'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
15 Eylül 2015 Salı - 12:32

Manavgat'taki cinayette ilginç gelişme

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 9 Eylül günü terör olaylarını protestolarda Mehmet Acar'ın öldürülmesine ilişkin 4 kişi tutuklandı.

Manavgat taki cinayette ilginç gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay günü Çolaklı'da iki dükkanı yakılan ve göstericiler tarafından dövülen şüphelilerin avukatları, ortada yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tutukluluğa itiraz etti. 

Manavgat İlçesi'nde 9 Eylül günü terör olaylarını protestolar sırasında Çolaklı'da Facebook üzerinden HDP'yi övücü sözler paylaştığı ileri sürülen P. ailesiyle, bu paylaşımları görüp sayfadan kaldırmasını istediği öne sürülen Mehmet Acar ve arkadaşları arasında çıktığı iddia edilen kavgada Acar yaşamını yitirdi, iki kişi de yaralandı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Menderes P., Peymal P., Mustafa P. ve Ahmet P.tutuklanarak Alanya Cezaevi'ne gönderildi. 

AVUKATLARDAN İTİRAZ

Alanya Sulh Ceza Hakimliği'ne tutukluluğa itiraz eden şüpheli avukatları, göstericilerin olay günü Facebook üzerinde 'Anti-PKK' adlı sayfa üzerinde örgütlendiğini, HDP'de siyaset yapanların daha önceden hedef belirlenerek bölgede ev ve işyerlerine saldırılar düzenlendiğini öne sürdü. Avukatlar, dükkan sahibi Menderes P.'nın Facebook'ta HDP yanlısı paylaşımda bulunmasının ardından konvoy halinde araçla gelen yaklaşık 100 kişiden 20-25'inin P., oğulları ve kardeşine sopalarla saldırdığını ve yaraladıktan sonra grubun ayrıldığını kaydetti. İşyerinde müvekkilleri sopalarla döven grubun araçlarına binip ayrıldığını anlatan avukatlar, bu olay üzerine jandarmanın işyerine gelerek 'koruma' amaçlı 'hastaneye götüreceğiz' diye Menderes P. ve beraberindeki 4 aile üyesini alarak ayrıldığını, bu kez 500 kişilik grubun tekrar işyerine gelerek aileye ait iki dükkanı da yaktığını dile getirdi. 

DELİL BIÇAĞI VE YARA ARASINDA FARK

Jandarmanın 'hastaneye götüreceğiz' diye yola çıkardığı 5 kişiyi, bir telefon üzerine Çolaklı Jandarma Karakolu'na götürdüğünü dile getiren avukatlar, bu kez de göstericilerin 'Katiller Çolaklı jandarmada' diye orayı basmaya kalktığını, jandarmanın da buradan Taşağıl'a kaçırdıklarını ifade etti. Olayda yaşamını yitiren Acar'ın sırtından bıçaklandığı ve otopsi raporuna göre bıçak derinliğinin 30 santimetre olduğunu belirten avukatlar, savcının olayda kullanıldığı iddia edilen bıçağın 15 santimetre olduğuna yer verdiğini ve yeterli delil bulunmadığını kaydetti. 

CİNAYETİ KABUL ETMEDİLER

Grupların örgütlendiği 'Anti PKK' Facebook sayfası üzerinde yapılan bir paylaşımda ise Mehmet Acar'ın ölümüne yönelik, 'Mehmet Acar kardeşimiz Side Kumköy'de Z.Ş. isimli ülkücü abimizin dükkanında bıçaklanmış. Z. abi bile bunu yapıyorsa ben başka ne diyim' şeklinde ifadeler bulunduğunu aktaran avukatlar, bu paylaşıma göre cinayetin Çolaklı'da değil Kumköy'de işlenmiş veya arbede sırasında göstericiler tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürdü.

P. ailesi siyasetin içersinde yer aldığı için olayın üzerlerine yıkılmaya çalışıldığını dile getiren avukatlar, müvekkilleriyle yaptıkları görüşmelerde bıçaklama olayını kendilerinin yapmadıklarını, tam tersi işyerleri basılarak ağır şekilde dövüldüklerini anlattıklarını kaydetti. Tutuklu müvekkillerine yönelik yapılan saldırılar, ağır darp ve işyerlerinin yakılmasına yönelik hiçbir işlem yapılmadığını da anlatan avukatlar, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılması, tutukluluğun sona ermesi yönünde mahkemeye başvurdu. Ayrıca, yakılan dükkanlar ve saldırı olaylarına ilişkin de suç duyurusunda bulunuldu. 

Avukatlar, şu an dosyada tutuklamaya yetecek düzeyde delil olmadığı, kamera kaydı, olay yeri inceleme gibi deliller olmamasına rağmen sadece saldırganların ifadeleri doğrultusunda tutuklama işlemi yapıldığını kaydetti.


ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI'NDE 9 EYLUL GUNU TEROR OLAYLARINI PROTESTOLARDA MEHMET ACAR'IN (fOTODAKI) OLDURULMESINE ILISKIN 4 KISI TUTUKLANDI. OLAY GUNU COLAKLI'DA IKI DUKKANI YAKILAN VE GOSTERICILER TARAFINDAN DARP EDILEN SUPHELILERIN AVUKATLARI, ORTADA YETERLI DELIL OLMADIGI GEREKCESIYLE TUTUKLULUGA ITIRAZ ETTI. (fOTO:MANAVGAT-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Antalya'daki kazada 2 gazeteci yaralı
 
Büyükşehir'de kurban kesim yerleri belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'daki kazada 2 gazeteci yaralı
ANADOLU Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğü'nde görevli foto muhabiri Mustafa ...
Büyükşehir, organik tarımı yaygınlaştırıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, ekolojik tarım ve ekolojik turizmi yaygınlaştırmak ...
Antalya'da buz heykellere büyük ilgi
ANTALYA'da kurulan 'Buz Heykel Müzesi', ziyarete açıldı.
 
Dansın şampiyonları Antalya'da
FHC Sahne Sanatları Akademisi, dansın şampiyonlarını Antalya'da bir araya ...
Valilikten eğitim uyarısı
OKULLARIN açılmasına kısa kala ve birçok okulda kayıtların devam ettiği ...
Şarampol efsanesi geri dönüyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, her gün yüz binlerce kişinin ziyaret edeceği ...
 
Akseki, 'Tozseki' olmasın
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde 9 mahallenin ortasındaki Asar Tepesi'ne ...
Döşemealtı'nda kaza: 3 yaralı
ANTALYA'da Gökan Çengel'in kullandığı otomobil, yolcu otobüsüne arkadan ...
Antalya'daki yangınların sebepleri belli oldu
ANTALYA'da yılın 8 ayında çıkan 128 yangında 138 hektar orman alanı zarar ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva