Önce Prag’da açıldı şimdi Muratpaşa’da
Önce Prag’da açıldı şimdi Muratpaşa’da
Antalya'da kamyon sürücüsü kazada can verdi
Antalya'da kamyon sürücüsü kazada can verdi
Antalya'da bayram öncesi marketlere fiyat denetimi
Antalya'da bayram öncesi marketlere fiyat denetimi
Konyaaltı'nda 'Gün Batımı' konserleri
Konyaaltı'nda 'Gün Batımı' konserleri
1 Mart 2013 Cuma - 13:20

Kılıçdaroğlu: haklılığımız ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "(Terörle mücadele) Terör konusunda biz meclisi adres gösterdik. Bir toplumsal uzlaşma gerekiyor, dedik. Devlet terör örgütüyle görüşmez, dedik. Onun için başka bir heyet kurulsun, dedik. Bugün haklılığımız ortaya çıkıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu: haklılığımız ortaya çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Karadeniz dernek temsilcileriyle 'Karadeniz Konuşuyor' adlı toplantıda biraraya geldi. İstanbul'daki toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı. Kılıçdaroğlu kürsüdeki konuşmasında millyetçilik ve terörle mücadele konusunda mesajlar verdi.

"KAFATASI MİLLİYETÇİLİĞİNİ REDDEDİYORUZ"


Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Milliyetçilik deyince arkadaşlarımızın bazıları bir ifade kullandı. Sakın ola koyu milliyetçilik diye tanımlamayın bunu. Milliyetçiliği yurtseverlik olarak görüyoruz. Bayrağa sahip olmak gibi görüyoruz, insanını sevmek olarak görüyoruz, 75 milyon yurttaşa aynı gözle bakmaktır. Bu ülkenin çıkarları için her türlü fedakarlığı göze almak olarak görüyoruz. Biz miliyetçiliği böyle biliyoruz. Yoksa milliyetçiliği ırk anlamında insanları ayırmak olarak görmüyoruz. Her yurttaşı hangi partiden olursa olsun, hangi kimlikten olursa, hangi renkten olursa olsun, giysisi kıfayeti ne olursa olsun 75 milyon insan bizim başımızın tacıdır. Gerekirse bu ülkenin taşı ve toprağı için bayrağı için her türlü fedakarlıkta bulunuruz. Biz bu ülkenin bağımsızlığı için ortak mücadele eden bir halkımız için ayrılık gayrılık bizim anlayışımız da yok. Herkese eşit davranmayı ülkesine bayrağına insanlığa saygı göstermeyi bilen bir bir miliyetçlik anlayışıdır. Biz onun dışındaki kafatası milliyetçiliğini reddediyoruz. Bu hiçbir zaman bu ülkede olmayacak."

"BU ÜLKENİN ÜNİTER YAPISINI HİÇKİMSE DEĞİŞTİREMEZ"


Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Herkeste bir kuşku var. Ülke bölünüyor mu, diye. Bu kaygıyı besleyen ana damar nedir ? Şundan emin olmanızı isterim. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, bu ülkenin üniter yapısını, hiç kimse ama hiçkimse değiştiremez. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. 81 ilde bizim il başkanlarımız var. 81 ildeki yurttaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Ayrımcılık yapmıyoruz. Halkın partisi olmak için mücadele ediyoruz. Bize oy vermeyen yurttaşlara da saygı duyuyoruz. Türkiye' deki en köklü en temel değişliklikleri yapan parti CHP'dir. Demokrasiyi getiren sosyal demokrasiyi getiren parti CHP'dir. Şimdi dördüncü büyük devrime imza atmak isteyen bir CHP var karşınızda demokrasiyi kökleştirmek isteyen bir CHP var. Telefonlarınızın dinlendiğinden endişe ediyor musunuz ? Demokrasilerde olur mu böyle birşey ? Korku yaratmak istiyorlar baskı yapmak istiyorlar. Sivil toplum örgütleri görüşlerini açıklamasın istiyorlar. Bir sivil toplum örgütü bir üniversite konuşmayacak da kim konuşacak ? Anayasada değişiklikler konuşuluyor. Bir üniversitenin görüş açıkladı mı ? Duydunuz mu ? Üniversiteleri konuşmayan bir ülkede demokrasi yoktur.'

"NE DEMEK BAŞKANLIK SİSTEMİ ?"


Kılıçdaroğlu konuşmasında anayasa değişikliğinden de bahsetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımız sivil bir anayasa istediler. Haklılar biz de istiyoruz. Oturduk masaya hep beraber. Dedik ki bir anayasa yapalım. En uzman olan arkadaşlarımızı görevlendirdik. Baştan söyledik. Anayasanın ilk dört maddesi bizim kırmızı çizgimizdir dedik. Bunlar kurucu iradenin iradesidir dedik. Görüşmelerin tam ortasında başkanlık sistemini getireceğiz dediler. Konuşuldu mu ? Hayır. Olur mu böyle birşey ? Ne demek başkanlık sistemi ? Kim size verdi bu yetkiyi ? Biz daha da fazla demokrasi olsun özgürlük olsun derken daha otoriter bir rejimi nasıl kurarız arayışı içindeler " şeklinde konuştu.

"BİZ HER TÜRLÜ MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLARIMIZIN ALTINA ALDIK DEMEDİK DEMEYECEĞİZ"


Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milliyetçilikle ilgili sözlerine de cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Bizi ayrıştırmak istiyorlar. Bizi bölmek istiyorlar. Ayrışmaya ve bölünmeye prim vermeyeceğiz. Bizim altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Bizim milliyetçilik anlayışımız sizin anlayışınızdır. Bayrağımızı vatanımızı ülkemizi seviyoruz. Bizim milliyetçiliğimiz budur. Önce benim insanım kazanacak diyoruz. Hiçbir zaman hiçbir yerde biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık demedik, demeyeceğiz diyenleri de şiddetle kınayacağız" dedi.

"BUGÜN HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKIYOR"


Konuşmasının sonunda terörle mücadeleye de değinen Kılıçdaroğlu, "Terör konusunda biz meclisi adres gösterdik. Bir toplumsal uzlaşma gerekiyor dedik. Devlet terör örgütüyle görüşmez dedik. Onun için başka bi heyet kurulsun dedik. Bugün haklılığımız ortaya çıkıyor. Biz birşeyi düşünürken bir öneri getirirken onu günlerce konuşuruz tartışırız. Bizim dışımızdaki insanlara da sorarız. Akıl akıldan üstündür kuralına biz de uyarız. Bizim eksiğimiz olabilir biz yanlış da düşünmüş olabiliriz masa başında oturarak öneri geliştirilmez. o açıdan bizim sesimize biraz daha fazla kulak vermeniz gerekir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli hediyeler verilen Kılıçdaroğlu, çalan kemençeyle birlikte horon da tepti.

 
Türbanlı belediye başkanları geliyor
 
Eski başkan 40 milyon dolara otel aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türbanlı belediye başkanları geliyor
Erdoğan: Başörtülülerin belediye başkanı ve vekil olmasına engel yok.
Başkanlar Ankara'da buluşuyor
Antalya CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Mahmut Yıldırım, CHP Genel Merkezi ...
CHP'de 20.45 bombası
 
Çapkın başkan işbaşında...
Atalay, bu sözleri söyledi mi?
Resmi bir ziyaret için geçen hafta KKTC’ye giden Başbakan yardımcısı Beşir ...
Başkan Evcilmen ve meclis üyelerine Ramada soruşturması
MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve bazı meclis üyelerine, ...
 
Gürkut Acar, Kılıçdaroğlu'na ne söyledi?
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Antalya'da CHP'li belediyeye operasyon, başkan gözaltında
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla Mahmutlar ...
Akaydın: Siyaset bu, ne olacağı belli olmaz.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyali verdiği Akaydın temkinli yaklaştı.
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Tablo vahim
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva