Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
12 Mayıs 2020 Salı - 09:06

Korona sonrası otellerde yeni dönem kriterleri

HAZİRAN ayından itibaren müşteri kabul etmeye hazırlanan Antalya'daki 5 yıldızlı oteller, koronavirüs önlemlerini hayata geçiriyor. Otel odalarında artık anahtar kullanılmayacak. Bütün elektronik işlemler müşterinin cep telefonuna yüklenen QR kodla yapılacak.

Korona sonrası otellerde yeni dönem kriterleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs pandemisindeki normalleşme süreci kapsamında, otellerin haziran ayından itibaren açılacağını duyurdu. Turizm sektörü, koronavirüs tedbirlerine uygun tatil modeline ilişkin hazırlıklarını tamamladı. Sınırların açılması ve uçuşların yeniden başlamasıyla hem yerli hem yabancı turiste uygulanacak koronavirüs önlemli tatil uygulamalarıyla ilgili Antalya'nın dünyaca ünlü turizm merkezi Belek'teki 5 yıldızlı oteller tüm hazırlıklarını tamamladı.

DEZENFEKTAN TÜNELİ VE TERMAL KAMERA

Otelde hazırlanan senaryoya göre, bir müşterinin havalimanından otele gelişi ve tatil süreciyle ilgili uygulamalı test yapıldı. Havalimanına iniş yapan turist, dezenfektan işlemi yapılan araçlarla otele getiriliyor. Otel girişinde turistlerin ateşi ölçülüyor. Müşteri araçtan indikten sonra, araç ve bavulları yeniden dezenfekte ediliyor. Otelin ana giriş kapısında ise termal kamera ile ateşleri ölçülüyor ve ayrıca dezenfektan tüneline giriyor.

QR KODLA TEMASSIZ İŞLEM

Resepsiyonda ise görevli ile turist arasında cam koruma kalkanı bulunuyor. Kırmızı renkli sosyal mesafe çizgisini geçmeyecek turist, resepsiyon görevlisiyle hiçbir temasta bulunmadan, cep telefonuna yüklenen QR kod ile otele giriş işlemlerini bilgisayar ekranındaki QR kodla eşleştirerek yapabiliyor. Ardından odasına çıkacak turistin kullandığı asansör girişlerinde de yine dezenfektan bulunuyor. Asansör içleri ise sosyal mesafeye göre en fazla dört kişi kullanılacak şekilde, ayak izleri işaretleriyle hazırlandı.

'ODALARDA ARTIK ANAHTAR YOK'

Odasına çıkan turist, kapıya hiç dokunmadan yine cep telefonundaki QR kodu okutunca kapı otomatik açılıyor. Oda içinde ise tüm elektronik düğmeleri ve klima QR kodla dokunmadan yönetiliyor. Odaya servis ve temizlik hizmeti istediğinde de cep telefonundaki butonlarla talebini elektronik ortamdan iletebiliyor. TV kumandaları tek kullanımlık paketler içinde. Yatak ve yastıklarda sıvı geçirmez tek kullanımlık alezler bulunuyor. Banyo ve odadaki diğer birçok eşya da yine tek kullanımlık paketler halinde sunuluyor.

'AÇIK BÜFE KONTROLLÜ DEVAM EDECEK'

Otellerde en çok tartışma konusu olan açık büfe restoranda ise açık büfe uygulaması devam edecek. Ancak müşteri eskiden olduğu gibi kaşık, kepçe veya maşa kullanarak yemeğini kendisi alamayacak. Restoran alanı da yine sosyal mesafe kurallarına uygun kırmızı uyarı çizgileriyle düzenlendi. Müşteri kırmızı çizgiyi geçmemek şartıyla, camekan koruması ardındaki otel görevlilerinden porsiyon halindeki yemeklerden istediğini söyleyecek. Eskiden 8 kişinin oturabildiği masa düzeni de 4 kişiye düşürüldü. Sahil ve havuz başındaki şezlonglar sosyal mesafe kurallarına uygun, aralarında en az 1'er metre olacak şekilde düzenleniyor.

'EN ÇOK TURİZM ETKİLENDİ'

ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın da G-20 Zirvesi'nde konakladığı Calista Luxury Hotel'in Genel Müdürü Ali Kızıldağ, Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektörün turizm olduğunu söyledi. Kızıldağ, alınacak önlemlerle ilgili hem ulusal hem de uluslararası tüm uygulamaları yakından takip ettiklerini ve ev ödevi gibi hazırlıklarını sürdürdüklerini anlattı. Kızıldağ, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın süreci çok iyi yönettiğini de belirterek, teşekkür etti.

'MAKSİMUM GÜVENLİK, MİNİMUM RİSK'

Kızıldağ, yeni dönem için gelecek misafir, personel ve iştirak sağlanan firmaların görevlilerinin otele girdiği andan çıkışına kadarki tüm süreçte herkesin sağlığını maksimum düzeyde korumak, riskleri de minimum düzeye indirecek bir senaryo hazırladıklarını kaydetti. Misafir kapıdan girdiğinde ateş ölçümü, dezenfektan işlemleri, termal kamera ve dezenfektan tüneli uygulamalarından geçeceğini belirten Kızıldağ, “Eğer sakıncalı bir durum olursa, ilk önlem odası, karantina odasına alınarak burada tıbbi personel müdahale edecek. Gerekiyorsa hastaneye sevki yapılacak" dedi.

'ANAHTARI ORTADAN KALDIRDIK'

Bütün sosyal mesafe ve dezenfektan kurallarına uygun içeri alınan misafirin 'check-in' işlemlerini resepsiyonda temassız QR kod ile yapabileceğini belirten Kızıldağ, “Anahtarı ortadan kaldırdık ve tamamen dijital ortamda akıllı cep telefonlarına QR kodu yüklenerek oda kapılarını açıp, aydınlatma, klima sistemleri gibi bütün sistemleri kullanabilecekler. Bütün restoranlar, barlar, genel alanlarda sosyal mesafeyle ilgili bütün uyarılar yer alıyor. Kendilerine aydınlatıcı broşürler hazırladık. Televizyonlarındaki info kanalları ve otel içindeki diğer dijital platformlarda bunları yayınlıyoruz" diye konuştu.

AÇIK BÜFEDE SİSTEM DEĞİŞTİ

Hem misafirler, hem personel eğitimleri olduğunu da anlatan Kızıldağ, “Plajlar, havuz ve iskelede sosyal mesafe kurallarına uygun alanlar hazırladık. Pavilyonlarımız zaten sosyal mesafeye çok uygun. Evet sezon açılıyor, hadi kapılarımızı açıyoruz dediğimizde yüzde 100'e yakın bir şekilde hazır olacağız. Açık büfe açık olacak, ama biz orada minimalist sistemde eskiden olduğu gibi kaşıkla, kepçeyle, maşayla girilen sistemler değil, porsiyonlar hazır olacak. Misafire yemeğini, personelimiz servis edecek. Burada da yine sosyal mesafe kurallarına uygun alanlar oluşturuldu" dedi.

YÜZDE 50 KAPASİTEDE MÜŞTERİ ALINACAK

Türkiye'nin yeşil yıldızlı ilk oteli olduklarını da belirten Kızıldağ, sebze ve çamaşırların yıkanmasında önceden de ozon kullanıldığını, bütün hijyen kurallarının en üst düzeyde olduğunu kaydetti. Yeni dönemde daha da titiz olunacağını kaydeden Kızıldağ, "Zaten otel kapasitesi yüzde 50 oranında kullanılacak ve daha fazla olmayacak. Biz örneğin 1200 yatak kapasitemiz var, 600 yatak planlıyoruz. Otel dışındaki villalarımızda da aynı uygulamalar olacak. Ancak villalarımızda daha özel lüks hazırlıklar da yapılıyor. Bu sezon bunu tercih eden misafirlerin daha yoğun olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

YENİ DÖNEM KRİTERLERİ

Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un açıkladığı yeni döneme ilişkin kriterlerden bazıları ise şöyle:

-Sosyal mesafede 1,5 metre kuralı var.

-Personelin pandemi eğitimi alması gerekiyor.

-Otellerde koronasız alanlar sertifikalandırılacak.

-Sertifikalar her ay tesislere asılacak.

-Her gelen yolcu test edilecek.

-Açık büfelerdeki sunum sistemi değişecek. Korumalı sistem olacak.

-Karekod olacak.

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. GELEN MUSTERILER OTELIN ANA GIRIS KAPISINDA TERMAL KAMERA ILE ATESLERI OLCULUYOR VE AYRICA DEZENFEKTAN TUNELINE GIRIYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. HAVALIMANINA INIS YAPAN TURIST DEZENFEKTAN ISLEMI YAPILAN ARACLARLA OTELE GETIRILIYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. HAVALIMANINA INIS YAPAN TURIST DEZENFEKTAN ISLEMI YAPILAN ARACLARLA OTELE GETIRILIYOR. MUSTERI ARACTAN INDIKTEN SONRA, ARAC VE BAVULLARI YENIDEN DEZENFEKTE EDILIYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI RESEPSIYONDA GOREVLI ILE TURIST ARASINDA CAM KORUMA KALKANI BULUNUYOR. KIRMIZI RENKLI SOSYAL MESAFE CIZGISINI GECMEYECEK TURIST, RESEPSIYON GOREVLISIYLE HICBIR TEMASTA BULUNMADAN, CEP TELEFONUNA YUKLENEN QR KOD ILE OTELE GIRIS ISLEMLERINI BILGISAYAR EKRANINDAKI QR KODLA ESLESTIREREK YAPABILIYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI RESEPSIYONDA GOREVLI ILE TURIST ARASINDA CAM KORUMA KALKANI BULUNUYOR. KIRMIZI RENKLI SOSYAL MESAFE CIZGISINI GECMEYECEK TURIST, RESEPSIYON GOREVLISIYLE HICBIR TEMASTA BULUNMADAN, CEP TELEFONUNA YUKLENEN QR KOD ILE OTELE GIRIS ISLEMLERINI BILGISAYAR EKRANINDAKI QR KODLA ESLESTIREREK YAPABILIYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. ASANSOR ICLERI SOSYAL MESAFEYE GORE EN FAZLA DORT KISI BINEBILECEK SEKILDE AYAK IZLERI ISARETIYLE BELIRLENDI. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. ODASINA CIKAN TURIST, KAPIYA HIC DOKUNMADAN CEP TELEFONUNDAKI QR KODU OKUTUNCA KAPI OTOMATIK ACILIYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. OTELLERDE EN COK TARTISMA KONUSU OLAN ACIK BUFE RESTORANDA ISE ACIK BUFE UYGULAMASI DEVAM EDECEK. ANCAK MUSTERI ESKIDEN OLDUGU GIBI KASIK, KEPCE VEYA MASA KULLANARAK YEMEGINI KENDISI ALAMAYACAK.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. OTELLERDE EN COK TARTISMA KONUSU OLAN ACIK BUFE RESTORANDA ISE ACIK BUFE UYGULAMASI DEVAM EDECEK. ANCAK MUSTERI ESKIDEN OLDUGU GIBI KASIK, KEPCE VEYA MASA KULLANARAK YEMEGINI KENDISI ALAMAYACAK.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. SAHIL VE HAVUZ BASINDAKI SEZLONGLAR SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYGUN, ARALARINDA EN AZ 1'ER METRE OLACAK SEKILDE DUZENLENIYOR. (FOTO:EMRAH GUL/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. SAHIL VE HAVUZ BASINDAKI SEZLONGLAR SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYGUN, ARALARINDA EN AZ 1'ER METRE OLACAK SEKILDE DUZENLENIYOR. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

HAZIRAN AYINDAN ITIBAREN MUSTERI KABUL ETMEYE HAZIRLANAN ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLER, KORONAVIRUS ONLEMLERINI HAYATA GECIRIYOR. OTELDE HAZIRLANAN SENARYOYA GORE, BIR MUSTERININ HAVALIMANINDAN OTELE GELISI VE TATIL SURECIYLE ILGILI UYGULAMALI TEST YAPILDI. SAHIL VE HAVUZ BASINDAKI SEZLONGLAR SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYGUN, ARALARINDA EN AZ 1'ER METRE OLACAK SEKILDE DUZENLENIYOR. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Alanya ve Türkiye'nin gönüllü tanıtım elçisi 'Anastasia yenge'
 
'Kadim şehir' Elmalı'nın tarihi ve dini mekanlarında sessizlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya ve Türkiye'nin gönüllü tanıtım elçisi 'Anastasia yenge'
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik Rus asıllı Türk vatandaşı ...
Almanya'dan ilik bekleyen Yağmur'a korona engeli
ANTALYA'da 2 yıl önce lösemiye yakalanan, hastalığı yendikten sonra enfeksiyon ...
Vurdu, kaçtı, yakalandı serbest kaldı
ANTALYA'da boşandığı eşi Çiğdem Bal'ı (41) tabancayla yaralayan ve adli ...
 
Sahilde yakalandı, ceza yazan polise 'hak ettik' dedi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına ...
16 yaşındaki genci arkadaşı bacağından bıçakladı
ANTALYA'da 16 yaşındaki R.S., tartıştığı arkadaşı 15 yaşındaki K.T. tarafından ...
Kanal Korkuteli açılıyor
KORKUTELİ Belediyesi tarafından yaptırılan Kanal Korkuteli projesi arife günü açılacak.
 
Engellinin ölümü şüpheli bulunup, inceleme başlatıldı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde evinin önünde yürürken düşerek başını çarptığı ...
Engelli Mehmet'e özel yol
KAŞ Belediyesi ilçeye bağlı Çukurbağ Mahallesi'nde yaşayan engelli Mehmet ...
Sanatçı Alagöz, uluslararası sempozyuma online katıldı
ANTALYALI mozaik sanatçısı Rabia Alagöz, geçen yıl İtalya'nın Sardunya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva