Şevval Sam ve Rubato ile festival coşkusu
Şevval Sam ve Rubato ile festival coşkusu
Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Kıyıdaki kaçaklar yıkılıyor
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
Antalya'da oğlunu öldüren baba; Pişmanım
16 Aralık 2015 Çarşamba - 16:11

Mardan Otel'in icradan satışına itiraz reddedildi

MARDAN Otel'in Halk Bankası'na 360 milyon 50 bin lira bedelle satışıyla ilgili alacaklı firmalardan Güçlü İnşaat tarafından açılan ihalenin feshi davası, usulden reddedildi.

Mardan Otel in icradan satışına itiraz reddedildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ancak otelin sahibi Telman İsmailov'un şirketi AST'nin de ihalenin feshi için bir başka mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı. Bu dava karara bağlandıktan sonra Mardan Otel'in satışı netlik kazanacacak.

Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara inşa edilen Mardan Palace Otel, borçlarından dolayı Halk Bankası tarafından icra yoluyla satışa çıkarıldı. Antalya 2'nci İcra Müdürüğü'nce satışa çıkarılan otelin ihalesi, son anda bankanın satış talebinden vazgeçmesi üzerine iptal edildi. Bunun üzerine sıradaki alacaklılardan Garanti Bankası satış talebinde bulundu.

Garanti Bankası'nın talebi üzerine otel, 2 Kasım günü Antalya 6'ncı İcra Müdürlüğü'nce Halk Bankası'na 360 milyon 50 bin lira bedelle satıldı. İhaleye tek başına katılan Halk Bankası, açılış fiyatına otelin satış ihalesini açık artırmada kazandı. Ancak Mardan Palace Otel'in inşaat işlerini yapan alacaklı firmalardan Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için başvurdu. 9 Kasım günü Antalya Birinci İcra Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, satış ilanının usulüne uygun yapılmadığı, ihale saatine uyulmadığı ve rüçhanlı alacaklıların oluru alınmadan ihalenin gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Başvuru üzerine Garanti Bankası'nın alacağına karşılık Halk Bankası tarafından Antalya 6'ncı İcra Müdürlüğü hesabına yatırılan 207 milyon 244 bin 403 lira tutarındaki paranın, dava sonuçlanıncaya kadar mevduat hesabından nema hesabına aktarılmasına karar verildi.

Güçlü İnşaat tarafından yapılan başvuru üzerine Antalya 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava, ilk duruşmada karara bağlandı. Duruşmada, ihalenin feshini isteyen Güçlü İnşaat ile otelin satışını talep eden Garanti Bankası'nın, ihaleyi kazanan Halk Bankası'nın ve otelin sahibi Telman İsmailov'un şirketi AST'nin avukatları hazır bulundu.

Güçlü İnşaat'ın avukatı Ali Kuş, ihalenin usulüne uygun yapılmadığı iddiasıyla feshini talep ettiklerini söyledi. Kuş, ayrıca ihaleyle ilgili kamera görüntülerinin temin edilip görüntülerdeki kişilerin de tanık olarak dinlenmesini istediklerini söyledi.

Garanti Bankası'nın avukatı Ali Özgür Yeşiltepe ise davacı tarafın otele haciz koydurduğunu, ancak satış talebinde bulunmadığını söyledi. Satış istenmemesi halinde davacının dava hakkının da olmadığını belirten Yeşiltepe, “Davacı şirketin alacakları olan 15 milyon liralık alacak miktarı icra dosyasına ödenmiştir. Usülden davanın reddini talep ediyoruz" dedi.

Halk Bankası'nın avukatı İsmail Çalım da davacı firmanın alacağının dosyaya depo edildiğini söyledi. Garanti Bankası'nın avukatının beyanlarına katıldıklarını da belirten Çalım, davanın usulden reddini istedi. Mardan Otel sahibi Telman İsmailov'un şirketi AST'nin avukatı Murat Türkal ise kendilerinin de ihalede eksiklikler olduğunu düşündüklerini söyledi. Bu nedenle ihalenin feshini talep ettiklerini belirten Türkal, “Biz de farklı gerekçelerle dava açtık" dedi.

Mahkeme, davanın usulden reddine karar verip esasa girilmediğinden para cezasına yer olmadığına hükmetti. Esasa girilip ihalenin feshini talep eden firma davayı kaybetseydi, satış bedelinin yüzde 10'u oranında, yani 36 milyon lira ceza ödeyecekti.

AST firmasının ihalenin feshi için Antalya 5'inci İcra Hukuk Mahkemesi'nde açtığı dava ise 28 Ocak'ta görülecek. Bu dava karara bağlandıktan sonra otelin satışı netlik kazanacak. Bu süreç tamamlanıncaya kadar otelin satışıyla ilgili yatırılan para nema hesabında tutulacak.

Mustafa KOZAK/ ANTALYA (DHA) -

 

 
Mercedes'te sıkıntı olabilir
 
Bababurnu Feneri Bilgin'i gönderdi, Darıcı'yı getirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesut Mutlu 17 Aralık 2015 Perşembe 10:48

1.4 milyar dolar nere, 360 milyon lira nere? Yüzde 10'u bile değil. Yazıktır yahu...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Rus turizm pazarı atla- deve bir kayıp değil'
DÜNYA Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı, Rusya pazarındaki kaybın tahmin ...
Güneydoğu'da turizm kurbanı
Güneydoğu turizmi 300 milyon liralık terör darbesi yedi.
Ruslar gelmeyince Almanlar zirveyi devraldı
ANTALYA, yılın 11 ayında Rus turist pazarında 644 bin kayıp yaşadı. Uçak ...
 
Kaç Rus turist var?
Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin, son gelişmelerden ...
Turizmde Rusya krizi zirvesi
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Suriye sınırında Rus savaş uçağının ...
Turizmcinin gündemi Rusya krizi
ANTALYA'da turizm sektörünün Türkiye'deki en büyük buluşmasının ana gündem ...
 
Yazdığımız gibi çıktı
Gün Haber'in krizin ilk günü verdiği, 'Antalya turizmine bir gol daha' ...
Rus turist uçakları iptal edildi, rezervasyonlar durdu
RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Rusların Türkiye'ye gitmemesi, ...
Uçak kriziyle ilgili turizmcilerden itidal çağrısı
YILDA 2.5 milyonun üzerinde Rus turist ağırlayan Antalya'da sektör temsilcileri, ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bayram günleri
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva