Bucaklı milli sporcuları kaymakam uğurladı
Bucaklı milli sporcuları kaymakam uğurladı
Hürmüz Boğazı'nda bir İran gemisi vuruldu; 1 ölü, 3 yaralı
Hürmüz Boğazı'nda bir İran gemisi vuruldu; 1 ölü, 3 yaralı
Kocagöz’den Dokuma 2. Etap’ta Ortak Akıl Hamlesi
Kocagöz’den Dokuma 2. Etap’ta Ortak Akıl Hamlesi
Su kuyusu 2 can aldı
Su kuyusu 2 can aldı
9 Şubat 2016 Salı - 11:57

Savcılık gerek görmedi, bakanlık izin verdi

ANTALYA Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı hakkında 1.5 yıl önce yapılan Baro Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma nedeniyle başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istemi olmamasına rağmen Adalet Bakanlığı soruşturma ve kovuşturma izni verdi.

Savcılık gerek görmedi, bakanlık izin verdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Antalya Barosu'nun Ekim 2014'te gerçekleşen ve kendisinin yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda geçmiş döneme ilişkin faaliyetlerini de içeren bir konuşma yaptığını söyledi. Baro faaliyetlerinden birinin de Antalya Adliyesi'nde icra müdürlükleri ve icra müdürlerinin çalışmalarına ilişkin olduğunu kaydeden Bacanlı, bu kapsamda Antalya Barosu Meslek Sorunları Komitesi avukatlarının, icra müdürlerinin mesai saatlerine riayet edip etmediğini kontrol ettiğini hatırlattı. Baro Başkanı, bu çalışma sonunda birçok icra müdürünün mesai saatine uymadığının belirlendiğini aktardı.

Buna ilişkin raporları üst yazıyla Adalet Bakanlığı ve Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na gönderip suç duyurusunda bulunduklarını genel kurulda anlattığını kaydeden Bacanlı, bu konuşmasının şikayete konu olduğunu söyledi. Bacanlı, şikayete bağlı olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Avukat Suçları Soruşturma Bürosu'nca yapılan soruşturma neticesinde başsavcılığın hakkında soruşturma ve kovuşturma izni istemi olmadığı halde Adalet Bakanlığı'nın hakkında hem soruşturma hem kovuşturma izni verdiğini söyledi.

Kararla ilgili Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduğunu aktaran Bacanlı, mahkemeden hakkında soruşturma açılmasını istediğini belirtti. Bacanlı mahkemeye yazdığı dilekçede, "Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele eden bir baro başkanı hakkında, sudan gerekçelerle kovuşturma izni veren sayın Bakanlığın, bu tavrının kimleri sevindireceğini sayın mahkemenizin takdirine bırakıyorum" ifadelerine yer verdi. Bacanlı, mahkeme kendisiyle ilgili son soruşturma açılmaması kararı verse dahi Bakanlığın ısrarcı olacağı düşüncesinde olduğunu belirterek, "Son soruşturmanın açılmasına karar verilmesi halinde, heyetinizin bir vicdan muhasebesi yaşayacağı düşüncesiyle, hakkımda son soruşturmanın açılmasına karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK sempatizanları araçları taşladı
ANTALYA'da terör örgütü PKK lehine slogan atan bir grup, HDP Kepez İlçe ...
O çöpten bakın ne çıktı?
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Kriminal Şube Müdürlüğü önündeki beton saksı ...
Kontrolsüz kavşakta kaza: 3 yaralı
ANTALYA'da kontrolsüz kavşakta iki aracın çarpışması sonucu aynı aileden 3 kişi ağır yaralandı.
 
Arkadaşları unutmadı
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde elektrik akımına kapılıp yaşamını yitiren ...
GÜSAD'ın başkanı Bodur oldu
GÜZEL Sanatlar Derneği'nin (GÜSAD) genel kurulunda başkanlığa Hasan Bodur seçildi.
Şoför ihbar etti, otobüsteki 20 kaçak yakalandı
ANTALYA'da Afgan vatandaşlarının bulunduğu otobüsü takibe alan polis, ...
 
İşten çıkarıldı kendini yaktı
Antalya'da işten çıkarılan bir inşaat işçisi Muratpaşa Belediyesi önünde kendisini yaktı.
Cem Karaca Muratpaşa'da unutulmadı
TÜRK Rock Müziği sanatçısı Cem Karaca, ölümünün 12'nci yılında Muratpaşa ...
İşadamına silahlı saldırının şüphelisi yakalandı
ANTALYA'da Yücebaş Tarım A.Ş'nin sahibi 67 yaşındaki Mahmut Yücebaş'a ...
 
Dursun Gündoğdu
Danışman çıktı meydane...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İki seçim, bir soru: Almanya nereye gidiyor?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir bayrak, bir sanatçı, yanan Antalya ve bitmeyen sorular…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya yanıyor, geleceğimiz kül oluyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye dünyanın parlayan yıldızı
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Pazar sabahıydı… Kızı babasına şunu sordu…
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı çalışma ortamınız, günlük rutinleriniz ve sağlığınızla ilgili konuları ön plana çıkarıyor. İş hayatınızda ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva