Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
27 Şubat 2020 Perşembe - 14:39

MHP'li Başkan, Antalya'nın sorunlarını anlattı

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya'nın turizm, tarım, ulaşım ve yatırımlar ile ilgili sorunlarını TBMM kürsüsünden dile getirdi, kentin sorunlarına değindi.

MHP li Başkan, Antalya nın sorunlarını anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"Antalya için büyük öneme sahip olan başta turizm ve tarım sektörleri il ekonomisini şekillendiren faktörlerin başında gelmektedir" diyen MHP Milletvekili Başkan, bölgedeki organize sanayi bölgelerine dikkat çekti. Başkan, "İlimizin tarım ve gıda potansiyeli nedeniyle, Antalya Merkez, Korkuteli, Serik, Manavgat ve Kumluca bölgelerinin her biri birer ihtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturma potansiyeline sahip. Korkuteli bölgesinde Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş izinleri alınmış ve kuruluş aşamasına geçilmiştir. Bu kapsamda ulaşım ve teknolojik altyapının oluşturulması hususlarında bakanlıklarımızdan destek beklemekteyiz" dedi.

LOJİSTİK KÖYLER ANTALYA'DA UYGULANMALI

Turizm ve tarım sektörünün etkisiyle Antalya'da bölgesel ve şehir içi ulaşımın yetersiz kaldığına dikkat çeken MHP Antalya Milletvekili Başkan, "Kent merkezindeki çevreyollarının, şehirlerarası otoyol ağına bağlanması gerekmektedir. Ulaşım yapısındaki yetersizlikler ticarete de olumsuz yansımaktadır. Antalya- Isparta, Kemer- Kumluca, Finike, Demre, Kaş yolu bunlardan sadece birkaçıdır" dedi.

Antalya'da resmi TIR otoparkları, lojistik depolama ve dağıtım merkezlerinin izinsiz ve sağlıksız olduğunu vurgulayan Başkan, modern yük taşımacılığı üssü kabul edilen lojistik köylerin Antalya'da uygulanması için çalışmaların başlaması gerektiğini söyledi. MHP Milletvekili Başkan, Antalya Limanı tarife ücretlerinin diğerlerine kıyasla yüksek olmasına vurgu yaptı, rakamların makul seviyeye çekilmesi gerektiğini belirtti.

ÇİFTÇİYE MOBİL TARIMSAL DANIŞMANLIK

MHP Milletvekili Başkan, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında, Antalya'nın turizm kadar elverişli iklim şartlarıyla meyve ve sebze üretiminde Türkiye'nin kalbi statüsünde olduğuna vurgu yaptı. Başkan, "Gelişim ve değişimde kaydettiği başarı, gıda güvenliği ve yüksek kalite anlayışı içinde Avrupa standartlarındaki tarımsal tesisleriyle Antalya tarımda bir marka olduğunu ispatlamıştır" dedi. Başkan, ülkedeki 12 bin bitki türünün 4 bininin endemik olduğunu, Torosların endemik ve tıbbi bitki barındıran bölgelerin başında geldiğini söyledi. Sözü seralara getiren milletvekili, "Mevcut seraların teknolojik yapısı eskidir. Tarım ve Orman Bakanlığı mevcut seraların modern seralara dönüştürülmesi için bir teşvik programı uygulamakta ve bu bağlamda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen teşviklerin yatırımcı ve üreticilere iyi anlatılması gerekmektedir. Çiftçilerin danışmanlık ve bilgi ihtiyacını zamanında karşılamak için mobil tarımsal danışmanlık merkezi kurulmalıdır" diye konuştu. Başkan, özellikle Antalya da akıllı seracılık eğitim merkezi oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

ANTALYA TURİZMDE REKOR KIRDI

Antalya'nın turizmde rekor kırdığını ve hedefin 20 milyon turist olduğunu belirten MHP Antalya Milletvekili Başkan, şunları söyledi;

"1990'lı yıllarda ortalama 2 milyon turist ağırlayan şehrimiz, son yıllarda bu alanda rekorlar kırarak ülkemizin milli gelirine katkıda bulunmaktadır. Özellikle 2019 yılında turist sayımız 15 miyon 644 bin 108'e ulaşmış olup bu son yılların rekoru olmuştur. Hedefimiz Antalya'mızda 20 milyon turisti ağırlamaktır. Sadece turist sayısını artırmak yeterli olmayıp katma değeri yüksek turizm faaliyetleri ile kişi başına harcamayı 1000 euro seviyesine çıkarmak için yeni çözümler üretmeliyiz. Üçüncü havalimanının hızla bitirilmesi, turizm açısından kolaylık sağlamanın yanında turist sayısındaki artışı da kompanse edecektir. Ayrıca Antalya'mızın hızlı tren ağına bağlanması ülke ekonomisine katkı sağlarken, turizmde kış ayları doluluğuna etki ederek istihdama da katkıda bulunacaktır."

 
Nazım Sangare'den bağlama resitali
 
'Örümcek Adam' depremzede çocukları eğlendirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ya ne havalimanı 27 Şubat 2020 Perşembe 14:52

Arkadaş insanlar ne meraklı her 200 km ye bir havalimanı kurulması için. Bedava falansa her ilçeye kurulsun. TURİZM deyip duruyorsunuz Turizm in açılımı ülkemizde oTELCİLİKTİR... Turizm denilince esnaflar akla gelmez sadece otelci kazanır otelci teşvik alır otelci beleşten otelini yeniler, ssk indirimi, işçi indirimi alır. Peki ya otellerin karşısında esnaflar neden o indirimleri almazlar yazın istihdam eder kışın çıkartıyor ver teşviği bu adamlarada! yok onlar küçük esnaf...

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şahsıma ayak oyunları yaptılar' dedi, Ak Parti'den istifa etti
Antalya Kepez Belediye Meclisi Üyesi Ak Partili Halil Oya partisinden ...
'Şahsıma ayak oyunları yapıldı' dedi, Ak Parti'den istifa etti
Antalya Kepez Belediye Meclisi Üyesi Ak Partili Halil Oya partisinden ...
Ankara'da 3'lü zirve
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 11.20'de Muratpaşa Belediye ...
 
'Hanım politikayı çok sevseydi cumhurbaşkanı bile olurdum'
1989-1999 yılları arasında iki dönem DYP’den Antalya Belediye Başkanlığı ...
İYİ Parti Milletvekili İsmail Ok, partisinden istifa etti
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partisinden istifa ettiğini ...
Antalya İYİ Parti'de peş peşe istifalar
İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın partiden istifa ettiğini ...
 
Ak Parti'de oy düşüşü...
Themis Araştırma Şirketi'nin, Şubat 2020 tarihi itibariyle yaptığı son ...
Kimler nerelerden maaş alıyor?... İşte o liste...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kişinin istediği kişiyi istediği ...
CHP'de il kongresi 9 Şubat'ta
CHP Antalya İl Başkanlığı Kongresi, 9 Şubat Pazar günü yapılacak.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva