Hande Yener’den playback tepkisi
Hande Yener’den playback tepkisi
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Teknoloji ile moda birleşti
Teknoloji ile moda birleşti
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
13 Ocak 2014 Pazartesi - 19:44

Kırcami planları onaylandı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kırcami planlarının görüşüldüğü meclis toplantısında “Planların çıkması Ak Parti'nin yapıcı muhalefeti sayesindedir" diyen AK Parti sözcüsüne “Bugün çıkıp sütten çıkmış ak kaşık gibi, 'Ak Parti grubunun da çok büyük gayretleri var.' 5 sene bekletmeye ne gerek var? Bir tek mantıklı bir şey söyleyin, niye beklettiniz?" sözleriyle yüklendi.

Kırcami planları onaylandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 9 mahallenin yer aldığı, 1481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami'nin imar sorununda en büyük adım atıldı. 30 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP, AK Parti, MHP ve BBP'nin oy birliğiyle kabul ettiği 5 bin ölçekli planlarla bitme noktasına geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2014'ün ilk meclis toplantısı için Kırcami sakinleri meclis salonunu doldurdu. Daha önce meclisin 54'üncü gündem maddesi olarak açıklanan Kırcami planlarına ilişkin görüşmeler, CHP'nin diğer partilerin de destek verdiği önerisiyle imar konularının ilk maddesi olarak 24'üncü madde yapıldı.

SİYASİ PARTİLER VE AÇIKLAMALARI

Partiler adına ilk açıklama CHP adına Grup Sözcüsü Deniz Fırat Budak'tan geldi. Budak, “Kırcami halkının bu sefer gönlünü alacak bir plan yapıldığını düşünüyorum" dedi. CHP sözcüsü Budak, planlamayla yaratılan yeşil alan miktarının Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu kaydetti. AK Parti sözcüsü Murtaza Tamyürek, partisinin Kırcami planlarının hazırlanırken sergilediği yapıcı muhalefet anlayışının olumlu bir planın yaratılmasına katkı sağladığını söyledi.

Tamyürek, “Olumlu muhalefetimiz ses getirdi. Bu plan geçen dönem de bizim geçirmiş olduğumuz planın hemen hemen aynısı" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın planları bilinçli olarak seçim arifesine bıraktığını savunan Tamyürek'in Kırcami sakinlerinin tıklım tıklım doldurduğu salonda “Kırcami'de oturan değerli vatandaşlarıma sesleniyorum. Gerçekten burada AK Parti'nin 25 binlik planda bastırması olmasa, böyle bir plan karşınıza gelmeyecekti" diye konuştu.

Bu konuşma salondan alkış alırken tezahürata Tamyürek, “Sağolun, teşekkür ediyoruz" diye karşılık verdi. Bu arada araya giden CHP grup sözcüsü Budak, “Kırcami siyaset yapılacak mesele değil. Biz burada parti adı geçirmedik" dedi. Oldukça sinirlenen Deniz Fırat Budak'ı Başkan Akaydın sakinleştirdi. Ak Partili Tamyürek, CHP sıralarını hedef alarak, “Size sıra gelince tribünlere oynamayı iyi beceriyorsunuz. Bize sıra gelince niye kıskanıyorsunuz" dedi. Başkan Akaydın, “Zamanı gelince ben konuşacağım" diyerek grubunda yükselen tansiyonu düşürdü.

MHP Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay ise Kırcami sorununun kentin gündeminden yavaş yavaş uzaklaştığını belirterek, bu planlar sayesinde kentin sorunlarının başında gelen trafik ve ulaşım sorununun da çözüme kavuşacağını kaydetti.

'DELİNİN AKLINA TAŞ GETİRMEYİN'

Kırcami'nin 1000 ölçekli imar planlarını yapmakla yükümlü olan ve bu planların ardından gözlerin çevrildiği Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya'nın tarihi bir günü yaşadığını belirterek, mecliste görüşülen planların sadece Kırcami halkının değil, Antalya'nın beklentilerinin önemli bir bölümünü karşılayacak niteliğe sahip olduğunu söyledi. Başkan Evcilmen, Kırcami planlarının son 15 yıllık serüveninin bizzat içinde yer aldığının altını çizerek şunları söyledi:

“Delinin aklına taş getirmeyin. 'Biri dava açar' lafını kullanmayın, algı yaratmayın. Eğer bu plana da bu türden bir dava açılırsa inanın yıllarımızı alacak bir çalışmanın startını vermiş oluruz. Uygulamayı yapacak belediyenin başkanı olarak, biz buradan çıkacak planın askıdan indikten sonra startını veriyoruz. Dava açma noktasında heyecan duyan varsa onlara söylüyorum, bu planlamayı, kıyısından ucundan bucağından kimse tırtıklamaya kalkmasın."

Görüşmelerde son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Özellikle kent planlaması konusunda halkımıza verdiğimiz 4 büyük söz vardı. Bunlardan 4'üncüsünü de bugün gerçekleştiriyoruz. Ben aslında işin siyasetini yapmayı sevmedim. Saldırı olmadığı sürece" diye konuştu. Kırcami'nin Antalya'nın modern, sağlıklı bir kent olması için olmazsa olmaz bir planlama sahası olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

“Bu planlar çoktan bu meclisin gündemine gelebilirdi. Gündemine gelmemesi için Toprak Koruma Kurulu engeli vardı. Üç başkan iki sene önce gittik, mücadele ettik, geçirdik. Kamu yararı kararı için 5 yıldır çalışıyoruz, 1 milletvekili tarafından engelleniyor bu tür faaliyetlerin hepsi. Bundan 5 sene öncesine kadar elinde her türlü iktidar yetkisi varken yapmamışsın, 'Yaptım ama iptal oldu' demişsin. Kardeşim, kamu yararı kararı alınması Kepez ilçesi için iki günde geçiyor da niye bunu 5 yıl beklettiniz. Var mı böyle bir şey? Bugün çıkıp sütten çıkmış ak kaşık gibi, 'Ak Parti grubunun da çok büyük gayretleri var.' 5 sene bekletmeye ne gerek var? Bir tek mantıklı bir şey söyleyin niye beklettiniz?"

Büyükşehir Belediyesi'nin Kırcami'de geçirdiği planlama süreçlerini aktararak konuşmasına devam eden Başkan Akaydın, Ak Parti grubuna yine de oylamada kullandığı 'Evet' oyu nedeniyle teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada tüm siyasi parti grupları 'evet' vererek planların oy birliğiyle geçmesini sağladı. Meclis salonu dolduran Kırcamililer, meclis üyelerini alkışlayarak salondan ayrıldı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Gazete tirajlarında şok düşüş
 
Akaydın; Deniz Baykal saygı duyduğumuz bir büyüğümüzdür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Falezlerde tehlike
Antalya'da Cumhuriyet Meydanı ile Yavuz Özcan Parkı arasında kalan kentin ...
Antalya'da kaza; 3 ölü, 5 yaralı
ANTALYA’nın Korkuteli İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 5 kişi yaraladı.
Kızıl Ajan Antalya'ya geliyor
Antalya'da 8-14 Ocak tarihleri arasında 17'ncisi düzenlenecek Dosso Dossi ...
 
Anadolujet'in Ankara- Gazipaşa uçuşları başlıyor
ANADOLUJET, Türkiye'nin turizm gelirlerinin önemli kısmını üreten Alanya ...
Uykusunda vuruldu
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde, bir akaryakıt istasyonunda çalışan 27 yaşındaki ...
Antalya otobüsüne baskın
BURSA'da jandarma ekipleri, Antalya'dan gelen yolcu otobüsünde yaptıkları ...
 
Miranda Kerr Antalya'da podyuma çıktı
DÜNYACA ünlü Avustralyalı top model Miranda Kerr, Antalya'daki Dosso Dossi ...
Panoramik asansör temeli atıldı
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Kaleiçi Yat Limanı'na inişi kolaylaştıracak ...
Zıpkınla tabanca avladı
ANTALYA'da zıpkınla balık avlamak için dalan beden eğitimi öğretmeni 31 ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva