Antalya'da oyuncak tüfekle dolaşınca gözaltına alındı
Antalya'da oyuncak tüfekle dolaşınca gözaltına alındı
Muhittin Böcek ile oğlunun tahliye talebi reddedildi
Muhittin Böcek ile oğlunun tahliye talebi reddedildi
Oyuncu Serhat Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı
Oyuncu Serhat Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da eski Türk gelenek-görenek sergisi
Antalya'da eski Türk gelenek-görenek sergisi
26 Mayıs 2011 Perşembe - 11:58

Pedal çevirip not alıyorlar

Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Rekreasyon bölümü öğrencileri 'Bireysel Sporlar 3' dersinde kilometrelerce pedal çevirip not alıyor. BESYO'ya ait 40 bisikletle haftada 4 saat kent merkezinin her tarafını turlayan kız- erkek öğrencilere, okutman Nazım Saraçoğlu puan veriyor. Öğrenciler, bir günde ortalama 50 kilometre yol kat ediyor.

Pedal çevirip not alıyorlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Haftada bir gün olmak üzere ikinci sınıf öğrencilerinin gördükleri bisiklet dersinin çok zevkli geçtiğini belirten Atatürk Üniversitesi BESYO Okutmanı Nazım Saraçoğlu, amaçlarının öğrencilerin bisikleti tam anlamı ile öğretmek olduğunu söyledi. Saraçoğlu, bisikletle gezintilerde öğrencilere rampa ve düz yolda neler yapmaları gerektiğini, nerede vites değiştirmeleri gerektiğini anlattıklarını vurguladı. Saraçoğlu, "Bisiklet sporu, şişmanlık, stres, metabolizma hastalıkları, sırt ağrıları, yüksek tansiyon gibi vücuttaki olumsuzlukları gideriyor. Yapılan bilimsel araştırmalara göre bisiklet sürenler, sağlıklı ve mutlu oluyor. Bununla birlikte dayanıklılık gücümüzü artırması, stresle baş etmemizde yardımcı olması, kuvvet gelişiminin yanı sıra yağ yakımı ve dolayısıyla kilomuzu kontrol etmemizi sağlıyor. Eklemlerimizi güçlendiriyor, sırt, bacak, karın, kol kaslarını çalıştırıyor, kondisyonumuzu artırıyor. Bu yıl bisikletle birlikte öğrencilere buz pateni ve tekerlekli kayak dersleri de veriliyor. Bisiklet dersine öğrencilerin yanı sıra bölümdeki öğretim üyeleri de katılıyor" diye konuştu.
BESYO 2'nci sınıf öğrencisi Hülya Eyüpoğlu, en çok sevdikleri derslerin arasında bisikletin geldiğini söyledi. Eyüpoğlu, "Spor açısından bisiklet çok yararlı. Türkiye'de pek yaygın değil ama bu sayede gencinden yaşlısına her kesin yapabileceği bir spor. Aynı anda yaklaşık 40 kişi bisikletleremizi alıp toplu hade çevrede gezinti yapmak büyük bir mutluluk veriyor. Hem sporsal hem de kişilik olarak kendimizi geliştiriyoruz" dedi.

DHA-Erzurum

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geyik ve ayı vuranlara ceza
Bolu Abant Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı'nda avlanmanın yasak ...
Etiler'de patlama
Etiler'de Koç Köprüsü altında İETT durağında bomba patladı. Patlamada ...
Danıştay alkol yasağını iptal etti
Danıştay 13. Dairesi, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve ...
 
Aslan Sultan Karacabey'e gönderildi
BURSA'nın İnegöl ilçesinde, yapılan ihbar üzerine hafif ticari araç içerisinde ...
'Mahkum Star!'
'Kader Mahkumları’ adlı program Türkiye’nin yeni starlarını parmaklıklar ...
Asker eğlencesinde kavga, 1 ölü 5 yaralı
İZMİR'in Eşrefpaşa semtinde asker eğlencesinde aralarında daha önceden ...
 
Sevgilisine izin istedi öldürüldü
BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde 30 yaşındaki Gürsan Uludağ adlı bar müdürü, ...
Yapma sevgilim dedi ve…
Bilecik'te sevgilisinden ayrıldığı öne sürülen üniversite öğrencisi S.B. ...
Öğrenci servisiyle polis aracı çarpıştı
İzmir’in Tire ilçesinde öğrencileri taşıyan servis minibüsü ile polis ...
 
Dursun Gündoğdu
Danışman çıktı meydane...
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir insan öldü, siz neyin peşindesiniz?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye dünyanın parlayan yıldızı
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Pazar sabahıydı… Kızı babasına şunu sordu…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Girne açıklarında yarım kalan hayatlar
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı çalışma ortamınız, günlük rutinleriniz ve sağlığınızla ilgili konuları ön plana çıkarıyor. İş hayatınızda ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva