Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
22 Ocak 2015 Perşembe - 09:48

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Üreticilerin yarasını sarmaya çalışacağız

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya bölgesinde fırtına ve selden zarar gören üreticilerin yarasını sarmak için hükümet nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Üreticilerin yarasını sarmaya çalışacağız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya'nın Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde geçen haftaki fırtına ve yağmurda zarar gören tarım alanlarını gezdi, çiftçiye 'geçmiş olsun' ziyareti yaptı. Ziraat odası başkanlarının eşlik ettiği Genel Başkan Bayraktar, seralarla narenciye bahçelerini gezerek incelemelerde bulundu. Üreticilerin yaralarını sarmaya çalışacaklarını söyleyen Şemsi Bayraktar, "Bölgede yaklaşık 4 milyon ton civarında sebze, 1.3 milyon ton da meyve üretiyoruz. Seralarımızın da ağırlığı çok fazla. Türkiye'de örtü altı üretimin yüzde 51'ini karşılıyor" dedi. 

'2013 ve 2014'Ü İYİ GEÇİRMEDİK'
Üreticinin 2013 ve 2014 yıllarını çok iyi geçirmediğini vurgulayan Bayraktar, "2013'ün sonunda bir kuraklık yaşadık. 2014 yılının ilkbaharında da 'don' hadisesi yaşadık. Bu hem hububat üretimimizi etkiledi, hem de meyve üretimimiz bundan olumsuz etkilendi. 31 Aralık 2014 sonu itibariyle doğal afete maruz kalan üreticilerimizin borçları 1 yıl boyunca ertelendi. Ancak 2015 yılına geldiğimizde de doğal afetler durmuyor, devam ediyor. Kar yağışı başladı. Arkasından ayın 6-7'sinde don felaketiyle karşı karşıya kaldık. Tabi bu bölge de doğal afetten etkilendi. Arkasından yağışla birlikte fırtına geldi" diye konuştu.

'PORTAKALIN ÜÇTE BİRİ ZARAR GÖRDÜ'
Yapılan tespitlerde Finike'de özellikle fırtınanın narenciyeye büyük zarar verdiğine dikkati çeken Bayraktar, şöyle dedi:

"Narenciye bahçelerini kendim gezerek gördüm. 300 bin ton üretilen narenciyede 100 bin ton civarında ürün kaybı yaşandı. Bunun dışında Kumluca'ya gittim. Orayı da bizzat görme imkanımız oldu. Orada da yaklaşık 2 bin dekar alandaki seralarımız sel sularına maruz kaldı. Üzüntüyle gördük. 300 dekar narenciye bahçesi de dondan etkilendi. Kumluca'da 10 milyon TL civarında zarar olduğunu tahmin ediyoruz."

Demre'de ise 4 bin dekar seranın zarar gördüğünü vurgulayan Bayraktar, "Plastik seralarda yaklaşık yüzde 70- 100 civarında hasar tespiti görülüyor. Kaş'ta yine sera buğday, arpa ve fideler zarar gördü. Seraların özellikle çatı örtülerinin yenilenmesi lazım. İşletmeler fevkalade ufak ve özkaynakları yok. Dolayısıyla üreticilerimizin seralarını yenileme şansı görünmüyor. Bu manada seraların yeni teknolojilerle buluşması açısından çiftçimize destek istiyoruz" dedi. 

'KREDİ BORÇLARI ERTELENSİN'
Doğal afetten zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve özel bankalara olan borçlarının yapılandırılması gerektiğini kaydeden TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Bir de bölge üreticilerimiz paraya ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Önümüzdeki yıl üretime devam edebilmeleri için borç yapılandırılmasının yanı sıra bankalardan düşük faizli kredi kullandırılmasını istiyorlar" diye konuştu.

'HÜKÜMET NEZDİNDE GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ'
Üreticilerin elektrik faturalarının ticarethane olarak faturalandırıldığına da işaret eden Bayraktar, üreticilerin tarifelerde indirim yapılması talebi olduğunu aktardı. Üreticilerin sorunlarının çözümü noktasında hükümet nezdinde girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Bayraktar, "Afetin küçük olmadığını bizzat kendimiz gördük. Bunların yanı sıra dere yataklarının ıslahı ve drenaj için DSİ'nin gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. Bu anlamda DSİ ile de görüşme yapacağız, çünkü derelerin ıslahı yapılmadığı takdirde tekrar sel felaketleriyle karşılaşırız. Bütün bu sorunları hükümet nezdinde girişimlerde bulunmak suretiyle yardımcı olacağız ve üreticilerimizin yaralarını sarmaya çalışacağız" diye konuştu.

ÜRETİCİYE 'GEÇMİŞ OLSUN' DEDİ
Sonrasında Demre'ye geçen TZOB Genel Başkanı Bayraktar ve beraberindeki heyet Çevreli Mahallesi'nde hala bir kısmı sular altında olan tarım alanlarını inceledi. Üreticilerle sohbet edip, 'geçmiş olsun' dileğini ileten Bayraktar, bölgede çalışma yapan Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ile karşılaştı. Özellikle Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) uygulamalarında üreticiye zorluk çıkarıldığını Badak'a ileten Bayraktar, kendisinin de bizzat görüşme yapacağı konuya ilişkin Badak'ın da desteğini istedi.

Suat SÖĞÜT- Ahmet ACAR/ FİNİKE- DEMRE (Antalya), (DHA)

TZOB GENEL BASKANI SEMSI BAYRAKTAR, ANTALYA'NIN KUMLUCA, FINIKE VE DEMRE ILCELERINDE GECEN HAFTAKI FIRTINA VE YAGMURDA ZARAR GOREN TARIM ALANLARINI GEZDI, CIFTCIYE 'GECMIS OLSUN' ZIYARETI YAPTI.(FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

 
Osman Kaptan'dan Antalya için araştırma önergesi
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete tazminat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kumluca'ya 200 öğrenci kapasiteli kız yurdu
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde ortaöğretimde okuyan kız öğrencilere yönelik ...
'Rezalete taksit?'
CLK Akdeniz'in geç ve yüklü gelen elektrik faturalarını taksitlendirme ...
Mevlana Kavşağı trafiğe kapanıyor
ANTALYA şehir içi trafiğinin önemli ölçüde yükünü çeken Mevlana Kavşağı, ...
 
Fırtına sonrasında sahildeki atıklar temizleniyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geçen haftaki fırtına sonrasında ...
CLK: Taksit yapacağız
CLK Akdeniz Elektrik, geç gelen faturalar nedeniyle özür diledikten sonra ...
Uysal: Hizmette tasarruf olmaz
Muhtarlar Meclisi’nde, mahalle muhtarlarının öneri ve taleplerini tek ...
 
Operasyonun ardında yatan dram
Antalya’da 500 polisin katılımı ile kent tarihinin en büyük uyuşturucu ...
Demre MYO'da kaynak sıkıntısı sürüyor
ANTALYA'nın Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Meslek Yüksekokulu ...
Dövülerek öldürülen Mahir Çetin'in davası başladı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde geçen 3 Eylül günü Mahir Çetin'i (20) linç ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva