Bağ evindeki patlamada 5'i jandarma 7 kişi yaralanmıştı; 1 kişi öldü
Bağ evindeki patlamada 5'i jandarma 7 kişi yaralanmıştı; 1 kişi öldü
Nikah dairesinin tavanı çöktü: 4 yaralı
Nikah dairesinin tavanı çöktü: 4 yaralı
Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Kadın liderliği Akdeniz Üniversitesi'nde öne çıkıyor
Kadın liderliği Akdeniz Üniversitesi'nde öne çıkıyor
4 Nisan 2016 Pazartesi - 13:06

Kumbul: Muratpaşa'da yüzde 55'in altında oy almayız

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Konyaaltı ve Muratpaşa'da seçmen yapısının bölünmeler ve birleşmelerle değiştirileceğine yönelik iddialar olduğunu belirterek, “Bunların aslı astarı olduğunu düşünmüyorum. Gelecek yerel seçimde Muratpaşa'da yüzde 55'in altında oy almayız" dedi.

Kumbul: Muratpaşa da yüzde 55 in altında oy almayız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ahmet Kumbul, ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partisini 2109'da yapılması beklenen yerel ve genel seçimlere hazırlayacak örgütlenme modelini anlattı. Yeni dönem çalışmalarına mahalle temsilcilikleri ve yönetimleri seçimleriyle başladıklarını belirten Kumbul, “Bugün itibariyle 56 mahallemizde CHP'nin 12 bin 360 üyesinin tek tek kapısını çalmaya başladık" dedi. Amaçlarının 2019'da yapılması beklenen seçimlere kadar sahada çalışan bir ilçe örgütü yaratmak olduğunu kaydeden Kumbul, bunun haricinde işçi, turizm, kültür- sanat gibi komisyonlar oluşturduklarını aktardı. Bu komisyonların, mahallelerde CHP'nin sorun odaklı çalışma anlayışının hayata geçirileceği ilk basamak olduğunu belirten Kumbul, Sosyal Proje Komisyonu'nun önerisiyle ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve milletvekillerinin katılacağı ve her hafta farklı bir mahallede gerçekleşecek toplantılar yapacaklarını söyledi.

CHP'NİN İKTİDARIYLA İLGİLİYİZ

Kumbul tüm bu çalışmaların nihai amacının 'güçlü bir örgüt ve halkın iktidarı' olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“CHP'nin genelde ve yerelde nasıl iktidar olacağıyla ilgili çalışıyoruz. Kesinlikle parti içinde kim nasıl iktidar olacak diye çalışmıyoruz. Hiçbir salonda, otelde, lobide toplantı yapmıyoruz, yapmayacağız. 'Parti içinde kim sonraki dönem nereye gider', bunlarla uğraşmayacağız. Sadece CHP bundan sonraki dönemde kaç milletvekili fazla çıkarabilir, hangi belediyeleri hangi çalışmayla kazanabiliriz, bunun hesabını yapıyoruz. Parti içinde iktidar heveslisi arkadaşlarımızı da bizimle beraber sokakta çalışmaya davet ediyoruz."

ANTALYA TOPLANTILARI

Kumbul, siyasi çalışmalara ek olarak eski belediye başkanları, kentin kanaat önderleri ve kentin geçmişten bugününü yaşayan kent sakinlerinin konuşmacı olarak katılacağı 'Antalya Toplantıları' yapmayı planladıklarını aktardı. Amaçlarının Antalya'nın yaşadığı değişimi, bu değişim içinde doğruyu ve yanlışı ortaya koymak olduğunu belirten Kumbul, “Antalya Dubai, Konyaaltı Copacabana plajı, Boğaçayı Venedik yapılıyor. Yapılmasa bile bir algı adına bunlar söyleniyor. Ama tüm bunlar olurken sürekli betonlaşıyoruz. İşte bunu bu toplantılarda masaya yatıracağız" dedi.

AK PARTİ'NİN ÇALIŞTIĞI ŞEHİR EFSANESİ

Kumbul, özellikle Muratpaşa'da CHP ve Ak Parti arasındaki oy makasının kapandığına yönelik iddialara ilişkin bir soruya ise “Birçok olay algı üzerinden gidiyor. Ancak şunu ifade edebilirim, mahalle temsilcilerimize soruyorum, 'AKP'den sizi, mahallenizi ziyaret eden var mı?' diye. Neredeyse hiç çıkmıyor" diye karşılık verdi. Ak Parti'nin çok çalıştığı, mahallelerde bütün kapıları çaldığı, insanlara gittiği, çözümler bulduğunun 'şehir efsanesi' olduğunu savunan Kumbul, şöyle konuştu:

“Özellikle Muratpaşa'da AKP'nin çalışmadığını, sahaya inmediğini, sadece seçim dönemlerinde cadde üzerinde çiçek dağıtarak veya milletvekilleriyle ziyaret yaparak çalıştığını görüyoruz. Mahalle temsilcilikleri var. Gerçekten ihtiyacı olanları tespit edip gidebiliyorlar ama seçmene yönelik çalışmaları yok. Son yapılan yerel ve genel seçimlerde partilerin oy oranlarına baktığımız zaman CHP ve AKP arasında makasın daralmadığı görülüyor. Fakat dışarda sürekli, şimdi parti dışında kalan eski milletvekilimizin de yaptığı gibi sürekli dillendirip bir algı yaratmaya çalışanlar var. Ama böyle bir şey yok."

MURATPAŞA YÜZDE 55

Ancak bunun karşısında Kepez'in bir kısmının Konyaaltı'na dahil edilmesi, Muratpaşa'yı ikiye bölüp ayrı ayrı ilçeler haline getirileceğine yönelik çalışmanın Ak Parti içinde konuşulduğuna yönelik iddiaların kendilerine ulaştığını belirten Kumbul, “Bunların aslı astarı olduğunu düşünmüyorum. Ama şunu da ifade edeyim, gelecek yerel seçimde Muratpaşa'da yüzde 55'in altında oy almayız" dedi.

TÜZÜN'E SERT YÜKLENDİ

CHP İlçe Başkanı, Antalya'da toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamma karşı başlattıkları eyleme yönelik Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Tüzün'ün açıklamalarına, “Seçim döneminde bütün minibüsleri Menderes Türel'in fotoğraflarıyla giydiren oda başkanı önce bu kentte hem ulaşım esnafını hem de sokaktaki vatandaşı düşünen bir oda başkanı olarak görevini yapsın. Bungalovları, faytonculuğu, arabacılığı bıraksın ondan sonra bize cevap versin" karşılığını verdi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
'eTürkiye Ödülleri' sahiplerini buluyor
 
Antalya'dan attığı tweetler olay oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 4 Nisan 2016 Pazartesi 19:42

Yatsınlar kalksınlar AKAYDIN hocayı arkadan hançerleyen ve 40 senedir sadece kendine çalışan baş britüs ile avanelerine şükretsinler.Ne yaparlarsa yapsınlar masal!!!

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu siyaseti bırakıyor mu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019'da yeniden aday ...
CHP'li 2 başkan AKP'ye geçti
CHP Niğde İl Başkanlığı tarafından ihraç edilen Niğde Merkeze bağlı Yeşilgölcük ...
MHP'de şok iddia
Hükümete yakın gazetenin iddiasına göre; Bahçeli delegeleri de tasfiye edecek.
 
Muratpaşa'dan Türel'e cevap
MURATPAŞA Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ...
CHP'den, Ensar Vakfı ve KAİMDER'e suç duyurusu
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Karaman'da ...
AKP'de 4 önemli ihraç
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, aralarında partinin kurucu üyelerinden eski ...
 
49 fezleke TBMM'de
Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 49 milletvekilinin ...
Döşemealtı bunları konuşuyor
Antalya’nın gelişmekte olan ve henüz yapılaşmanın yüzde 6’sını dahi tamamlamamış ...
Böcek: Gönlümüzden herşey geçer
KALABALIK bir aile olduklarını söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva