AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
16 Kasım 2023 Perşembe - 16:01

Uzun Abiye Kıyafetler Nasıl Kombinlenir?

Abiyeler; önemli günlerde, etkinliklerde ve davetlerde en çok tercih edilen kıyafet türlerindendir.

Uzun Abiye Kıyafetler Nasıl Kombinlenir?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şık bir parça olan uzun abiyeleri kombinlemek ise düşündüğünüzden daha fazla dikkat gerektirebilir. Uzun abiye kombinleme hakkında bilmeniz gereken her şeyi Ekalook katkılarıyla hazırlanan bu içerik sayesinde öğrenebilirsiniz.

Uzun Abiye Kombinlerken Bilmeniz Gereken 5 Şey

1. Bedeninize ve Vücut Tipinize Uygun Bir Kıyafet Tercih Edin

Abiyenin kendisi, uzun abiye kombinleme sırasında en çok dikkat etmeniz konudur. Bedeninize, vücut tipinize, hatta yaşınıza uygun bir abiye seçmeniz, kıyafetin üzerinize oturmasını sağlayarak etkileyici bir görüntü ortaya koyar.

En yaygın vücut tipleri ve bu vücut tiplerine uygun kıyafet seçimleri şu şekilde sıralanabilir:

  1. Kum saati vücut tipi: En ideal vücut tipi olarak kabul edilen kum saati vücut tipi, neredeyse her tür abiye ile giyilebilir. Bel kısmını vurgulayan elbiseler ve kemer gibi aksesuarlar ise kum saati vücut tipine sahip kişilere özellikle tavsiye edilir.

  2. Elma vücut tipi: Göğüs ve karın bölgesinin daha geniş olduğu bu vücut tipi, V yaka elbiseler için idealdir. Genelde vücudun alt kısmını da ön plana çıkarıp orantılı bir görüntü yaratan abiyeler tercih edilmelidir.

  3. Armut vücut tipi: Kalça ve alt vücudun geniş olduğu armut vücut tipi, A kesimli ya da balık eteği detaylı elbiseleri çok iyi bir şekilde kaldırır. 

  4. Dikdörtgen vücut tipi: Bel, kalça ve omuzların aynı genişlikte olduğu dikdörtgen vücut tipi, vücut hatlarını vurgulayan abiyeler ile tercih edilmelidir. Bu vücut tipine sahip kişilere özellikle beli saran, kemer detaylı kıyafetler tavsiye edilir.

  5. Üçgen vücut tipi: Omuzların daha dar, kalça bölgesinin ise geniş olduğu üçgen vücut tipine sahip kişiler, üst vücutlarını öne çıkaran kıyafetler tercih etmelidir.

2. Doğru Ayakkabıyı Seçmelisiniz

Uzun abiyeyle kombinleyeceğiniz ayakkabıyı dikkatli bir şekilde seçmeniz gerekir. Elbisenin şekli, boyutu ve uzunluğu, doğru ayakkabıyı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken faktörler arasındadır. Eğer uzun bir abiye kıyafet giyiyorsanız hem uzun hem de kısa topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz ayakkabının mümkünse abiye ile aynı renkte olmasına ve detaylarının abiyeye uymasına özen göstermelisiniz.

Renk uyumunun yanı sıra kontrast bir estetik de iyi bir kombin yakalamanızı sağlayabilir. Açık renkli bir abiyenin altına koyu tonlu bir ayakkabı giyerek hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Özellikle siyah ve beyaz gibi zıt renkler, kontrast bir kombin için idealdir.

Bunun yanında, vücut tipiniz, boyunuz ve kilonuz gibi farklı etmenler de ayakkabı seçiminde önemli rol oynar. Örneğin, uzun boylu hanımlar, ayakkabı seçimi konusunda daha şanslıdırlar. İster kısa ister uzun topuklu ayakkabılar tercih edebilir, farklı ayakkabı modellerini rahatlıkla taşıyabilirler. Bunun yanında, boylarını daha uzun göstermek isteyen kadınların uzun topuklu ayakkabılar tercih etmeleri tavsiye edilir.

Eğer yaptığınız kombinin sizi daha zayıf göstermesini istiyorsanız, giyeceğiniz ayakkabının mümkünse ten rengi olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece, bacaklarınızı daha uzun gösterip vücudunuza ince bir görünüm kazandırabilirsiniz.

3. Abiyeniz ile Uyumlu Aksesuarlar Takın

Abiyeniz ile uyumlu aksesuarlar seçmek, istediğiniz şıklığı yakalamanın harika bir yoludur. Elbisenizin dekoltesine bağlı olarak kısa ya da uzun bir kolye takarak boynunuzu ortaya çıkarabilirsiniz. Eğer daha zayıf görünmek istiyorsanız, göğüs hizanızın altında bir kolye seçerek dikkatleri üst vücudunuza çekebilirsiniz.

Elbisenizin kol uzunluğuna bağlı olarak zarif bir bilezik tercih edebilirsiniz. Ayrıca, şık yüzükler de iyi bir kombinin olmazsa olmazları arasındadır. Elbette, aşırı aksesuar kullanımından kaçınmanızı tavsiye ederiz. Zira, abiyeniz, üzerinizdeki en dikkat çekici parça olmalıdır ve aşırı aksesuar kullanımı elbisenizin arka planda kalmasına neden olabilir.

Çanta seçimi ise kesinlikle dikkatli olmanız gereken bir konudur. Seçtiğiniz çantanın aşırı büyük olmaması, zarif ve şık olması gerekir. Renk ve tasarım olarak abiyeniz ile uyumlu bir çanta seçmenizi tavsiye ederiz. Eğer desenli bir çanta alacaksanız, desenlerin fazla dikkat dağıtıcı olmamasına özen gösterin.

Bütün bu aksesuarların yanı sıra abiyenizle kombinlemek için saç aksesuarları da kullanabilirsiniz. Saç modelinize göre belirleyeceğiniz aksesuarlar, yüzünüzün ve saçlarınızın daha ön plana çıkmasını sağlayarak estetik bir görüntü yakalamanızı sağlar. Renk olarak abiyeniz ile uyumlu saç aksesuarları kullanarak kombininize çok daha şık bir boyut kazandırabilirsiniz.

4. Saç ve Makyajınızı Elbisenin Stiline Uygun Yapın

Saç ve makyajınızı uzun abiye elbisenizin stiline uygun yaparak kombininize tamamlayıcı bir dokunuş katabilirsiniz. Eğer omuzları açık bir elbise giyiyorsanız, saçlarınızı toplayarak omuzlarınızı daha da vurgulayabilirsiniz. Pastel tonların hakim olduğu bir elbise giyiyorsanız makyajınızda doğal renkler tercih ederek elbisenizi tamamlayabilirsiniz.

Giydiğiniz abiye elbisenin tarzı da saç ve makyaj seçiminde önemli rol oynar. Eğer giydiğiniz elbise vintage bir tarza sahipse retro bir saç modeli ile klasik bir makyaj tercih edebilirsiniz. Daha resmi bir kıyafet giyiyorsanız, saçlarınızı toplu bırakıp daha hafif bir makyaj yapabilirsiniz.

Yüz şekliniz ise saç stilinizi belirlerken önemli rol oynar. Eğer yuvarlak bir yüzünüz varsa, yüzünüze uzun bir görünüm kazandırmak için topuz ya da yan örgü gibi saç modellerini tercih edebilirsiniz. Yüz şekli uzun olan kişiler ise saçlarını salarak biraz daha toplu bir görünüm yakalayabilir.

5. Renk Uyumuna Önem Verin

Uzun abiye kombini yaparken renk uyumuna önem vermenizi tavsiye ederiz. Aksesuarlarınızı ve makyajınızı abiyeniz ile benzer ya da yakın renkte seçerek hoş bir bütünlük yakalayabilirsiniz. Eğer tek renk bir kombin yapmak istemiyorsanız; siyah, beyaz ya da bej gibi nötr renkler ile kombininizin renk paletini dengeleyebilirsiniz. Zıt renkler kullanmak da tekdüzeliği ortadan kaldırması ve kontrast bir estetik yakalamanızı sağlaması nedeniyle tavsiye edilir.

Kaynakça

https://www.fashiongonerogue.com/how-to-style-long-dress/

https://www.gizia.com/en-blog-evening-dresses-combination-guide

https://fabukmagazine.com/13-tips-on-how-to-wear-evening-dresses-successfully/

https://teranicouture.com/how-to-wear-evening-dresses/

 
Otomobil TIR'ın altına girdi; 1 ölü, 2 yaralı
 
Antalya'da firari ve aranan 54 kişi polise yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pubg Mobile Uc Ürünlerinde Büyük İndirimler İnovapin Sitesinde
Online oyun sektöründe en çok ihtiyaç duyulan ürünler arasında epin kodları ...
Plastik Raf Modelleri ve Ev Dekorasyonundaki Rolü
Ev dekorasyonu, kişisel zevklerin yanı sıra fonksiyonellik ve pratikliği ...
Modern Konut Projeleri: Tasarım ve Konforun Buluştuğu Yer
Akyapı tarafından hayata geçirilen konut projeleri bugüne dek tamamlanmış ...
 
Endüstriyel Kesimlerde Hangi Bıçaklar Kullanılır?
Endüstriyel kesimlerde, çelik levha, boru, profil gibi malzemeleri kesmek ...
Sugiza ile Sağlıklı Su En İyi Su Arıtma Cihazları
Sugiza, su arıtma sektöründeki uzmanlığı ve yenilikçi çözümleriyle Türkiye ...
Ahmet Turgut Buruk, NFTC projesiyle Blockhain Dünyası'nda
Türkiye'nin gururu Ahmet Turgut Buruk, NFTC projesiyle Blockchain Dünyasına ...
 
Seslisohbet: Sesinle Tanışmanın Yeni Yolu
Sesli Sohbet, sadece bir arkadaşlık sitesi değil, gerçek bağlantıların ...
Instagram'ı Silmeden Threads Hesabını Silmek Artık Mümkün
Meta'nın metin tabanlı sosyal medya platformu Threads için yaptığı son ...
Öğretmenler Günü İçin Gül Çeşitleri
Öğretmenlere gül hediye etmek, saygı ve teşekkür ifadesi olarak en çok ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva