Başkan Vekili Özdemir çalışmaları yerinde inceledi
Başkan Vekili Özdemir çalışmaları yerinde inceledi
19 yaşındaki Ömer, Antalya'da denizde boğuldu
19 yaşındaki Ömer, Antalya'da denizde boğuldu
Muratpaşa'da yoga ile aktif yaş alıyorlar
Muratpaşa'da yoga ile aktif yaş alıyorlar
Boğaçayı sucul otlardan temizleniyor
Boğaçayı sucul otlardan temizleniyor
18 Ekim 2023 Çarşamba - 13:53

Sanat camiasından İsrail'e tepki

İsrail'in dün Gazze'deki hastaneye yaptığı saldırının ardından ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Sanat camiasından İsrail e tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İsrail'in Gazze'de hastaneyi hedef alması ve aralarında kadın ile çocukların da bulunduğu 500'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından sanat camiasından da tepkiler sürüyor.

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar, “Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak… Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun” ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Hadise, “Bu bir savaş değil! Sivilleri öldürmek, hastaneleri burmak bir savaş suçudur. Katliamdır!” açıklamasını yaptı.

"TÜM İNSANLIK AYAĞA KALKMALI"

Ünlü şarkıcı Tarkan, "Dün İsrail’in Gazze’de bombaladığı hastanede masum sivilleri hedef alması, çocukları, kadınları öldürmesi kabul edilemez. Bu sadece bir savaş suçu değil, insanlık suçu ve utancıdır. Bu vahşetin, bu zulmün durdurulması için tüm dünya, tüm insanlık ayağa kalkmalı ve acilen harekete geçmelidir" dedi.

Oyuncu Pınar Deniz,"Bakamıyorum! Kalbim acıyor bakamıyorum. Elden hiçbir şeyin gelmemesi korkunç hissettiriyor. Dünya bu zulme neden susuyor?" dedi.

Pınar Altuğ, "Sivillerin, kadınların, çocukların öldürülmesine savaş denmez! Savaşın bile bir ahlakı olmalı!" dedi.

“BU SAVAŞ FALAN DEĞİL, BU BİR SOYKIRIM”

Bergüzar Korel, “Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım” ifadelerini kullandı.

"ÇEKİN ELİNİZİ, YETER!"

Oyuncu Pelin Akil, “Özellikle hastaneyi hedef almak ne demek? Bu bir insanlık suçudur. Masumlardan, çocuklardan, yaşam mücadelesi veren insanlardan çekin artık elinizi, yeter” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Burak Özçivit, “Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor" dedi.

Oyuncu Sinem Kobal, paylaşımında “Savaşın her türlüsünü kınıyoruz. Hele ki bu yapılanlar, bu zalimlik acilen son bulmalı” dedi.

"LİDERLER NEDEN SUSKUN?"

Şarkıcı Mustafa Sandal, “İsrail, Gazze’de bir hastaneyi vurmuş ve maalesef 500 ölü olabileceği açıklanmış. Çocuklara, kadınlara, hastalara yapılan bu zulüm savaş suçu değil, tam anlamıyla insanlık suçu! İşlerine gelince insan haklarından bahseden ülkeler, liderler neden suskun?” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

(Cumhuriyet)

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RTÜK Başkanı yeniden Ebubekir Şahin oldu
RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı, yapılan seçim sonucu yeniden Ebubekir Şahin oldu.
Ünlü oyuncu Şebnem Dönmez'in acı günü
Şebnem Dönmez anne acısıyla sarsıldı. Ünlü oyuncu, iki aydır sağlık sorunlarıyla ...
Bulutlar Çetesi'ne operasyonda 8 tutuklama
TEKİRDAĞ merkezli 8 ilde 'Bulutlar Çetesi' olarak bilinen suç örgütüne ...
 
63 kaçak göçmen yakalandı
ESENYURT'ta kaçak göçmenlere yönelik yapılan denetimde, dolmuş ve servis ...
Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat geri dönüyor
Netflix, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in paylaştığı yeni ...
Turizm geliri, fındığı solladı
TRABZON'un en önemli gelir kaynağı fındıkta hem rekolte hem de ihracat ...
 
7 bin 700 yıllık marangoz aleti bulundu
İZMİR'in Kemalpaşa ilçesindeki Ulucak Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında, ...
Uzunçayır'da metrobüs kazası :3 yaralı
KADIKÖY Uzunçayır'da iki metrobüs çarpıştı. Kazada 3 yolcu yaralanırken, ...
Grammy adayından 100. yıl marşı
Son eseriyle Grammy ödüllerine aday gösterilen genç piyanist Ayşedeniz ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalyaspor canımız ama markalarımıza kıymayın
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Akdeniz'in yıldızı çöplük olmasın
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ateş sadece ormanı değil, vicdanları da yakıyor...
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva