Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
20 Mart 2011 Pazar - 10:41

Şahin'den açılış

Meclis Başkanı Şahin, Antalya'nın Demre ilçesinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerçekleştirilen yatırımların açılışını gerçekleştirdi

Şahin den açılış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin 12 Haziran'da bir kez daha sandık başına gideceğini belirterek, "Kimin Türkiye'yi yöneteceğine yine siz karar vereceksiniz. Çünkü artık Türkiye'de iktidarlar sizin oyunuzla gelir, sizin oyunuzla giderler. 10 yılda bir demokrasinin inkıtaya uğradığı bir ülke olmaktan Türkiye çıkmıştır" dedi.

Meclis Başkanı Şahin, Antalya'nın Demre ilçesinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerçekleştirilen yatırımların açılışını gerçekleştirdi. Demre Hükümet Konağı, Demre Polis Merkezi, Demre Köşkerler Köprüsü ve Beymelek Belediyesi tarafından yaptırılan Demre Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin açılışını yapan Şahin'e, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı ve ilgili kamu kuruluşları müdürleri eşlik etti.

HÜKÜMET KONAĞI İÇİN 24 YIL BEKLENDİ

Demre'nin ilçe statüsü kazanmasının üzerinden geçen 24 yıldan sonra yapılan ve 2 milyon 362 bin TL'ye mal olan Hükümet Konağı'nın açılışında konuşan TBMM Başkanı Şahin, Türk demokrasinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Meclis Başkanı Şahin, bu konuda milletin arzusunun, niyetinin ortada olduğunu söyledi. Şahin, "Milletin iradesini temsil eden TBMM de zaman zaman yaptığı anayasa değişiklikleriyle demokrasimizi güçlendirmenin mücadelesini vermiş ve verecektir" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin insan hakları alanında sorunların yaşanmadığı bir ülke haline getirilmesi gerektiğini belirten Şahin, bu konuda da önemli mesafe alındığına dikkat çekerek Türkiye'nin tam bir hukuk devleti olması gerektiğinin altını çizdi.

DEMOKRASİ BİLİNCİ YÜKSELDİ

TBMM Başkanı Şahin, siyasetin vatandaşa hizmet etmenin aracı olduğunu, bu görüşü tüm siyasi partilerin paylaştığını söyledi ve 12 Haziran'da Türkiye'yi 4 yıllığına kimin yöneteceğine yine halkın karar vereceğini söyledi. Meclis Başkanı Şahin, şunları söyledi:

"İşte 12 Haziran'da seçimlere gidiliyor. Kimin Türkiye'yi yöneteceğine yine siz karar vereceksiniz. Çünkü artık Türkiye'de iktidarlar sizin oyunuzla gelir, sizin oyunuzla giderler. Çünkü Türkiye'de demokrasi bu hale gelmiştir. 10 yılda bir demokrasinin inkıtaya uğradığı bir ülke olmaktan Türkiye çıkmıştır. Bu başarı sizin başarınızdır. Halkımızın demokrasi bilincinin yüksekliği Türkiye'yi bu noktaya getirmiştir."

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, konuşmasının ardından Demre Hükümet Konağı'nın açılış kurdelesini kesti. Ardından Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'ten ilçe hakkında bilgi alan Meclis Başkanı, Kaymakamlık Anı Şeref Defteri'ni imzaladı. Şahin, hükümet konağının açılışının ardından iki hafta önce hizmete giren fakat çevre düzenlemesi ve otopark eksikliği nedeniyle açılış programından çıkartığı Adalet Sarayı'nda incelemelerde bulundu. Şahin, buradaki incelemelerin ardından Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemde temelini attığı fakat zemini su alan parkeleri bozulan Demre Spor Salonu'na geçerek incelemelerine devam etti. Şahin, burada bozuk parke zemine rağmen basketbol oynayan çocuklarla ilgilendi, zeminin nasıl düzeltileceği konusunda yetkililerden bilgi aldı.

SERA GEZDİ, CAMİ İNCELEDİ


İncelemelerin ardından Şahin, Demre Polis Merkezi'ni açtı. Şahin, daha sonra 2010 şubat ayında sel felaketinde büyük zarar gördüğü için yeniden yapılan Köşkerler Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdi. Köprüyü yürüyerek geçen Şahin, bölgede bulunan domates ve dolmalık biber serasını gezerek üretim hakkında bilgi aldı. Şahin, seradaki incelemelerini ardından Antalya Tarım İl Müdürlüğü Demre İlçesi Köşkerler Tarım Merkezi'nde köylülerle bir süre sohbet etti, Köşkerler köylülerinin çayını içti. Beymelek Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Hali açılışına giderken yapımı süren cami Kayadibi Köyü Camii'ni inceleyen Meclis Başkanı Şahin, daha sonra hal kompleksinin açılışını yaptı. Türkiye'nin son bir kaç yıldır komşularıyla kurduğu iyi ilişkilerle birlikte ve siyasi gelişmelere paralel olarak ekonomik alanda ticaretin arttığı bir dönemi yaşadığını dile getiren Meclis Başkanı, "12 Haziran'da sizler sandık başına gideceksiniz. Siyasi tercihleriniz hepimizin başının üstündedir. İnanıyorum ki Türkiye almış olduğu bu hızı seçimlerden sonra da devam ettirecektir. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır" dedi.

Şahin'in açılış ve incelemelerde bulunduğu yerlerde çocuklara içinde TBMM şapkası, defter ve tavimin bulunduğu çantalar dağıtıldı.
ŞAHİN AŞÇILAR DERNEĞİ BALOSUNDA
MANAVGAT Aşçılar Derneği ’nin geleneksel balosuna katılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Ülkemiz dünya turizminden gittikçe daha fazla pay alamaya başlamışsa, bunda aşçılarımızın payı büyüktür" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Manavgat Aşçılar Derneği tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Geleneksel Aşçılar Balosu'na katıldı. Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Mehmet Ali Şahin, turizm pastasından Antalya'nın büyük ölçüde yararlandığını belirterek, "Geçen yıl ülkemize 28 milyonu aşkın turist gelmiş, 23 milyar dolarlık turizm geliri elde edilmiştir. Bunda en büyük pay Antalya mızındır. Antalya mızdaki turizm işletmelerinindir, buradaki işverenlerimizindir. Türkiye'ye gelen her üç turistten biri, belki de daha fazlası Antalya'ya gelmektedir. Biraz önce aldığım bilgilerde, sezonun çok canlı başladığını, birçok otelimizin şimdiden büyük oranda misafir ağırladığını öğrendim. Bu da bizim memnuniyetimizi artırmaktadır. Acaba bu turistler neden gelmektedir? Sadece deniz midir, güneş midir, kum mudur? Tabii ki denizin, güneşin, kumun payı vardır ama Türk mutfağının payını hiçbir zaman inkar edemeyiz. Ülkemiz dünya turizminden gittikçe daha fazla pay alamaya başlamışsa bunda aşçılarımızın payı büyüktür. Bu nedenle, aşçıların böyle bir organizasyonunun olduğunu öğrenince, aşçılarımızı teşvik etmek amacıyla aranızdayım" dedi.

Türk mutfağının, aşçılar sayesinde dünyada daha da iyi tanıtılacağına işaret eden TBMM Başkanı Şahin, İtalya'nın kendi mutfağını bir tek makarnayla tanıtabildiğine dikkat çekti. Mehmet Ali Şahin sözlerini şöyle sürdürdü, "Böylesine zengin bir mutfağa sahipken biz yemeklerimizi çok daha iyi tanıtabilmeliyiz. Sadece patlıcandan 350 çeşit yemek yapabilen Türk mutfağı, tanıtabildiği takdirde dünyada ilk sıralarda yer alacaktır ve yabancı misafirlerimizin Türkiye'ye ilgisi daha da artacaktır. Siz aşçı kardeşlerimizin ustalığına güveniyoruz. Siz milletlerin kalbine giden bir işi yapıyorsunuz. Çünkü kalplere giden yol mideden geçer."

Konuşmaların ardından Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş ile TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin birbirlerine plaketlerini verdi.

 
Alevilerden Kılıçdaroğlu sinyali
 
Plaj voleybolu heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alevilerden Kılıçdaroğlu sinyali
Antalya’da yapılan Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yönetim Kurulu ...
Telli ödülünü aldı
Antalya 15'inci Altın Portakal Şiir Ödülü, şair Ahmet Telli'ye verildi. ...
Çevre yarışmasında birinci oldular
TED Antalya Koleji öğrencileri “Çevre Kirliliği ve Enerji Tasarrufu” konulu ...
 
Filiz'de dayak izleri
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 14 gün önce kanepeden düştüğü iddiasıyla ...
Burdur kazan kaldırdı
Burdur Cumhuriyet Halk Partisi’nde , Milletvekili adaylarının Genel Merkez’den ...
AKP Antalya’da temayül bugün
Ak Parti Antalya’dan aday göstereceği milletvekillerini belirlemek amacıyla ...
 
FAZLA KİLOLARI DERT OLMUŞ
Antalya gece kulüplerinin birinde sahne alan güzel sanatçı, fazla kilolarından ...
Karımı niye öldürdüm
Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde iki gün önce eşi 24 yaşındaki Fatma T.'yi ...
Ev hanımları İngilizce öğreniyor
Antalya bu yıl sezona 11 milyon turist hedefiyle başlarken, Kent Konseyi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva