Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Serik'te kaza; 2 yaralı
Serik'te kaza; 2 yaralı
19 Şubat 2015 Perşembe - 13:31

Lisede kısa etek giyen kızlara 'erkek timi'

KEPEZ Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri peşlerine takıp bundan vazgeçirme önerisi, Öğretmenler Kurulu toplantısı tutanağına yansıdı.

Lisede kısa etek giyen kızlara  erkek timi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Eğitim- Sen olaya tepki gösterirken, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, olaya ilişkin soruşturma açıldığını ve konuyu takip edeceklerini açıkladı. 

Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan ve Almanca öğretmeni olan Müdür Yardımcısı Filiz G., 9 Şubat pazartesi günü okuldaki 31 sınıfın başkanı öğrencilerle toplantı yapıp, kılık kıyafet konusunu görüştü. İddiaya göre toplantıda kısa etek giyen kızlara karşı önlemler de sınıf başkanları toplantısında ele alındı. 

Sınıf başkanı öğrencilerden bazıları, toplantıda neler konuşulduğunu okul diğer öğretmenlerine anlattı. Öğrencilerin iddiasına göre Müdür Yardımcısı Filiz G., "Bu okulda kızlar kısa etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor" dedi. Filiz G., bunun önlenmesi için de kısa etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrencilerin takılmasını, bundan rahatsız olacak kızların düzgün giyinmek zorunda kalacağını söyledi.

TUTANAKTAKİ İFADELER
Filiz G.'nin sınıf başkanlarıyla yaptığı toplantıdaki sözleri, 10 Şubat günü yapılan Öğretmenler Kurulu toplantısında gündeme geldi. Müdür Yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşma, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındı. Müdür yardımcısı Filiz G.'nin kılık kıyafet konusunda herkesin desteğini beklediği ve bu konuda işbirliği içinde olunması gerektiği yönündeki sözlerinin ardından bir öğretmen, sınıf başkanlarıyla yapılan toplantıdaki sözleri sordu.

Öğretmen, sınıf başkanları tarafından kendilerine aktarılan sözlerde yanlış anlaşılma olabileceğini belirterek, Müdür Yardımcısı Filiz G.'ye "Bu toplantıda kısa etek giyen kız öğrencilere yaptığınız uyarı konusunda yanlış anlaşılma olmuş mudur? Sadece soruyorum, 'Mini etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrenci takalım' dediniz mi?" diye sordu.

Bunun üzerine Filiz G., "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur?' karşılığını verdi. Öğretmen ise "Tabi ki taciz eden suçludur. Bu yaklaşımınız doğru değil" dedi. 

EĞİTİM- SEN'İN SUÇ DUYURUSU
Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, 17 Şubat salı günü Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne giderek sendika üyesi öğretmenlerle görüştü. Olayın doğru olduğunu, Öğretmenler Kurulu toplantısında konuşmaların tutanak altına alındığını belirten Kadir Öztürk, şunları söyledi:

"Kılık kıyafet yönetmeliği var ve bunun dışına çıkılamaz. Yapılan iş doğru değil. Resmen kız öğrenciler hedef gösteriliyor. Yeni Özgecan'lar yaratılmak isteniyor. Normalde bir öğretmen ve müdür yardımcısının böyle bir konuşma yapma yetkisi yoktur. Erkek öğrencilere 'taciz edin' demek suça teşviktir. Müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağız." 

"ÖĞRENCİLERİMLE KONUŞTUĞUM ÖZELİMDİR"
DHA muhabirinin görüşünü aldığı Müdür Yardımcısı Filiz G. kısa etek giyenlerin peşine erkek öğrencileri takacağı iddialarını kabul etmedi, "Öğrencilerimle konuştuğum her şey özelimdir. Toplantıda yaptığımız konuları dışarıya anlatmayız. Ben sınıf başkanlarımla her gün toplantı yapıyorum. Sınıf düzeni, defterler, sınıf temizliği sürekli konuşuyoruz, her konuda konuşuyoruz. Olması gerekenleri kurulda konuştuk. Bunlar nereden çıkıyor bilemiyorum" dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SORUŞTURMA AÇILDI
Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, olaya ilişkin soruşturma açıldığını ve konuyu takip edeceklerini açıkladı. Vural, "Doğru mu, değil mi, ifadelerini almadan bir şey söylemek mümkün değil. Teftiş sonucuna göre bilgi vereceğiz" dedi.

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanlığı'nca Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki olaya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne inceleme talebinde bulunuldu. Sendikanın yazılı başvurusunda, kadın müdür yardımcısının sözlerin doğruluğunun araştırılması ve konu hakkında sendikaya bilgi verilmesi, söz konusu iddia doğru ise hukuksal işlemlerin başlatılmasını istenildi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA KEPEZ ATATURK ANADOLU LISESI'NDE MUDUR YARDIMCISI FILIZ G.'NIN (FOTODAKI) , SINIF BASKANLARIYLA YAPTIGI TOPLANTIDA, OKULDA KIZ OGRENCILERIN KISA ETEK VE TAYT GIYDIGI, BUNU ENGELLEMEK ICIN ERKEK OGRENCILERDEN BIR TACIZ TIMI KURUP, KIZLARI TACIZ ETTIRECEGI YONUNDE SOZLER SOYLEDIGI ONE SURULDU. KONU OGRETMENLER KURULU"NDA DA TUTANAK ALTINA ALINDI.(FOTO:ANTALYA-DHA) 

 
Futbolcu güzeller
 
Antalyalı ünlü siyasetçinin oğlu AKP'den aday
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KOCAİRİ 20 Şubat 2015 Cuma 09:59

AİLENİN EVİNDE VEREMEDİĞİNİNİ OKULDA VERMEYE ÇALIŞMIŞ HOCANIM

Yorumu oyla      3      3  
Engin Evin 19 Şubat 2015 Perşembe 15:48

Lütfen O Mahluğun , İsmini , Soyadını ve Resmini Yayınlıyın.......

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜSİAD Antalya'dan tanışma toplantısı
MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi, yeni ...
Kar altında bikini defilesi
ANTALYALI mankenler, Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde kar altında mayo ve bikini defilesi düzenledi.
Yöresel yemekleri yeni nesillere taşıyacaklar
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerin ...
 
2014'de 220 bin kişiye diş tedavisi
ANTALYA'da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi geçen yıl 220 bin kişiye hizmet ...
Senfoni de Rudin esintisi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) tarafından, senfoni müziğini ...
GÜSAD'ın başkanı Kandil oldu
GÜZEL Sanatlar Derneği'nin (GÜSAD) başkanı Ali Cengiz Kandil oldu.
 
İlk kitap heyecanı
LİSE yıllarında şiirle tanışan Özlem Deliduman Tosun, aşk, sevgi ve duygu ...
Kadına şiddet sahnede
KIRMIZI Kalem Tiyatro, Nobel Ödüllü İtalyan Dario Fo'nun yazdığı '3. Sayfa' ...
'Piti' masal kahramanı oldu
ANTALYALI ressam Pınar Bingül Göksun 'Piti' isimli teriyer cinsi sevimli ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva