Akra Caz Festivali'ne Fazıl Say'lı kapanış
Akra Caz Festivali'ne Fazıl Say'lı kapanış
CHP il başkanı istifa etti
CHP il başkanı istifa etti
Ateşli hastalığa neden olan sivrisinek türü, Avrupa’da yayılıyor
Ateşli hastalığa neden olan sivrisinek türü, Avrupa’da yayılıyor
Ezgi Mola 10 bin TL tazminat ödeyecek
Ezgi Mola 10 bin TL tazminat ödeyecek
14 Aralık 2016 Çarşamba - 14:39

PKK'nın bombacısına ceza yağdı

ANTALYA'da terör örgütü PKK'nın talimatı doğrultusunda geçen ocak ayında 2 bombalı eylem yapan Harun Ölmez, ömür boyu ve 49 yıl 2 ay hapse mahkum edildi. Sanığın, ilk patlamadan önce üzerindeki bombalarla bir alışveriş merkezine girip gezdiği ortaya çıktı.

PKK nın bombacısına ceza yağdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da geçen 24 Ocak'ta Kazım Özalp Caddesi'nde çöp bidonuna bırakılan ve 2 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından 26 Ocak tarihinde Muratpaşa Camii'nin müştemilatının temizliğinde kullanılan plastik tekerlekli çöp bidonlarındaki patlamayı gerçekleştirdiği iddia edilen Harun Ölmez, güvenlik kameralarından tespit edildi. Bombalı eylemleri gerçekleştirdikten sonra Serik'teki yakınlarının yanına gittiği tespit edilen Harun Ölmez, üçüncü eylemi gerçekleştirmek isterken 28 Ocak günü yakalandı. Yapılan aramada üzerinde zaman ayarlı el yapımı bomba düzeneği parçaları ile buna ilişkin materyaller bulunan Harun Ölmez'in cep telefonunda da örgütsel doküman tespit edildi. Harun Ölmez, tutuklandı. 

BOMBALARLA AVM'YE GİDİP GEZMİŞ

Harun Ölmez'in, ilk patlama öncesi üzerinde patlayıcı maddelerle bir alışveriş merkezine gidip duyarlı kapıdan içeriye girdiği, bir süre içeride gezdiği, ardından bombayı k için bir gün önce keşif yaptığı Kazım Özalp Caddesine gittiği ortaya çıktı.

BABASI KORUCU, KARDEŞİ PKK'LI

Antalya 2'ncir Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 6'ncı duruşmada sonuçlandı. Harun Ölmez, Kürtçe tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde, korucu çocuğu olduğunu söyledi. Ağabeyinin ise 2011 yılında PKK saflarına katıldığını söyleyen Harun Ölmez, şöyle devam etti:

"Babam korucu olduğu için sürekli ailemi tehdit ediyorlardı. Ben iradem dışında bu olayı gerçekleştirdim. Bana verdikleri bombanın ses bombası olduğunu söylediler. Fazla zarar vermeyeceğini söylediler. Ben bu eylemi yapmak istemediğimi defalarca söyledim. Beni tehdit ettikleri için yapmak zorunda kaldım. Bana para vererek bu olayı yapmamı sağladılar. Ben aileme zarar gelsin istemedim. Bombayı bıraktığım çöp kutusunun dahi parçalanmayacağını düşünüyordum."

Harun Ölmez, devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını, yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet iradesinden ayırmaya yönelik suçtan dolayı ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. Bu ceza takdir indirimiyle ömür boyu hapse düşürüldü. Sanık ayrıca 2 kişinin yaralanması, kamu malının zarar görmesi ve silah kanununa muhalefet gibi suçlardan da toplam 49 yıl 2 ay hapis ve 6 bin 400 lira adli para cezasına mahkum edildi. Harun Ölmez'e yardımcı olduğu iddia edilen tutuksuz sanık Emrah Ölmez de silahlı terör örgütüne yardımcı olma ve terör örgütünün propagandasını yapma suçlarından toplam 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.


ANTALYA'DA TEROR ORGUTU PKK'NIN TALIMATLARI DOGRULTUSUNDA GECEN OCAK AYINDA 2 BOMBALI EYLEM YAPAN HARUN OLMEZ, OMUR BOYU VE 49 YIL 2 AY HAPSE MAHKUM EDILDI. (MURATPASA ILCESI KAZIM OZALP CADDESI'NDE 24 OCAK'TA SAAT 13.30 SIRALARINDA COP BIDONUNDA MEYDANA GELEN PATLAMA) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TEROR ORGUTU PKK'NIN TALIMATLARI DOGRULTUSUNDA GECEN OCAK AYINDA 2 BOMBALI EYLEM YAPAN HARUN OLMEZ, OMUR BOYU VE 49 YIL 2 AY HAPSE MAHKUM EDILDI. (MURATPASA ILCESI KAZIM OZALP CADDESI'NDE 24 OCAK'TA SAAT 13.30 SIRALARINDA COP BIDONUNDA MEYDANA GELEN PATLAMA) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TEROR ORGUTU PKK'NIN TALIMATLARI DOGRULTUSUNDA GECEN OCAK AYINDA 2 BOMBALI EYLEM YAPAN HARUN OLMEZ (ARKADAKI) , OMUR BOYU VE 49 YIL 2 AY HAPSE MAHKUM EDILDI. HARUN OLMEZ'E YARDIMCI OLDUGU IDDIA EDILEN TUTUKSUZ SANIK EMRAH OLMEZ  (ONDEKI) DE SILAHLI TEROR ORGUTUNE YARDIMCI OLMA VE TEROR ORGUTUNUN PROPAGANDASINI YAPMA SUCLARINDAN TOPLAM 4 YIL 4 AY 15 GUN HAPIS CEZASINA MAHKUM EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) 

 
Yatta 'Noel Anne' pozu
 
Şiddetli rüzgar ağaçları devirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yatta 'Noel Anne' pozu
ANTALYA'da Esline Ajans manken kadrosu ve yönetimi, yatta gerçekleştirilen ...
7 yaşındaki Alper, bulduğu 7 bin 500 doları sahibine verdi
ANTALYA'da, ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Alper Güllü, bir ...
Antalya'da FETÖ operasyonu, 8 gözaltı
ANTALYA'da, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, aralarında polis ve infaz ...
 
Kar, Akseki- Seydişehir yolunda ulaşımı engelliyor
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'ne bağlı Alacabel mevkiinde yoğun kar yağışı ...
TSM konserine yoğun ilgi
MUSTAFA Coşkun Türk Sanat Müziği Korosu'nun verdiği konser, müzikseverlerden yoğun ilgi gördü.
Muhtarlardan teröre ortak tepki
ANTALYA'da muhtarlar, teröre karşı basın açıklamasıyla ortak tepki gösterdi.
 
Elmada hareketlilik başladı
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde yaklaşık 2 aydır soğuk hava depolarında ...
Savaş ve dramı tuvale aktardı
ANTALYALI akademisyen ressam Mustafa Özdemir'in 15'inci kişisel sergisi, ...
Ömer Ulusoy'un cezası 2 yıl 1 aya düştü
AKDENİZ Üniversitesi'nde 8 yıl önce karşıt görüşlü öğrenciler arasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Tablo vahim
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva