Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından otobüs kazalarında can kayıplarının önlenmesi amacıyla otogar ve yol güzergahlarında bilgilendirme ve denetim yapıldı. Eş zamanlı olarak il genelinde abartı egzoz, yüksek sesle müzik ve modifiyeli araçlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimlere, 7'si motosikletli 17 ekip ve 31 personel katıldı. Kontrollerde 33 sürücünün ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetle araç kullandığı, 12 motosiklet sürücüsünün ise kask takmadığı belirlendi.
Denetimlerde muayenesiz, sigortasız, plakasız veya tescilsiz araçlar ile abartı egzoz, aykırı süspansiyon ve ışık donanımı bulunan, görüşü engelleyen aksesuarlar kullanılan araçlara işlem yapılırken, yüksek sesle müzik dinleyen, alkollü araç kullanan ve mesleki yeterlilik belgeleri eksik olan sürücülere de idari yaptırım uygulandı.
Denetimler sonucunda kural ihlali yaptığı belirlenen 92 araca toplam 1 milyon 638 bin 138 lira trafik idari para cezası kesildi. 7 araç ise trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Kadir KAPLAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||

