Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Kamu görevlisi 44 kişiye FETÖ'den gözaltı
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
3 Mayıs 2024 Cuma - 13:58

Oğlundan babasına, anneden evladına yaşam armağanı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve organ nakli ekibi tarafından, Burak Çiğdem Gül'den alınan karaciğer dokusu babası Cahit Çiğdem Gül'e nakledildi. Bir diğer operasyonda ise 10 yaşındaki Celal Selim Yavaşlar, annesi Nazire Yavaşlar'ın karaciğerinden alınan parçanın nakledil

Oğlundan babasına, anneden evladına yaşam armağanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından Cahit Çiğdem Gül'e oğlu Burak Çiğdem Gül'ün karaciğerinden alınan parça başarıyla nakledildi. Aile, nakli gerçekleştiren Rektör Özkan ve ekibine teşekkür etti.

'O BENİM CİĞERİMDİ, ŞİMDİ ONUN CİĞERİNİ TAŞIYORUM'

4 ay önce Hepatit B hastası olduğunu öğrendiğini anlatan Cahit Çiğdem Gül, bu süre içerisinde mide kanaması geçirdiğini ve organ nakline karar verildiğini anlattı. Bu 4 aylık sürenin kendisini için çok zor geçtiğini belirten Gül, oğlunun karaciğerinden alınan parçanın başarıyla kendisine nakledilmesiyle sağlığına kavuştuğunu söyledi. Karaciğerini bağışlayan oğluna teşekkür eden Cahit Çiğdem Gül, “O zaten benim ciğerimdi. Şimdi ciğerimi de ondan aldım. Ondan Allah razı olsun. Akdeniz Üniversitesi hocalarına da çok teşekkür ederim, hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.

ORGAN BAĞIŞI GÖNÜLLÜSÜ OLDU

Yaşadığı zor zamanları organ nakli ile atlatmanın mutluluğunu yaşayan Cahit Çiğdem Gül, “Hastaneye geldiğimde organ bağışı bekleyen çocuklar gördüm. Çok etkilendim. Bundan sonra ben de bir organ nakli gönüllüsüyüm. Çevremdeki herkese bu mucizeye ortak olmaları için organ bağışı yapmaları çağrısı yapacağım. Çünkü yaşamak için umudunu organ bağışına bağlamış çok sayıda hasta var" ifadelerini kullandı.

AMELİYAT 12 SAAT SÜRDÜ

İstanbul'da yaşadığını, babasının rahatsızlığından dolayı Antalya'ya geldiğini söyleyen Burak Çiğdem Gül, “Organ nakli gerektiğini öğrenince hemen donör adayı oldum. Benim organım uydu babama. Yaklaşık 10-12 saat süren bir ameliyat olduk. Ameliyat sonucunda benim ciğerimden alıp babama taktılar. Ondan sonraki süreçte ben bir hafta sonra taburcu oldum. Şimdi de babamın taburcu olmasını bekliyoruz" dedi.

ORGAN NAKLİNİN ÖNEMİNİ BAŞINA GELMEYEN BİLEMEZ

Organ naklini herkese tavsiye ettiğini söyleyen Gül, “Organ nakli konusunda biz de buraya düşmeden önce çok bilgili değildik. İnsan başına geldikten sonra anlar derler ya buraya düştükten sonra organ naklinin kıymetini ve önemini daha iyi anladık. Herkese organlarını bağışlamasını tavsiye ederim. Çünkü başına gelmeyen bilemez. Organlarımız biz ölünce toprak olmasın, insanlara umut olsun, can olsun" diye konuştu.

ANNEDEN EVLADINA İKİNCİ HAYAT

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde diğer karaciğer dokusu nakli ise anneden evladına yapıldı. 3 yaşından itibaren Wilson hastalığı nedeniyle karaciğerinde bakır biriken ve karaciğer yetmezliği çeken Celal Selim Yavaşlar, annesi Nazire Yavaşlar'ın karaciğerinden alınan parçanın başarıyla nakledilmesiyle sağlığına kavuştu. Operasyonu AÜ Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi gerçekleştirdi. Nazire Yavaşlar ve oğlu Celal Selim Yavaşlar nakil sonrasında taburcu olmaya hazırlanıyor.

SAĞLIĞINA KAVUŞMAK İÇİN İL İL, ÜLKE ÜLKE GEZDİ

Oğlunun sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşayan baba Ramazan Yavaşlar, AÜ Hastanesi'nden önce çocuğun tedavisi için İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e ve Azerbaycan'a tedavi için başvurular yaptığını belirterek, “Ancak hiçbirinde başarı elde edemedik. En son burada sağ olsun organ naklindeki doktorlarımız yardımcı oldular. Tabii aklımda tereddüt vardı. Organ naklinde ne kadar başarılı oluruz veya olamayız gibi. Benim beklentimin kat kat üstünde başarı sağlandı" diye konuştu.

ANNESİ BİRİNCİ ÖNCELİK SEÇİLDİ

Nakil sürecinde yaşadıklarını anlatan Ramazan Yavaşlar, “Karaciğer nakline hızlı bir şekilde hazırlanırken birinci donör olarak annesinden, babasından, dayısından, halasından, teyzesinden verici olmaları için tahliller yapıldı ve burada birinci öncelik anne seçildi. Damar yapısı, organ yapısı itibarıyla annede karar kılındı ve annemiz verici oldu. Ve başarılı geçti. Annemiz gördüğünüz gibi 6-7 günde kendine geldi. Hamdolsun daha da iyi. Çocuğumuz da hamdolsun çok daha iyi" ifadelerini kullandı.

HERKESİ ORGAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM'

Organ bağışı çağrısı yapan Yavaşlar, “Birbirimize yardımcı olmak her zaman insanlık görevimizdir. Organ bağışından kaçmayalım, yardımcı olalım. Mücadelemizi gösterelim. Herkesi organ bağışına davet ediyorum" dedi. Aile, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Organ Nakli Koordinatörü ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Başkanı Öğr. Gör. Nilgün Bilal'e ve nakil ekibinin yardımları için teşekkür etti. (DHA)

 

 
Antalya'nın 17'nci coğrafi işaretli ürünü
 
Çarptığı yayanın ölümüne neden olan alkollü sürücü tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'nın 17'nci coğrafi işaretli ürünü
ALANYA fıstıklı limonata, Alanya Belediyesi'nin başvurusuyla Türk Patent ...
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Finlandiya uyruklu Aino Marja Kallio (84) ...
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Hıdırellez geleneğini Akdeniz’in maviliklerinde ...
 
Başkan Kotan’dan Mesut Kocagöz’e destek
Konyaaltı Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Konyaaltı Belediye ...
Antalya'da Pakistanlı kadın evinde ölü bulundu
ANTALYA'da Pakistan uyruklu Ashfaq Ahmad Qureshi (59), evinin mutfağında ...
Antalya huzurevindeki katliam anının görüntüleri çıktı
ANTALYA'da İzzettin Süğüt (65), kaldığı huzurevinde husumetli olduğu öne ...
 
Sibergöz'de Antalya'da da operasyon yapıldı; 156 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ...
Alkollü sürücünün otomobille çarptığı kadın hayatını kaybetti
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken, otomobilin ...
Antalya'da kaza; 13'ü turist 16 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde aynı şirkete ait iki safari aracının çatışması ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva