AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
16 Aralık 2020 Çarşamba - 17:54

Üzüm kurutma projesinden Silikon Vadisi'nde yöneticiliğe

MANİSA'nın Salihli ilçesinden ABD'deki Silikon Vadisi'ndeki bir şirkette üst düzey yöneticiliğe uzanan başarı öyküsü ile dikkat çeken Salihlili Melisa Tokmak (26), "İleride, diğer yabancı girişimciler gibi insanların hayatına yardımcı olan bir şirket kurmak istiyorum" dedi.

Üzüm kurutma projesinden Silikon Vadisi nde yöneticiliğe
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Salihli'de eğitim gördüğü dönemde henüz ilkokuldayken üzüm kurutma projesi geliştiren ve bu projesi ile TÜBİTAK'tan ödül alan Melisa Tokmak, şu an ABD'de bulunan Silikon Vadisi'ndeki bir şirkette üst düzey yöneticilik yapıyor. Tokmak, Salihli'de yaşayan annesi Ayşegül ve babası Sedat Tokmak'ın da gurur kaynağı.

'İNSANLARIN HAYATINA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM'

Başarıya giden yolu Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlatan Melisa Tokmak, ileride Silikon Vadisi'nde diğer yabancı girişimciler gibi insanların hayatına yardımcı olan bir şirket kurmak istediğini belirterek, "Bunun yolu çok çalışmaktan geçiyor" dedi. Başkalarına örnek olması için sosyal medyadan kendi başarı hikayesini paylaştığını anlatan Tokmak, "Bütün Türk gençlerinin kendisine güvenmesini istiyorum. İlkokuldayken bile sürekli üretmek için düşünüyordum. Salihli, bilindiği gibi üzüm sektöründe oldukça ileride ve büyük bir ilçe. Henüz ilkokuldayken üzümleri kurutmak için bir proje hazırladım. Bu projede kullanacak olduğum motoru babamla gittiğimiz buzdolabı tamircisinden temin etmiştik. Bu projem, TÜBİTAK'ta birinci olmuştu. Lise öğrenimimde de yine TÜBİTAK için daha gelişmiş bir proje hazırlamıştım. Bu projemle de optik fizik kullanarak sahte balların ayırt edilmesini amaçlamıştım" dedi.

'BİRÇOK TÜRK GİRİŞİMCİ VAR'

Tokmak "Şu an çalıştığım şirkete de hayalime daha yakın olabilmek için geçtim. Benim gibi çok çalışan insanların yanında olduğu ve yaptıkları işlerin etkisinin çok olduğunu gördüğüm için bu şirkete geçtim. Girişimci insanlar, çalışkan insanlar hep kendi şirketlerini kurup, dünyanın çözülmesi zor olan sorunlarını çözmek, insanların yaşamlarına yardımcı olmak istiyorlar. Burada birçok Türk girişimcimiz de var. Birçok girişimci insan hayatına yardımcı olmak için çaba sarf ediyor. Ben de inşallah burada, diğer yabancı girişimciler gibi ilerde insanların hayatına yardımcı olan bir şirket kurmak istiyorum" dedi.

'ONUNLA HER ZAMAN GURUR DUYDUK'

Tokmak'ın babası Sedat Tokmak ise "Melisa'nın başarıları ile gurur duyuyoruz. Çocukluğundan bu yaşına kadar bizi her zaman gururlandırdı. Melisa, Salihli Altınordu İlkokulu'nda eğitim görürken ne ise dünyanın büyük şirketlerinde çalışırken de bizim için aynı" dedi.

4’ÜNCÜ SINIFTA İKEN BENİ HAZIRLAMIŞTI

Anne Ayşegül Tokmak ise "Melisa, henüz ilkokul 4'üncü sınıftayken, 'Anne çok istediğim 4- 5 lise var. Ben bunlardan birisini kazanıp gideceğim. O gün geldiğinde benim için de senin için de zor olacak. İkimiz de buna hazırlıklı olalım' demişti. O gün geldiğinde, ikimiz de buna hazırdık" dedi. Anne Tokmak, "Bir anne olarak kızımla her zaman gurur duydum. Kızım küçüklüğünden itibaren çok zekiydi. Açıkçası, 'Her zaman yanımda olsun' diye bu kadar da zeki olmasını istemedim. Bu çok güzel, gurur ve onur verici bir şey ama bir anne için çocuğunun küçük yaşlardan itibaren yanından ayrılması çok zor bir şey. 14 yaşından beri eğitimine dışarıda devam ediyordu. En büyük hedefi Stanford Üniversitesi'ydi ve orayı kazandı. O her zaman ne yapması gerektiğini biliyordu. Biz sadece onun arkasında durduk. Ona her zaman güvendik" diye konuştu.

'HİNDİSTAN'DA DİL ÖĞRENDİ, İLK OLARAK FACEBOOK'TA İŞE BAŞLADI'

Hayali olan Stanford Üniversitesi'ne gitmek için İngilizceyi çok iyi konuşması gerektiğinden eğitimine yurt dışında devam ettiğini söyleyen Melisa Tokmak, "Üniversiteye Amerika'ya gideceğim için lisenin son iki yılını okumak için uluslararası birkaç okula başvuru yaptım. Birinci sıraya Hindistan'ı yazdım. Her ülkeden 1- 2 öğrenci seçiliyor. Ben de Hindistan'a gittim hem de tek başıma ve iki sene orada okudum. Facebook'ta işe başladığımda benim pozisyonuma tüm dünyadan sadece 7 kişi alınmıştı. Ürün yöneticisi olarak işe başladım. Ama ben, kendi etkimin daha büyük olacağı bir yerde olmak istedim. O nedenle şimdi çalıştığım şirketten teklif alınca kabul ettim ve bir yıldır da buradayım. Geçtiğimiz sene, gece gündüz çalıştık. Hatta bazı günler, günde 20 saatten fazla çalışıyorduk. Şirketi, 1 senede 3,5 kat büyüttük. Şirketi, Silikon Vadisi'nin makine öğrenimi üzerine projeler geliştiren en önemli şirketlerinden biri haline getirdik."

 MANISA'NIN SALIHLI ILCESINDEN ABD'DEKI SILIKON VADISI'NDEKI BIR SIRKETTE UST DUZEY YONETICILIGE UZANAN BASARI OYKUSU ILE DIKKAT CEKEN SALIHLILI 26 YASINDAKI MELISA TOKMAK "ILERIDE, DIGER YABANCI GIRISIMCILER GIBI INSANLARIN HAYATINA YARDIMCI OLAN BIR SIRKET KURMAK ISTIYORUM. BUNUN YOLU ISE COK CALISMAKTAN GECIYOR" DEDI.TOKMAK, ANNESI AYSEGUL (SAGDA) VE BABASI SEDAT TOKMAK (SOLDA) ILE WHATSAPP UZERINDEN GORUNTULU GORUSUP OZLEM GIDERDI.(FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

 MANISA'NIN SALIHLI ILCESINDEN ABD'DEKI SILIKON VADISI'NDEKI BIR SIRKETTE UST DUZEY YONETICILIGE UZANAN BASARI OYKUSU ILE DIKKAT CEKEN SALIHLILI 26 YASINDAKI MELISA TOKMAK (FOTOGRAFTA)  "ILERIDE, DIGER YABANCI GIRISIMCILER GIBI INSANLARIN HAYATINA YARDIMCI OLAN BIR SIRKET KURMAK ISTIYORUM. BUNUN YOLU ISE COK CALISMAKTAN GECIYOR" DEDI.(FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

 MANISA'NIN SALIHLI ILCESINDEN ABD'DEKI SILIKON VADISI'NDEKI BIR SIRKETTE UST DUZEY YONETICILIGE UZANAN BASARI OYKUSU ILE DIKKAT CEKEN SALIHLILI 26 YASINDAKI MELISA TOKMAK "ILERIDE, DIGER YABANCI GIRISIMCILER GIBI INSANLARIN HAYATINA YARDIMCI OLAN BIR SIRKET KURMAK ISTIYORUM. BUNUN YOLU ISE COK CALISMAKTAN GECIYOR" DEDI.TOKMAK, ANNESI AYSEGUL (SAGDA) VE BABASI SEDAT TOKMAK (SOLDA) ILE WHATSAPP UZERINDEN GORUNTULU GORUSUP OZLEM GIDERDI.(FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

MANISA'NIN SALIHLI ILCESINDEN ABD'DEKI SILIKON VADISI'NDEKI BIR SIRKETTE UST DUZEY YONETICILIGE UZANAN BASARI OYKUSU ILE DIKKAT CEKEN SALIHLILI 26 YASINDAKI MELISA TOKMAK (FOTOGRAFTA)  "ILERIDE, DIGER YABANCI GIRISIMCILER GIBI INSANLARIN HAYATINA YARDIMCI OLAN BIR SIRKET KURMAK ISTIYORUM. BUNUN YOLU ISE COK CALISMAKTAN GECIYOR" DEDI.(FOTO:  SALIHLI / DHA)

 MANISA'NIN SALIHLI ILCESINDEN ABD'DEKI SILIKON VADISI'NDEKI BIR SIRKETTE UST DUZEY YONETICILIGE UZANAN BASARI OYKUSU ILE DIKKAT CEKEN SALIHLILI 26 YASINDAKI MELISA TOKMAK (SOLDA) "ILERIDE, DIGER YABANCI GIRISIMCILER GIBI INSANLARIN HAYATINA YARDIMCI OLAN BIR SIRKET KURMAK ISTIYORUM. BUNUN YOLU ISE COK CALISMAKTAN GECIYOR" DEDI.(FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

 MANISA'NIN SALIHLI ILCESINDEN ABD'DEKI SILIKON VADISI'NDEKI BIR SIRKETTE UST DUZEY YONETICILIGE UZANAN BASARI OYKUSU ILE DIKKAT CEKEN SALIHLILI 26 YASINDAKI MELISA TOKMAK "ILERIDE, DIGER YABANCI GIRISIMCILER GIBI INSANLARIN HAYATINA YARDIMCI OLAN BIR SIRKET KURMAK ISTIYORUM. BUNUN YOLU ISE COK CALISMAKTAN GECIYOR" DEDI. BABA SEDAT TOKMAK (FOTOGRAFTA) (FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

 MANISA'NIN SALIHLI ILCESINDEN ABD'DEKI SILIKON VADISI'NDEKI BIR SIRKETTE UST DUZEY YONETICILIGE UZANAN BASARI OYKUSU ILE DIKKAT CEKEN SALIHLILI 26 YASINDAKI MELISA TOKMAK "ILERIDE, DIGER YABANCI GIRISIMCILER GIBI INSANLARIN HAYATINA YARDIMCI OLAN BIR SIRKET KURMAK ISTIYORUM. BUNUN YOLU ISE COK CALISMAKTAN GECIYOR" DEDI. ANNE AYSEGUL TOKMAK (FOTOGRAFTA) (FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

Emre SAÇLI- Ersan ERDOĞAN/ SALİHLİ (Manisa), (DHA)

Etiketler:
 
Toplu taşımacılar, sektör için destek çağrısı yaptı
 
Kemer, pandemi döneminde 1 milyon 100 bin turist ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu taşımacılar, sektör için destek çağrısı yaptı
TÜRKİYE Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Denetim Kurulu Başkanı Hakan ...
6 aylık hamile eşini öldürdü
KONYA'nın Çumra ilçesinde Ali Rıza Y. (35), 6 aylık hamile eşi Sadife ...
Anadolu Üniversitesi’nden 'ek sınav hakkı' açıklaması
ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nce Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri’nin ...
 
Köpekten kaçarken yola atladı, TIR çarptı öldü
ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde yol kenarında bir sokak köpeğinin saldırısından ...
Kaçak 32 yaban ördeği avına 29 bin lira ceza
SAMSUN’da Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde, ava yasak bölgede 31 adet ...
Datça'da aralıkta deniz keyfi
MUĞLA'nın Datça ilçesinde aralık ayı ortasında güneşli ve sıcak havayı ...
 
113 yaşında koronavirüsü yendi, alkışlarla taburcu edildi
KIRIKKALE’de koronavirüse yakalanan 113 yaşındaki Arzu Sınırlıoğlu, tedavi ...
3 kişinin öldüğü kazada sürücüye ev hapsi
BURSA'nın İnegöl ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı, aynı ...
Dernekte kumar oynayan 27 kişiye 118 bin lira ceza
ESKİŞEHİR’de bir dernekte kumar oynarken yakalanan 27 kişiye koronavirüs ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva