Alparslan Kuytul ve eşi tutuklandı
Alparslan Kuytul ve eşi tutuklandı
Antalyaspor evinde 3-2 mağlup oldu
Antalyaspor evinde 3-2 mağlup oldu
Beşiktaş, Antalya'ya geldi
Beşiktaş, Antalya'ya geldi
Antalya Kaş'ta orman yangını
Antalya Kaş'ta orman yangını
11 Mart 2017 Cumartesi - 10:36

Öğretmene 31 yıl hapis

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 2 yıl önce 2 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan emekli sınıf öğretmeni 63 yaşındaki Kadir D., 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Öğretmene 31 yıl hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alanya'da bir ilkokulda öğrenim gören 7 yaşındaki kız çocuğu B.G., 2 yıl önce annesine "Öğretmenim beni ağzımdan öpüyor" dedi. İlk başta kızlarının şikayetine anlam veremeyen aile, dizi izledikleri sırada bir öpüşme sahnesinde B.G.'nin, "Anne böyle öpüşmek iyi bir şey mi kötü bir şey mi? İşte beni kucağını alıp böyle yapıyor" demesi üzerine sınıf öğretmeni Kadir D. hakkında suç duyurusunda bulundu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti. Sınıfında başka bir kızı da taciz ettiği öne sürülen öğretmen hakkında diğer aile de şikayetçi oldu. Öğretmen Kadir D. bu süreçte emekli oldu. Şikayetler sonrası geçen yıl 29 Ocak'ta gözaltına alınan Kadir D., 10 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alanya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanık Kadir D.'den son savunması soruldu. Avukatları eşliğinde savunma veren Kadir D., iftiraya uğradığını, 35 yıllık eğitimci olarak Türk Milli Eğitimi'ne hizmet ettiği ve önemli başarıları olduğunu söyledi. Kadir D., "İftiraya uğradım. Beraatımı istiyorum" dedi.

Kadir D., "Ömrümün yarısından fazlasını kutsal görevime adadım. 35 yıl şerefimle öğretmenlik yaptım. Şu an bir iftira ile karşı karşıyayım. Meslek hayatım boyunca vatan-millet-sevgi ve saygısı ile öğrenci yetiştirdim" dedi.

'VEBALİ ÖBÜR DÜNYAYA KALDI'

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Aydın Çolak, "İstismar olayında tanık olamayacağından, suçun işleniş şekli ve sürekliliği göz önüne alındığında, çocukların sanıkla, sizinle nasıl bir husumeti olacağını değerlendirerek ve tanık ifadelerinin benzerlikleri ile sizi suçlu bulduk. Artık vebali öbür dünyaya kaldı" dedi.

Kadir D., 31 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. Mahkeme sonrasında işlemleri tamamlanan Kadir D., tutuklandı. 

'SONUÇ SEVİNDİRİCİ'

Mahkeme çıkışında açıklama yapan ailenin avukatı Halime Şenli, adaletin yerini bulmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Halime Şenli, "Sınıf öğretmeni 'çocuğa cinsel istismar' suçundan ceza aldı ve ceza ağırlaştırıldı. Çünkü suç zincirleme olarak 2 yıl boyunca yapılmış. Bir de öğretmen olduğu için, kamu görevini kötüye kullandığı için cezalandırıldı. Bu ceza, böyle suçların caydırıcı olması nedeniyle çok önemli" dedi.


Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA) - 

Etiketler:
 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bunalıma girdi 4'ncü kattan atladı
ANTALYA'da, bunalıma giren 20 yaşındaki İrem Ç., oturduğu binanın 4'üncü ...
Sahili temizlediler
AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Toplumsal ...
Şampiyon aşçıya ATSO desteği
ANTALYALI gastronomi öğrencisi Alper Güler, Antalya Ticaret ve Sanayi ...
 
Gazipaşa'da fırınlarda denetleme
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde vatandaşlar tarafından şikayet edilen ...
112 İstasyonu protokolü
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Muratpaşa İlçesi Bayındır Mahallesi Valilik ...
Alanya'da kaza 3 yaralı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 2 otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.
 
Kick boksun şampiyonu AÜ'den
AKDENİZ Üniversitesi, Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından düzenlenen ...
14 bin 479 öğrenciye trafik eğitimi
ALANYA Belediyesi Trafik Eğitim Pistinde 2016 yılı içinde 14 bin 479 öğrenciye ...
Zabıtanın yargılanması iznine ret
KONYA Bölge İdare Mahkemesi, Kumluca İlçesi'nde Zabıta Müdürü Aydın Turgut ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalyaspor canımız ama markalarımıza kıymayın
YAZARLAR
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Koltuktan sonra ne olacak?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Er gazilerin sesini duyun
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ateş sadece ormanı değil, vicdanları da yakıyor...
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva