Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
16 Ekim 2015 Cuma - 15:01

Oy ve Ötesi yine sandık başında

ANTALYA'da üç seçimde sandık başında gönüllü müşahitlik yapan ve il geneli ıslak imzalı tutanakları toplayıp, seçime hile karışmasını engellemek amacıyla görev alan Oy ve Ötesi grubu, 'Oyunu Seven Gelsin' sloganıyla yeniden görev alacak.

Oy ve Ötesi yine sandık başında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'da üç seçimde sandık başında gönüllü müşahitlik yapan ve il geneli ıslak imzalı tutanakları toplayıp, seçime hile karışmasını engellemek amacıyla görev alan Oy ve Ötesi grubu, 1 Kasım'da da 2 bine yakın gönüllüyle 'Oyunu Seven Gelsin' sloganıyla yeniden görev alacak. 

'Oy ve Ötesi' grubu gönüllüleri, 1 Kasım Pazar günü yapılacak genel seçimde yine sandık başlarında görev alacak. Türkiye genelinde geçen seçimde 47 il ve 173 ilçede binlerce sandıkta çalışma yürüten Oy ve Ötesi grubu, oy kullanma işleminden sayım sırasındaki birçok hata veya kanuni olmayan durumları önlemede önemli rol üstlendi. 

8 İLÇEDE GÖREV ALINACAK

Oy ve Ötesi grubu Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya'da da gönüllülerle birlikte örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. 7 Haziran seçimlerinde 2 binin üzerinde gönüllüyle 8 ilçede görev alan Oy ve Ötesi Antalya grubu, 1 Kasım'da da 8 ilçede yine 2 binin üzerinde gönüllüyle sandık başında olacak. Oy ve Ötesi olarak Antalya'da bu seçimde Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Kaş, Manavgat ve Alanya ilçelerinde görev alacaklarını belirten Kepez Koordinatörü Saime Meçikoğlu, 100 bin seçmen sayısı üzerindeki ilçeler ile herhangi iki parti arasındaki oy oranı yüzde 3'ün altındaki ilçelerin seçildiğini kaydetti. 

4 BİN GÖNÜLLÜ HEDEFİ

Antalya'da gönüllü kayıtlarının devam ettiğini ve sandik.oyveotesi.org internet sitesi üzerinden gönüllü olmak isteyenler için kayıt sürecinin devam ettiğini de söyleyen Saime Meçikoğlu, daha önceki seçimlerde görev alan gönüllülerin de kayıtlarını yenilemesi gerektiğini kaydetti. Bu seçimdeki hedefin, oyların yüzde 80'ine yakını olan 4 bin sandıkta görevli gönüllüye ulaşmak olduğunu anlatan Meçikoğlu, Türkiye genelinde ise 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yaklaşık 55 bin gönüllüyle yine sandıklarda olacaklarını söyledi.

GÖNÜLLÜ AVUKAT ÇAĞRISI

1 Kasım'da 4 bin 723 sandıkta 1 milyon 588 bin 111 seçmenin oy kullanacağını belirten Oy ve Ötesi Antalya Koordinatörü Lider Tanrıkulu, avukatların seçim günü gönüllülerin hukuki danışmanlık taleplerini karşıladıklarını söyledi. Özellikle sandık başında çıkan hukuki sorunlara birebir müdahale ediyorlar. Bu anlamda avukatlar Oy ve Ötesi'nin temel yapılanmalarından biri. Avukatlara gönüllülerimizin inanılmaz derecede ihtiyacı var. O yüzden avukatlarımızın mutlaka gönüllü olması ve bir günlerini bu işe ayırmasını istiyoruz" dedi. 7 Haziran'da 95 gönüllü avukatla ilçelerde görev alındığını belirten Tanrıkulu, bu seçimde daha çok gönüllü avukat hedeflediklerini, geçen seçimde avukatların tuttuğu tutanakların Antalya'da çok şey değiştirdiğini dile getirdi. 

ISLAK İMZALI TUTUNAKLAR SEÇSİS'LE KARŞILAŞTIRILIYOR

Seçim günü yemin töreninden itibaren gönüllülerinin sandıkların başında olacağını belirten Konyaaltı Koordinatörü Ertan Gürdinç, gün içinde tüm sürecin gözlemlenerek, oy kullanma sayımından sonra da ıslak imzalı tutanakların alındığını kaydetti. Tutanakların özel bir uygulamayla tarayıcıyla merkeze gönderildiğini belirten Gürdinç, “T3 olarak adlandırdığımız sistemde, Türkiye genelinde en az üç kişinin teyidinin ardından doğru kabul edilen tutanak SEÇSİS'le karşılaştırılıyor ve bir sorun varsa, hangi partiyle ilgiliyse o partiye bildiriliyor, sorun varsa itiraz etmesi sağlanıyor. Ayrıca bu sistem tüm halka da açık tutuluyor" dedi.

EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ İNSAN

Oy ve Ötesi'nin en önemli ihtiyacının insan olduğunu ve insan kaynağına ihtiyaçlarının sürdüğünü belirten Kepez koordinatörlerinden Orkun Yıldan ise gönüllülere internet üzerinden kayıt yaptırma çağrısında bulundu. Yıldan, kayıt yaptıranların daha sonra arandığını ve hangi sandıkta görev yapacağının belirlendiğini belirtti.

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Oy ve Ötesi grubu Konyaaltı ve Kepez'de görev alacak gönüllü eğitimlerini tamamladı. Muratpaşa'da ise Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda 18 Ekim Pazar günü saat 17.00'de, 30 Ekim Cuma günü saat 18.00'de eğitim yapılacak. 17 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'de İbrahim Sözen Gençlik Merkezi ile 24 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde Manavgat İlçesi eğitimleri yapılacak. 24 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Kırçiçeği Kız Öğrenci Yurdu'nda Alanya eğitimini yapacak Oy ve Ötesi, Kaş'ta ise 24 Ekim'de Sofa Bistro'da saat 14.00'de eğitim verecek.


Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
İzgören: Her şey kitap okumakla başlar
 
Kepez'de çok özel bir sergi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzgören: Her şey kitap okumakla başlar
YAZAR Ahmet Şerif İzgören, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Konyaaltı Kitap Fuarı'nda ...
14 aylık Yusuf yangın merdiveninden düşüp öldü
ANTALYA'da 14 aylık Yusuf Çöltü, 6'ncı kattaki yangın merdiveni aralığından ...
Validen gençlere: Asla teknolojinin esiri olmayın
ANTALYA Valisi Muammer Türker, liseli gençlere "Asla teknolojinin esiri ...
 
Vali Türker Kumluca'da
ANTALYA Valisi Muammer Türker, Kumluca'da çeşitli incelemelerde bulundu, ...
Şehit ailelerine ücretsiz yemek uygulaması başlattı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde pide salonu işleten 25 yaşındaki Uğur Eroğlu, ...
Antalya OSB'de eğitim seferberliği
ANTALYA OSB'nin ağustos ayında başlattığı eğitim seferberliği devam ediyor. ...
 
Kaş Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi tamam
KAŞ Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi 43 milyon 570 bin TL olarak kabul edildi.
Tacizden yargılanan tutuklu: Onu hayat kadını sandım
ANTALYA'da bir turizm firmasının muhasebe bölümünde çalışan 26 yaşındaki ...
Hentbolda Antalya'nın rakibi Beşiktaş
HENTBOL Erkekler Süper Ligi'nde Beşiktaş Mogaz ile oynayacak Antalyaspor'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva