Kumluca'da Sokak Basketbolu Turnuvası
Kumluca'da Sokak Basketbolu Turnuvası
Turunç Masa’dan yüzde 94 memnuniyet oranı
Turunç Masa’dan yüzde 94 memnuniyet oranı
Eski belediye başkanlarından Tonguç hayatını kaybetti
Eski belediye başkanlarından Tonguç hayatını kaybetti
Eski bakan Mustafa Demir hayatını kaybetti
Eski bakan Mustafa Demir hayatını kaybetti
11 Kasım 2015 Çarşamba - 16:59

Kızlar tacizciyi böyle teşhir etti

AKDENİZ Üniversitesi'nde 30 kız öğrenci, bir kız öğrenciyi taciz ettiği öne sürülen Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi S.D.'nin sınıfını basıp, öğrenciyi teşhir etti.

Kızlar tacizciyi böyle teşhir etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde geçen hafta adı açıklanmayan kız öğrenciye yönelik Sinema ve Televizyon Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi S.D.'nin tacizde bulunduğu öne sürüldü. Kız öğrencinin kadın derneklerinden yardım istediği ve polise şikayetçi olduğu olayla ilgili öğrencilerden oluşan 'Üniversiteli Kadınlar Grubu', fakülte içersinde protesto eylemi düzenledi. 

Yaklaşık 30 kişi, o sıra derste olmayan S.D.'nin sınıfına girerek, öğrenciyi teşhir etti. Eylemci öğrencileri, o sırada ders işleyen öğretim görevlisi dışarı çıkartmak istedi. Eylemci öğrenciler ise 'Taciz dersten daha önemli' diyerek tepki gösterdi. Ellerinde 'Üniversitemizde Taciz Var' yazılı afişlerle protestolarını gerçekleştiren kız öğrenciler, ardından okulun koridorlarında eylemini sürdürdü. 

KANTİNDE KARŞILAŞTILAR

Tüm fakülteyi dolaşan kız öğrenciler, S.D. ile kantinde karşılaştı. 'Nasıl pişkin pişkin burada oturabiliyorsun' diye tepki gösteren kız öğrencilere S.D.'nin 'Evet pişkinim buradayım' diye yanıt vermesi, tepkilerin yükselmesine yol açtı. S.D., bunun üzerine özel güvenlik birimleri tarafından korundu. S.D.'yi protesto anları, öğrenciler tarafından kamerayla da kayıt altına alındı.


PROTESTO SIRASINDA ŞİDDETE UĞRADIK

Taciz olayını protesto eden öğrencilerden Antalya Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi İldeniz Koca, tacize uğrayan öğrencinin kendilerinden yardım istemesi üzerine, tacizi gerçekleştiren erkek öğrenciyi teşhir etmek için sınıfa girdiklerini belirti. İldeniz Koca, "Ancak sınıfa girdiğimizde yoktu. Sınıfın hocası, akademisyen bizi dışarı çıkartmak istedi. Tacizi protesto etmek isterken şiddete de uğradık. Daha sonra fakülte koridorlarında tacizciyi teşhir ederken kantinde karşılaştık. Kantinde bize 'Evet ben yaptım' diyerek, pişkin şekilde kabul etti. Biz üniversiteli kadınlar olarak burada tacize, tecavüze, şiddet olaylarına hiçbir zaman sessiz kalmayacağız ve bu olayları yapanları teşhir etmeye ve bu kişilerle mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Adı açıklanmayan kız öğrencinin, taciz olayına ilişkin savcılığa ve fakülte dekanlığına ayrı ayrı şikayetlerde bulunarak hukuki girişim başlatacağı öğrenildi.


AKDENIZ UNIVERSITESI'NDE 30 KIZ OGRENCI, BIR KIZ OGRENCIYI TACIZ ETTIGI ONE SURULEN GUZEL SANATLAR FAKULTESI SON SINIF OGRENCISI S.D.'NIN SINIFINI BASIP OGRENCIYI TESHIR ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

 
Polise 'kar maskeli kişiler' diye ihbar edilenler, film ekibi çıktı
 
G-20'yi protesto edecekler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polise 'kar maskeli kişiler' diye ihbar edilenler, film ekibi çıktı
ANTALYA'da G-20 Zirvesi önce her türlü ihbarı değerlendiren polis, silahlı ...
Finike'de Portakal EXPO hazırlığı
FİNİKE Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, bu yıl ilk defa portakal ...
'Human Barbie', Dosso Dossi'de
ANTALYA'da bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Dosso Dossi Fashion Show'un açılışına, ...
 
Tatlıses'i iyileştiren robotik yürütme cihazı Umut'a 'umut' oldu
Tatlıses'i iyileştiren robotik yürütme cihazı Umut'a 'umut' oldu
Türel'den muhalefete çağrı: Kollarımızı, kucağımızı açtık
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, muhalefete “Herkese ...
G-20'nin getirisi 200 milyon euro
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, G-20 Liderler Zirvesi'nin ...
 
Bakan Aşçı: 10'uncu büyük ekonomi hayal değil
Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Uluslararası Kooperatifler Birliği ...
Erdoğan'ın sağında Cinping, solunda Obama oturacak
ANTALYA'da 15-16 Kasım tarihlerinde G-20 Zirvesi'nin yapılacağı salonda ...
Antalya Barosu'ndan Akit TV için suç duyurusu
ANTALYA Baro Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ...
 
Dursun Gündoğdu
Gelin Antalya halkına soralım?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Diploma ahlaktır
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
“Yanıyor… Yanıyor…”
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ağustos'ta Mars'ın Terazi burcuna geçişiyle ilişkiler alanınızda hareket başlıyor. Bir süredir geri planda yürüttüğünüz ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva