Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
13 Mart 2020 Cuma - 07:50

MHP'ye geçmeye niyetlenmiş...

İYİ Parti’den istifa eden Antalya milletvekili Çokal’ın önce MHP’yle görüştüğü belirtildi.

MHP ye geçmeye niyetlenmiş...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İYİ Parti’deki tüm görevlerinden “parti içinde Türk milliyetçilerinin ikinci sınıf birey yapıldığı, söylemler ile eylemlerin birbiriyle tutmadığı” gerekçesiyle istifa eden Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal’ın AKP’ye geçişi, kulislerde tartışılmaya yarattı.

Yavuz Temizer’in İYİ Parti Antalya İl Başkanı olarak görevlendirilmesinin ardından Temizer ile anlaşamayan, Temizer’in Antalya Muratpaşa ve Kepez ilçe başkanlarının görevden almasının ardından “parti yönetimiyle de ters düşen” Çokal, istifa etmişti. O dönem kulislerde Çokal’ın eski Bakan Ali Babacan’ın kuracağı partiye geçeceği dillendirilmişti.

MHP’Yİ İSTEDİ AMA...
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre kulislerde Çokal’ın “en başından bu yana MHP’ye geçmek istediği” konuşuluyor. İstifasının ardından MHP ile görüşmeler yürütüldüğü ancak daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun araya girmesiyle AKP’yi tercih ettiği belirtiliyor. Çokal’ın, Çavuşoğlu’nun teklifini ilk etapta “MHP’yi düşünüyorum” diyerek reddettiği belirtilirken Çavuşoğlu’nun ise “MHP’yle yapılan Cumhur İttifakı’nı anımsattığı ve AKP’ye gelmesinde ısrar ettiği” ifade ediliyor. “Çavuşoğlu’nun ısrarını kıramayan Çokal’ın ise son anda tercihini AKP’den yana kullandığı” ifade ediliyor.

AKP’Yİ SERT ELEŞTİRMİŞTİ
Çokal, İYİ Parti’de siyaset yaparken 31 Ekim 2019’da TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, AKP’nin hukuku göreceli hale getirdiğini belirterek Cumhurbaşkanı’na hakarete açılan davalara dikkat çekmiş ve Atatürk’e sayıp sövenlere hiçbir yaptırım uygulanmadığını vurgulamıştı. Çokal, “Artık tek adam rejimi tarafından yönetiliyoruz. Bağımsızlığımızın, Cumhuriyetimizin sembolü olan TBMM bile yetkisizleştirildi. Kanunların yerini kararnameler aldı. Kabine değil, kabile devleti kuruldu” demişti.

İYİ PARTİ: SEÇMENE VEFASIZLIK
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da Çokal’ın AKP’ye geçişi ile ilgili “seçmene vefasızlık” nitelendirmesinde bulundu. Ağıralioğlu, “AK Parti’ye oy vermeyip İYİ Parti’den sizi seçmişlerse, nihayetinde seçmene vefasızlık yarın vatana, memlekete vefasızlık olarak da yansıyabilir. Türk siyasetinin siyasal bir ilke alanına ihtiyacı var” dedi.

NELER NELER DEMİŞ

Parti değiştirince tepki gören ve sosyal medya hesaplarını kapatan Çokal'ın TBMM konuşmaları şöyle:

– TEK KİŞİ: Kutsal Meclis'in tüm yetkileri tek bir kişiye teslim edildi. Kabine değil ‘Kabile' var. Bakanlarımız artık birilerinin damadı, oğlu ya da derneğinde yönetici olan kişilerden seçiliyor. ABD vatandaşı cumhurbaşkanı danışmanı oldu. Pırıl pırıl çocuklar ise işsiz. Tek adam rejiminin devreye girmesiyle ekonomi dibe vurdu.

– TEFLON TAVA: İktidarınız teflon tava gibi, ne yapsa yapışmıyor. “Ne istediler de vermedik?” dedikleri FETÖ'yü kendilerinden başka herkese yapıştırdılar. “Açılım süreci” deyip Öcalan'a miting yaptıranlar, herkese PKK yaftası yapıştırdı.

– EJDER MEYVESİ: Ejder meyveli smoothie desem, kilosu 4 bin lira olan beyaz çay davacı olacak. Araç filosu desem, 500 milyon dolarlık uçağın hatırı kalacak. Bir dakikalık masrafı 12 bin lira, bir yıllık masrafı 6 milyar 480 milyon lira olan, içi danışmanların danışmanlarıyla dolu ak sarayınız var. Mutfaklarda ise yangın var; pahalılık, yoksulluk, işsizlik iyice arttı.

– ADALETİ ZEDELİYOR: Kaçak inşaatları imar ediyor, kaçak vergileri affediyor ama asgari ücretlileri görmezden geliyor. Bu kanunları çıkaran partinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi. Hukuk ve adalet kavramları ise her geçen gün biraz daha zedeleniyor.

– EYT'LİLER: Bir asgari ücretli, bir EYT'li bile hayatı boyunca devlete sizin yandaş müteahhitlerinizden çok daha fazla vergi ödüyor. Rektörler AKP il başkanlarıyla AKP'lilikte yarışıyor.

– SURİYELİLER: Bizim askerimiz Suriye'yi kurtarmak için savaşıp şehit olurken aynı yaştaki Suriyeliler nargile kafelerde keyif çatıyor. Milyonlarca Suriyelinin 35 milyar dolarlık yükünü milletimizin sırtına yüklemeye ne hakkınız var?

– BEBEĞE TEKTAŞ: Bu ülkede bebeğe tektaş yüzük takan müşavir var. Bu ülke, emeklilikte yaşa takılanlardan sonra emeklerken tektaşa takılan bebekleri gördü.

ŞEÇMENE VEFASIZLIK YAPILDI

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Tuba Vural Çokal'ın AKP'ye geçişi için “Seçmene vefasızlık edilmektedir. Seçmene vefasızlık yarın vatana, memlekete vefasızlık olarak da yansıyabilir” dedi.

Çokal'ın, Temmuz 2018'de yapılan ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in istifa resti çekip ayrıldığı Afyon kampında “Gitme, bizi bırakma” diyerek Akşener'in aracının kaputuna yattığı da belirtildi. (Sözcü)

 
Antalya'da 1 milyon Euro'luk düğün
 
Bakan açıkladı; Koronavirüste 2'nci vaka
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 13 Mart 2020 Cuma 10:46

Küçükken 'TOPAÇ'la oynardık,ipini çekip yere atınca nede güzel dönerdi.Şimdiki nesil belki bilmez,armut biçiminde maddesi ağaç,ucunda yuvarlak demir olurdu,havadan atardık düştüğü yeri oyarak hızlı dönerdi.Hey gidi 'TOPAÇ' gelip baksa kendinden daha hızlı dönenleri görseydi,herhalde derdi iyi ki bu zamanda ortaya çıkmamışım.Nedense aklıma geliverdi,dön yalan dünya dön,sen döndükçe fırıldak yaptın dünyanın en azından yarısını.Ya 'MEVLANA'kalksa görse bu kadar döneni, ne derdi acaba.

Yorumu oyla      1      1  
Sabri parlatır 13 Mart 2020 Cuma 10:34

Yüzde yüz güzel yazı tam yerinde olmuş seçim zamanında sayın vekilimin şöförü benim yanımda sürekli m hp adanı söylüyormuş.. bende tanışalım dedim... fakat bir türlü tanısamadık..

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İyi Parti’den istifa eden Antalya Milletvekili Çokal Ak Parti’ye geçti
İYİ Parti'den istifa eden Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili ...
Melih Gökçek, Bülent Arınç'ı gözleriyle çiğ çiğ yedi (VİDEO)
Kendisi için, “Ankara’yı paralel yapıya parsel parsel sattı" iddiasında ...
Babacan kimden ne kadar oy alıyor?
“AKP seçmenin yüzde 15’i, MHP’nin ise yüzde 22’si ‘Babacan’a oy veririm’ ...
 
Antalya'nın çıkaracağı vekil sayısı değişti
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 31 ...
MHP'li Başkan, Antalya'nın sorunlarını anlattı
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya'nın turizm, tarım, ...
'Şahsıma ayak oyunları yaptılar' dedi, Ak Parti'den istifa etti
Antalya Kepez Belediye Meclisi Üyesi Ak Partili Halil Oya partisinden ...
 
'Şahsıma ayak oyunları yapıldı' dedi, Ak Parti'den istifa etti
Antalya Kepez Belediye Meclisi Üyesi Ak Partili Halil Oya partisinden ...
Ankara'da 3'lü zirve
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 11.20'de Muratpaşa Belediye ...
'Hanım politikayı çok sevseydi cumhurbaşkanı bile olurdum'
1989-1999 yılları arasında iki dönem DYP’den Antalya Belediye Başkanlığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva