Alp Balkan hayatını kaybetti
Alp Balkan hayatını kaybetti
Kepez’de 19 Mayıs coşkusu GENÇFEST ile yaşanacak
Kepez’de 19 Mayıs coşkusu GENÇFEST ile yaşanacak
Bisikletle Antalya turu yaptılar
Bisikletle Antalya turu yaptılar
Antalya'da sağlık çalışanları ve aileleri, 3 özel günü kutladı
Antalya'da sağlık çalışanları ve aileleri, 3 özel günü kutladı

Turgut Güngör

Ara seçimin ayak sesleri
13 Nisan 2026 Pazartesi

Siyasi partilerin kuruluş amacında öncelik, iktidar olmak, ülkeyi veya yerel yönetimleri yönetmek ve halka hizmet etmektir. Bu hedeflerin gerçek olması için yasal koşullar sonrası seçimden başarıyla çıkmak gerekir.   Partileri, yönetimlere taşıyan, seçim sandığından çıkan halkın oylarıdır. Seçmenler, beğenmediği partinin yerine diğer bir partiyi ve adayını iktidara getirir.

Bir süredir ara seçim, erken seçim, yerel seçim başlıkları altında, halkın hiç olmazsa bir bölümü sandığın hemen gelmesini istiyor.

ANKET SONUÇLARI 

CHP lideri Özgür Özel, 6 için il için ara seçim önerdi: Hatay, Afyonkarahisar, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli ve İstanbul 1 Bölge.

AK Parti iktidarda olmasına karşın, Özgür Özel'in önerdiği bu illerde ara seçim yapılmasına karşı çıktı.

Özgür Özel diyor ki: "AK Parti ara seçimi yapma gücünden emin olsa sandıktan kaçmaz gelir. Bu ara seçimi yapalım dese 7 sandalyenin yedisini de son seçim sonuçlarına göre kazanabiliyorken, anketlerde görülüyor ki, hiç birinde birinci parti değildir. Erdoğan bu yüzden sandıktan korkmaktadır, milletten kaçmaktadır."

SEÇİMLERİN USTASI

Erdoğan gerçekten "seçimden kaçar mı veya  korkar mı" sorularının en doğru yanıtını vermek zor. 25 yıllık iktidarını seçimleri kazanarak sürdüren bir liderin sandıktan korktuğunu söylemek gerçekçi olmaz. Kendisi bir ara seçimle milletvekili olan (üstelik AKP- CHP'nin tarihi anlaşmasıyla) Erdoğan, "AKP Genel Başkanı" olarak bir ara seçimden kaçmaz.

Bir başka boyutuyla Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçimine girebilmesi için erken seçimi bir anlamda onaylaması gerekiyor. Anayasal bu zorunluluk Erdoğan için öncelikli durum ve tercih olabilir. 

PARTİLER ANLAŞMAZ

Politika deyimiyle "seçimde ustalaşan" Erdoğan, önce kendisi ve sonra partisi için en uygun tarihte bir seçimi kabul edecektir. Bugünkü durumda 30 aylık süre nedeniyle anayasal zorunluluk olsa bile Erdoğan'ın önceliği bir ara seçim değildir ve her türlü koşulu lehine kullanarak bu avantajı sonuna kadar kullanmak, değerlendirmek isteyecektir.  Erdoğan, tüm koşullar istediği gibi olmadan bir seçimi kabul etmeyecektir. Muhalefet partileri ve başta CHP, ara seçim için tüm yolları bir süre daha ısrarla deneyecek, gerekli girişimleri yapacaktır. 

Sosyal konularda olduğu gibi seçim kararı için de partiler arası ayrışma ve kutuplaşma, bugün için halkın isteklerine olumlu yanıt bulmaktan uzaktır. Siyasi partiler seçimden korkmaz ve kaçmaz.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Haberiniz var mı Tuba hanım?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Barselona şampiyon oldu
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Futbolun adaleti
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yaşlısın sen, sokakta kal...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında burcunda gerçekleşen Yeni Ay, sana finansal anlamda güçlü bir imparatorluk kurma gücü veriyor. Kariyerindeki ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva