Devlet memurlarına yarı zamanlı çalışma hakkı Resmi Gazete’de
Devlet memurlarına yarı zamanlı çalışma hakkı Resmi Gazete’de
Erdem Kınay'dan Simge Sağın itirafı: 'Bana kazık attı'
Erdem Kınay'dan Simge Sağın itirafı: 'Bana kazık attı'
Eşi açıkladı: Mehmet Murat Çalık'ın son durumu
Eşi açıkladı: Mehmet Murat Çalık'ın son durumu
'Antalya Arkeoloji Müzesi güçlendirilerek korunabilir'
'Antalya Arkeoloji Müzesi güçlendirilerek korunabilir'
1 Haziran 2025 Pazar - 12:45

Muratpaşa'nın verdiği süre bitti; pazartesi kapılar mühürlenecek

Muratpaşa Belediyesi, ‘Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’ hükümleri çerçevesinde eksiklikler tespit edilen 17 konaklama tesisinin ruhsatlarını askıya aldığını, pazartesi günü de mühürleyeceğini açıkladı.

Muratpaşa nın verdiği süre bitti; pazartesi kapılar mühürlenecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebi ve Antalya Valiliği’nin 2025/1 sayılı genelgesi uyarınca, ilçemiz sınırlarında faaliyet gösteren Basit Konaklama Turizm İşletme Belgeli 294 tesis, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından denetlenmiş olup, önemli sayıda tesiste Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde eksiklikler tespit edilmiştir. 

Denetim tutanakları, hem ilgili işletmelere hem de Belediyemize tebliğ edilmiştir.

Belediyemiz, bu süreçte ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde, sorumlu bir kamu yönetimi anlayışıyla hareket etmiş, tesislere eksikliklerini gidermeleri ve İtfaiye Uygunluk Raporu almaları için 31 Mayıs 2025’e kadar süre tanımıştır.

Yangın güvenliği gibi hayati bir konuda ilgili tüm kurumlarla tam bir iş birliği içinde hareket edilmiş, işletmelere açık bir takvim ve net yükümlülükler bildirilmiştir. Bu süreçte belediyemiz bir kamu kurumu olarak üzerine düşen tüm sorumluluğun fazlasını almış, esnafın yanında durarak tüm iyi niyetli girişimleri sergilemiştir. Belediyemiz, eksikliklerin giderilmesi için 50 gün ek süre tanırken sürecin tüm risk ve sorumluluğu da üstlenmiştir.

Ancak geldiğimiz bu noktada, belediyemizin artık yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarının ortak aldığı kararları uygulama yükümlülüğü bulunmaktadır. Belediyemiz, yetki ve sorumluluklarını aşarak yeni bir karar alması ne yazık ki mümkün değildir. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı denetim tutanaklarındaki eksiklikleri devam eden 174 işletmenin ruhsatları 31 Mayıs 2025 tarih ve saat 17.30 itibariyle askıya alınmıştır. İşletmelere her türlü bildirim yapılmış ve müşteri kabul etmemeleri konusunda uyarılmıştır. 2 Haziran Pazartesi itibariyle de mühürleme işlemleri başlatılacaktır.

İşletmelerin faaliyet durumlarına ilişkin olarak tüm kamu kurum ve kuruluşları re’sen denetim ve tespit yetkisi bulunmaktadır. Faaliyetlerine devam ettiği belirlenen işletmeler hakında ilgili mevzuat çerçevesinde yasal işlem yapılacaktır.”

Etiketler:
 
Antalya'da sahiller onlara emanet
 
Antalya'da tarih modayla buluştu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 1 Haziran 2025 Pazar 17:31

Bu güne kadar yangın talimatına uymayan iş yerlerine bu ruhsatlar nasıl verilmiş.Bu arada yangınlar çıksa idi ve buraya gelenler yansalardı ne olacaktı.Bir olay olunca mı gündeme geliyor.Mevzuata uymayan hiç bir iş yerine ruhsat verilemez.Derhal kapatılmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da sahiller onlara emanet
ANTALYA'da turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sahillerde devriye gezip, ...
Antalya'da takımın her şeyi...
ANTALYA'da, TFF Kadınlar 3’üncü Lig'de grubunu namağlup lider tamamlayıp ...
Özgür Özel bugün Antalya'da konuştu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Antalya'da miting düzenledi.
 
Antalya'da bugün 2. deprem; 4.0
Kandilli Rasathanesi'ne göre Antalya’nın Kumluca ilçesinde 4.1 büyüklüğünde ...
Antalya Kaş'taki mermer ocağı davasına bilirkişi keşfi
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Gökçeyazı Mahallesi'nde 95,5 hektarlık orman ...
Tarihi halılar Antalya'da podyum oldu
ANTALYA Fashion Week'in 4'üncü gününde gerçekleştirilen Gökhan Yavaş ve ...
 
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'ndan sezon finali
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası, klasik müziğin 4 önemli yapıtını bir ...
Başkan Uysal: Üretim odaklı, akılcı bir ekonomi şart
ANTALYA Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,Çorumlu İş İnsanları Platformu'nun ...
Antalya'da otomobille çarpışan motosikletli öldü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ...
 
Dursun Gündoğdu
Özgür Özel Antalya'da çok sinirlendi; 'Aile şirketi mi burası?'
YAZARLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Umut ediyoruz ama yorulduk
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Terörsüz günlere
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz ayında Venüs'ün İkizler burcuna geçişiyle birlikte, zihinsel canlılık kazanıyor, çevrenizdeki insanlarla iletişim ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva