cumhuriyeti tarihini yeniden yazan, kaleme alan, aydınlanmanın yolunu açan bir partidir.”

-“BİZ BİRİLERİ GİBİ ‘KİRLİ GÖMLEKLERİMİZİ ÇIKARDIK’ DEMEDİK”-

Bilimin ve teknolojinin, halkın özgürleşmesiyle beraber götürülmesi durumunda devrimciliğin ve toplumu ileriye götürmenin kapısının açılabileceğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Ama eğitimi toplumu geriye götürmek için de kullanabilirsiniz. Bunu yapan ülkeler tarihten silinip gitmişlerdir. Bizim amacımız toplumu ileriye taşımak, daha da özgürleştirmektir. Yozlaşmanın da soysuzlaştırmanın da karşısında olacağız” dedi. “Yeni CHP” söylemiyle geçmişlerini reddetmediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Biz birilerinin yaptığı gibi ‘Kirli gömleklerimizi çıkardık, aklandık, Milli Görüş gömleğini çıkardık, yeniyiz’ demedik. Biz köklerimizle CHP’liyiz. Biz Kuvayı Milliye ruhuyla CHP’liyiz. Biz, 21. yüzyılın değişimine ve dönüşümüne Türkiye’de imza atmak için çaba harcayan CHP’yiz. Onun için biz CHP yeni derken birilerinin dediği gibi ‘Yok köklerini reddettiler.’ Hayır. Biz köklerimizle, geçmişimizle gurur duyan bir partiyiz. Biz birilerinin giydiği kirli gömleği ne tarihte giydik, ne şimdi giyiyoruz, ne de bundan sonra giyeceğiz.”

-“AKP TÖKEZLEYEN BİR TÜRKİYE YARATTI”-

AKP’nin hiçbir partiye nasip olmayacak bir başarı elde ederek yüzde 49.9 oranında oy almasına karşın “Tökezleyen bir Türkiye ve ezberi bozulmuş bir iktidar” yarattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Dün söylediğini ertesi günü yalanlayan bir siyasal iktidar, Türkiye’yi unutup Arap sokağına oynayan bir siyasal iktidar. Türkiye’nin sorunlarını Türk halkının gözünden çekip elinden alıp gizlemek isteyen bir siyasal iktidar. Ama bu siyasal iktidarın maskesini indirmek sadece benim, sadece Muşlu kardeşlerimin değil, bütün yurtseverlerin, bütün CHP’lilerin temel görevidir” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Parti Okulu’nun sadece Ankara’yla sınırlı kalmayacağını, İstanbul, İzmir ve Adana’da da benzerlerinin oluşturulacağını belirtirken uzun vadede Parti Okulu’ndan mezun olmayanların üye ve delege olamayacağını ifade etti.

-“BAYKAL’A SAYGI DUYMAK HER CHP’LİNİN TEMEL GÖREVİ”-

Kılıçdaroğlu, Parti Okulu’nda ilk dersi eski Genel Başkanlardan Altan Öymen’in vereceğini ve bu nedenle burada bulunan gençlerin şanslı olduğunu ifade ederken “Ve yine ne mutlu size, Sayın Deniz Baykal aramızda, eski Genel Başkanımız. Ona her zaman, her yerde, her ortamda saygı duymak her CHP’linin temel görevidir” dedi. Kılıçdaroğlu, aralarında bulunan Murat Karayalçın’ı da selamlayarak Karayalçın’ın siyasi tarihte önemli değişimlere imza atmış bir Genel Başkan olduğunu kaydetti.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP’ye katılan Çankırı’daki bazı belde belediye başkanlarına rozet takıldı. Kılıçdaroğlu, Baykal, Öymen ve Karayalçın’ı sahneye davet ederek onların da rozet takmalarını istedi. Rozet takılmasından sonra Kılıçdaroğlu, Baykal, Öymen ve Karayalçın ile belediye başkanları hep birlikte fotoğraf çektirdi.
Daha sonra Altan Öymen, CHP Parti Okulu’nun “Kuruluştan günümüze CHP” başlıklı ilk dersini verdi.(ANKA)

 
Ünlüler gözaltında
 
Tarık Tarcan 8 yıl sonra yine dizide oynayacak
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Geldikleri gibi gidecekler! 30 Eylül 2011 Cuma 20:07

Sayın Editör bu yorumu yayınlamanızı önemle rica ederim.. Geldikleri Gibi Gidecekler! Kılıçdaroğlu,Tekin,Tanrıkulu İstifa Etmelidir! Gürsel Tekin, "madem MİT Başkanı Oslodaki buluşmada "Sayın Öcalan "dedi o nedenle hapiste ve halen yargılanan "Sayın Öcalan diyenlere de af çıksın" diye öneri getirdiğini duymuşsunuzdur herhalde.Bir yanlıştan başka bir yanlış hakkını kendine gören düşüncesiz zihniyet!YCHP nin yeni politikası.O Göreve boşa mı getirildiler sanıyorsunuz!Gürsel Tekini bu açıklamasından dolayı kınıyorum ve istifaya davet ediyorum. Partimizin Genel Merkezini istila eden üst düzey bazı yöneticiler Kürtçülük yapıyor.Sezgin Tanrıkuluna da bakıyorsun Vanda, PKK lı evine taziye ziyareti yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu " PKK ile görüştükleri için değil, görüşmeyi halktan niye gizlediniz, ve Ankarada niçin görüşmüyorsunuz da Oslo da görüşüyorsunuz " ŞEKLİNDE BİR AÇIKLAMA İLE kim şerefsizmiş sorusuna açıklama getiriyor aklı sıra!Bunlar CHP nin 6 ok felsefesine bilerek ihanet ediyorlar ve derhal partiden gönderilmelidirler. Bu açıklamaları masume yaptıkları süsü vererek,verdikleri gerekçeleri yutturacaklarını,yedireceklerini zannediyorlar!Türk Halkını-Partilileri aptal zannediyorlar. Bunların hesabını Kongrede vereceksiniz! Geldiğiniz Gibi Gideceksiniz! Kemalist Solcu-Gazipaşa Not:Sayın Kamer Genci de kutluyorum.Adam gibi adam.

Yorumu oyla      3      3  
İstifa ve Seçimli Kurultaya Davet 23 Eylül 2011 Cuma 10:44

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Bugün gelinen noktada;Türk ve Kürtün bu gerginliğe gelmesinde ve bu gerginliğe çözüm bulunamamada,bir nebze de Sizin yönetiminizdeki CHP nin izlediği politikaların ve Genel Merkezde ilk 3 üst düzey yöneticinin Kürt kökenli olmasının da payı olduğunu belirtmeyi bir görev addediyorum..Zira, kutuplaşma ve gerginliğin tırmandığı bu ortamda,geçmişten bugüne kadar yapmış olduğunuz açıklamalar da göz önüne alındığı zaman artık sizin Türkiyeyi sakinleştirici,uzlaştırıcı ,çözüm bulucu misyonunuzun da zayıfladığı anlaşılacaktır. Bu kapsamda,ayrıca parti açısından da Sizin artık partimizi daha yükseğe taşımanız zor gözükmektedir. İnanız, bazı çevreler örneğin milliyetçi-merkez çevrelerden "Deniz Baykala oy verecektim ancak Kılıçdaroğlunun da Kürt açılımları(Dersim konuşmanız,Tunceli konuşmanız) bizi rahatsız etti ve ona da oy vermemiz mümkün değil" demektedirler.Bu kapsamda artık sizin de bu sosyal statüdeki çevrelerden olduğu gibi Kemalist çevrelerden de yeterli destek almanız artık zor hatta mümkün değil gibi gözükmektedir.. Hem parti tabanında hem toplumda PARTİ, doğulu Kürt Alevilerin kontrolunda gibi bir algı oluşturacak şekilde bir Genel Merkez yapılanması gerçekleştirdiniz..Ve ne hazindir ki Doğu ve Güneydoğudan da,Kürtlerden de oy toplayamadınız.Orta Anadoluda,Karadenizde toplayamadığınız gibi. Ayrıca ,nasıl Irakın,Arapların başına Cumhurbaşkanı olarak bir Kürdü ;Talabaniyi getirdikleri gibi,Sayın Deniz Baykal sonrası CHP Genel Merkez yapılanmasında da bu tip bir yapılanma oluşturulması ve algılanması gerçeği söz konusudur.!Bu da toplumu ve CHP tabanını rahatsız etmektedir....Örneğin siz Kürt Alevisiniz(saygı duyarım,olabilir,ben de bir Yörük Genci), Gürsel Tekin Kürt doğulu,Karslı..Şimdi getirdiğiniz Nihat Matkap..Sanırım o da doğulu ve Kürt..Çok örnek saymamayım.İşte böyle özellikle 2.nci ,3.ncü adamı özellikle Kürt/Alevi seçtiniz mi buna saygı duymam Sayın Kılıçdaroğlu.Bu kapsamda sizin de yanlışlarınız olduğunu ve size karşı da bir kutup oluştuğunu görüp,partiyi daha yükseğe taşımanızın artık mümkün olmadığını anlamanızın doğru olacağını düşünüyorum.Bu nedenle biran önce partiyi Seçimli Kurultaya taşımanızın doğru olacağını ve bu şekilde büyük saygı kazanacağınızı düşünüyorum.Bırakınız Parti Tabanı,doğal olarak,demokratik süreç içinde kendi mecrasında CHP yi rayına oturtsun.CHP tabanı, Türkü de Kürdü de,Lazı da,Çerkezi de,Arabı da;Romanı da,Aleviyi de Sünniyi de,diğer mezhepleri ve insanlarımızı da CHP ÇATISI ALTINDA sosyal demokrasinin gereği kucaklayacak ve adil görevlendirecektir..Kürt yada Türk,alevi yada sunni olduğu için değil.Örgütteki emeği,kişisel nitelikleri ve ideolojisi gereği CHP tabanı en doğru kararları verecektir.Mustafa Kemalin,Sayın Erdal İnönün,Sayın Bülent Ecevitin,Sayın Deniz Baykalın yaptığı gibi.Malesef siz bunu başaramadınız.Belki bu hataları istemeyerek yaptınız ama üzgünüm maalesef yaptınız.Gerçek bu.O nedenle artık BİRLEŞTİRİCİ olmanız ve Partiyi Daha Yükseğe taşımanız sanırım mümkün değil.Partinin önünü açmak için çare Seçimli Kurultay ve istifadır.Bu gerçeği geç algılamanız hem sizin saygın kişiliğinize hem de partimize zarar verecektir. Ayrıca zaten seçimlerden önce başarılı olamazsak gideriz diye zaten söz vermiştiniz.Bu sözünüzü gerçekleştirmezseniz ne sizin , ne Sayın Gürsel Tekinin bundan sonra söyleyeceklerinin bir inandırıcılığı olmaz.Kişisel olarak ta inanınız sadeliğinize ve dürüstlüğünüze sempati besleyen bir üyeyim.Ama hem seçim öncesi süreçte hem de sonrası çok ciddi yanlışlarınız olduğunu da ifade etmek zorundayım.YENİ CHP diye zorlama bir kavramı Türk Siyasetine kazandırmaya çalışmanız da ayrı bir yanlış ve CHP nin kuruluş felsefesine aykırıdır. Saygılarımla.22.09.2011 Bülent Kocabaş, 2011 Seçimleri Antalya CHP Milletvekili Aday Adayı-Gazipaşa/Antalya 05323323379

Yorumu oyla      5      3  
Teminat Olmak 17 Eylül 2011 Cumartesi 14:17

Daha Önceleri Anayasa Mahkemesi,CHP ve Ordu Türkiyenin teminatıydı.Şimdi Teminat sadece veya neredeyse CHP kaldı.O nedenle YENİ CHP ye değil Kemalist CHP ye ihtiyaç var ki CHP de teminat olmaktan çıkmasın.Yani demem odur ki bizler partimize tez elden sahip çıkmalıyız. Gazipaşalı

Yorumu oyla      7      3  
Soru ve Cevap 13 Eylül 2011 Salı 11:07

Gürsel Tekin dürüst mü değil mi sorusunun cevabı Ankara il başkanı haklı mı değil mi? sorusunun cevabında yatıyor.O zaman Kemal Bey İl başkanının iddialarını ciddi olarak araştırması gerekiyor.Cevap burada.Ve öğrenilmesi gerekiyor.Bu Partilinin de hakkı!Konuyu kapatmayın! Dürüst Solcu-Antalya

Yorumu oyla      9      3  
Gerçek Lider 13 Eylül 2011 Salı 10:31

Deniz Baykalın gerçek bir lider olduğunu,bu Vefalı duruşuyla sergileyen Sayın Kılıçdaroğlunu da tebrik ederim.Kemal Bey,Antalyada Sayın Deniz Baykala hakaret yağdıranlara sanırım bir mesaj vermek istedi.Gerçi o mesajı İl Başkanlığına Sayın Özer Ülkeni tekrar atayarak göstermişti ama, heralde bir kez daha mesaj göndermek istedi..Antalyadaki Baykal Muhalifleri de duysun bu talimatı.Biz Kılıçdaroğluna teşekkür ediyoruz. Deniz Baykalcı

Yorumu oyla      12      3  
10 Eylül 2011 Cumartesi 23:28

Her CHP'li Baykal'ı sevmek sorunda değildildir.Kılıçdaroğlu, Baykal'ın bir memuru gibi davranmaktan vzgeçmediği için genel başkan olarak bir karizması yoktur.Kuruldayda kendisine hiç şans tanımıyorum.Karşısına çıkacak adaylarla zorlu bir kurultay olacağı kesindir.

Yorumu oyla      9      3  
chp 07 10 Eylül 2011 Cumartesi 09:33

chp ye yakışan görüntü budur.fakat dışarı çıkınca sn baykalın antalyada yaptığı gibi küçük oyunlarla,küçük adamlarla güç kazanıp chp örgütünü inadına hiçe sayıp gelecek planları yapmaya çalışmak o kadarda üzücüdür.sn baykal ..deniz bitti.. bunu artık sende kabul et artık.kalan son sagınlığınıda kaybetmeden..üzülürüz sonra.

Yorumu oyla      8      4  
ali karakelle 9 Eylül 2011 Cuma 22:21

sevsinler sizi göstermelık resimlerle işi kurtarmaya çalışıyorlar yarın yıne kaldıkları yerden devam ederler bu ülkenin ortadoğunun teminatı partiye bak ha ha ha sizin kendiniz ehayrınız yok teminat olacaklarmış sizin iktidar olma şansınız yokkı yeni bir millet yaratmanız lazım kı size oy versinler bu millet kırksene gecse size oy vermez nedenmi belediyelerde millet sizi deniyor beceremiyorsunzu antalyada olduğu gibi millet bu sefer diyorkı ya bunlara birde ülkeyı teslim edersek yandık o yuzden sağcı olsun solcu olsun oylarını başka yere veriyorlar bunu hala anlamadınız o resimde sav yok hayırmı nerde kulıs yapıyor acaba

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korgeneral Eröz tutuklandı
'İnternet andıcı' davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ...
88. yıldönümü coşkusu
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 88’inci Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet ...
PKK ile işbirliği ve Ermenistan’a destek
Lieberman, misilleme olarak Türkiye’yi sert önlemlerle “cezalandırmaya” karar verdi.
 
Hedefinde Antalya vekili var
İnternet Andıcı Davası’yla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Sitelerin kurulmasına ...
Sav'ın yakınlarına disiplin şoku
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen Hakkı Suha Okay, ...
Gürkut Acar, CHP'nin 88'nci yılını kutladı
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, CHP’nin kuruluşunun 88. yıldönümü ...
 
MHP'yi karıştıran kasetler ABD'ye soruldu
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı MHP’de istifalara neden olan seks kasetlerini ...
CHP'den 'Şantaj' açıklaması
İzmir'de düzenlenecek olan Parti Meclisi öncesi açıklama yapan CHP Genel ...
CHP Antalya'nın yeni yönetimi
26 Ağustos’ta atanan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya yeni il yönetimi, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva