Forbes Türkiye açıkladı: Konser zengini sanatçılar belli oldu
Forbes Türkiye açıkladı: Konser zengini sanatçılar belli oldu
'Yenidoğan çetesi' davasında sıcak gelişme
'Yenidoğan çetesi' davasında sıcak gelişme
Özlem Gürses'e bir ceza daha
Özlem Gürses'e bir ceza daha
Antalya'da 'iyilik' sergisi
Antalya'da 'iyilik' sergisi
18 Mayıs 2025 Pazar - 11:29

Uludağ'da oteller yeni kayak sezonunda açılamayabilir

KAYAKSEVERLER tarafından 'beyaz cennet' olarak bilinen Uludağ'da bulunan 20 otelden 16'sının çalışma ruhsatı Osmangazi Belediyesi, turizm işletme belgeleri ise bakanlık tarafından iptal edildi.

Uludağ da oteller yeni kayak sezonunda açılamayabilir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İşletme sahipleri, ‘yürütmeyi durdurma kararı’ almak için Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvuruda bulunurken, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, yeni kayak sezonunda otellerin büyük bölümünü müşteri kabul edemeyebileceğini söyledi.

Türkiye'nin ilk ve önemli kayak merkezlerinden olan Uludağ, doğal güzelliğiyle kayakseverler tarafından, 'beyaz cennet' olarak tanımlanıyor. 21 Ocak’ta Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel’de 36'sı çocuk, 78 kişinin öldüğü yangının ardından Uludağ'da da mart ayında 'Kervansaray Otel'de çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Yangınlar sonrası, kayak merkezlerindeki otel ve tesisler de mercek altına alındı. 8 bin 500 yatak kapasiteli 20 otel ile kamuya ait 7 misafirhanenin bulunduğu Uludağ'da, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, özel otel ve konaklama tesislerinde incelemede bulundu. Yapılan denetimler sonrası birçok tesiste olası yangın ve felakete karşı eksiklikler tespit edilip, verilen süre içinde bunların giderilmesi için işletme sahiplerine tebligat gönderildi.

Verilen süre içinde sorunları gidermeyen 16 otelin çalışma ruhsatları bağlı olduğu Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından, turizm işletmesi belgeleri de bakanlık tarafından iptal edildi. Bunun üzerine işletme sahipleri, alınan bu kararlar hakkında, ‘yürütmeyi durdurma kararı’ verilmesi için Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

GÜMTOB: YENİ SEZONA KADAR TÜM EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ KOLAY GÖZÜKMÜYOR

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) yetkilileri, Uludağ'da bulunan 16 marka otelin çalışma ruhsatı ve turizm işletme belgesinin iptal edilmesinin kendilerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşattığını söyledi. Otellerin tesislerini yeni yapılmış gibi baştan sona yenilemesi gerektiğini belirten yetkililer, eski bina stokunun yoğun bulunduğu bölgede, yeni mevzuatların uygulanmasının istenmesi sonrası tesislerin bu sorunlar ile karşılaştığını, otellerin yeni sezona kadar tüm eksikliklerini gidermesinin çok kolay gözükmediğini ve bu durumda yeni kayak sezonunda Uludağ’daki otellerin büyük bölümünün müşteri kabul edememe riski ile karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Öte yandan Uludağ, kayak sezonun başladığı 15 Aralık 2024 ile 28 Şubat 2025 tarihleri arasında, kara yolu ve teleferik ile gelen 793 bin 26 tatilci ağırlarken, Milli Parklara ait gişelerden aynı dönemde 161 bin 610 araç geçiş yaptı.

Denizhan TECİK- Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (DHA)-

Etiketler:
 
Antalya Kemer'de sualtı günleri başladı
 
Uysal: 19 Mayıs yürüyüşü sürüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 19 Mayıs 2025 Pazartesi 11:40

Memleketin haline bakarmısınız.Gelişigüzel verilen ruhsatlar sonucu insanlarımız yanarak öldüler.Bu kadar ruhsat iptal edildiğine göre,demek ki mevzuata uygun değiller ve eksiklikleri var.Umarız bundan sonra her şey kurallara göre işler.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Odeon Turizm, halka arz sürecini resmen başlattı
30 yılı aşkın tecrübesi ve operasyon gücüyle Türk turizminin önde gelen ...
İki bakanlık arasında sağlık turizmine yönelik iş birliği
SAĞLIK Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında, Türkiye'nin ...
Yunan adalarına gitmenin maliyeti ne kadar?
Türk turistlerin akın ettiği Yunan adalarının maliyeti ortaya çıktı. İşte ...
 
Çin'de tur teknesi battı; 9 ölü, 70 yaralı
ÇİN’in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde dört turist teknesinin alabora ...
Turizm sezonu olimpiyat meşalesi ile başladı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 9 kilometrelik doğa yürüyüşünde, ...
Turistleri en çok dolandıran ülkeler açıklandı
Turistleri en çok dolandıran ülkelere yönelik yeni bir liste yayınlandı. ...
 
Antalya'da damsız müşteri almayan otele ceza
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun (TİHEK) daha önce defalarca ...
Antalya'da bir otel, çiftliğinde üretiyor, tatilciye sunuyor
Antalya Muratpaşa'da faaliyet gösteren Nashira City Resort Hotel, konuklarını ...
Türkiye'den Yunan adalarına turist akını
TÜRKİYE'de geçen yıl Ege kıyılarındaki limanlardan yapılan 8 bin 629 gemi ...
 
Dursun Gündoğdu
Gazeteciliğin geldiği nokta...
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
‘Sen beni öldüreceksin oğlum’
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Turgut Güngör
Turgut Güngör
CHP'nin baş ağrısı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz ayında Venüs'ün İkizler burcuna geçişiyle birlikte, zihinsel canlılık kazanıyor, çevrenizdeki insanlarla iletişim ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva