'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
10 Aralık 2020 Perşembe - 11:08

Yapay zeka için güç birliği

ANTALYA Bilim Üniversitesi, Antalya OSB Teknopark ve ANTGİAD, başlattıkları Yapay Zeka İnisiyatifi kapsamında iş birliği protokolü imzaladı. İnisiyatif Antalya iş dünyası ve bölge sanayicileri ile gerçekleştireceği ilk buluşmada, Sanayide Dijital Dönüşüm ve Sanayide Yapay Zeka konularını işleyecek.

Yapay zeka için güç birliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya OSB Teknopark ve Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), yapay zekanın iş dünyasının her kademesine nüfuz etmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerde gelişen teknoloji ve yapay zeka konularında farkındalık oluşturmak, iyi ve örnek uygulamaları firmalara entegre etmek ve bu konuda ihtiyaca yönelik projeler geliştirmek için başlattıkları Yapay Zeka İnisiyatifi kapsamında, iş birliği protokolü imzaladı. Antalya OSB Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında gerçekleşen toplantıya, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve ANTGİAD Başkanı Osman Sert katılıp protokole imza attı.

İLK BULUŞMA ONLİNE OLACAK

Protokol ile taraflar yapay zeka ve veri farkındalığını sağlayıp, yapay zeka uygulamalarının kullanımını artırmak ve iş analitiğinde verimli çözümler ile bölgedeki firmaları buluşturmak amacıyla eğitsel ve bilimsel iş birliğinde bulunacak. Ayrıca ortaklaşa düzenlenecek seminer ve çalıştayların organize edilmesi konularında birbirlerine destek olacaklar. Bu kapsamda ilk seminer pandemi nedeniyle online platformda, 11 Aralık Cuma günü gerçekleşecek. Sanayide Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Web Semineri'nde Prof. Dr. Şadi Evren ve Dr. Ali Cem Başarır tarafından Antalya iş dünyası temsilcileri ile Antalya OSB sanayicilerine 'Sanayide Dijital Dönüşüm ve Sanayide Yapay Zeka' başlıklı iki farklı sunum yapılacak.

GELECEK GELDİ

Pandeminin dijitalleşmeye büyük ivme kazandırdığını, geçmişte kulağa uzak bir geleceği çağrıştırıp bilimkurgu gibi gelen birçok şeyin bugünün gerçeği haline dönüştüğünü hatırlatan Başkan Ali Bahar, “Bölgemiz firmalarını bu dönüşüme hazırlamak için yıllar öncesinden çalışmaya başlamıştık. Ancak pandemi hem bizlerin hem de tüm dünyanın bu dönüşüm için öngördüğü süreyi öne çekti. Dolayısıyla hemen her işletmemiz, zerre vakit kaybetmeden içinde bulunduğumuz dijital çağa adapte olmak zorunda. Antalya Bilim Üniversitesi ve ANTGİAD ile oluşturduğumuz güç birliğiyle, öncelikle bölgemiz firmalarına, devamında da Antalya'daki küçük ve orta ölçekli tüm işletmelerde bu farkındalığı oluşturup gerekli alt yapının kurulması için destek sağlamayı amaçlıyoruz. İlk seminerimizi özellikle bölgemiz sanayicilerini ilgilendiren konular dahilinde gerçekleştirip elimizdeki tüm imkanları onlar için seferber etmek istiyoruz" dedi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

ANTGİAD'ın çağın gereklerini yerine getirmeyi görev olarak addettiğini aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, “Bu gereklilikleri de toplumsal farkındalıkla daha da bilinir hale getirmeyi arzuluyoruz. Pandemi süreci, dijitalleşmeye yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Ortak akılla gerçekleştirecek olduğumuz bu proje ile Antalyamız sürdürülebilir kalkınma anlamında daha iyi bir noktaya gelecektir. Yapay zeka ve dijitalleşmenin KOBİ'lerimizin bir parçası olması, çağın gerekliliklerine ulaşılmasındaki süreçte, katkı sağlayacak önemli bir unsur olacaktır. Birlikten kuvvet doğacağını bir çatı altında toplandığımız zaman güç birliği olacağını ve ortak hedefler belirlediğimiz zaman başarının geleceğini düşünüyorum. Bu ortak projede birlikte hareket ettiğimiz proje ortaklarımıza ve gücümüzü aldığımız tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

GELİŞMELER MEMNUNİYET VERİCİ

Projeden ve gelişmelerden duydukları memnuniyeti dile getiren Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise “Önce istişare ile başlayan sürecin adım adım hayata geçirilmesi memnuniyet verici. Teknolojinin bu denli hızlı evrildiği bir dönemde sivil toplum örgütlerinin de entegre olduğu, uygulanabilir üniversite-sanayi işbirliği modelleri ile dijital dönüşüme hızla geçmeyi başaracağız" şeklinde konuştu.

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Jandarmadan çocuklara trafik eğitimi
 
Akdeniz'den Baltık Denizi'ne ticaret köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan çocuklara trafik eğitimi
ANTALYA'nın Finike ilçesinde jandarma ekipleri EBA yayını üzerinden ilkokul ...
Toptancı halinde koronavirüs denetimi
ANTALYA'nın Kumluca ilçesindeki toptancı halinde Emniyet Müdürlüğü ile ...
Ilık ve yağışlı hava geliyor
ANTALYA Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden ...
 
Antalya'da olta balıkçılarına 3 metre kuralı
ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, sahil bantlarında oltayla balık ...
Kendisi için ikiz yat üretiyor
ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı Kekova yolu üzerindeki Çevreli Mahallesi'nde ...
Kamyon 10 metrelik uçurumdan yuvarlandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde hafriyat kamyonunun toprak zeminde kayarak ...
 
Muhittin Böcek’e sağlı sollu tepki var
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, daha tam sağlığına ...
İş makineleriyle yol çalışmasında Selçuklu döneminden yapı bulundu
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde, iş makineleriyle yol çalışması yapılırken, ...
Yerli teknoloji deniz robotları, yurt dışında tanıtılacak
MERKEZİ Antalya'da bulunan Maren Robotics tarafından tamamı yerli üretim ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva