Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
26 Kasım 2017 Pazar - 11:20

Zehiri şifa olacak

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Antalya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı ve Organik Tarım Bölümü öğretim görevlisi İbrahim Yavuz, antidepresan etkisi, MS hastalığındaki tedavi edici özelliği ve kanser tedavisine yönelik çalışmaların yapıldığı arı zehrini saflaştırmak istediklerini söyledi.

Zehiri şifa olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yavuz, "Arı zehri ve propolisi saf halde tıp alanında kullanılabilecek bir ürün olarak sunmayı hedefliyoruz" dedi.

AÜ Antalya Teknokent bünyesinde, kanser, MS, kısırlık ve tüp bebek tedavisinde kullanılmak üzere arı ürünleri üzerinde çalışma yapılıyor. Bu amaçla teknokent alanında 100 arı kovanı bulunuyor. Bunun yanında özellikle Erzurum ve Muş bölgesinde gezdirilen 1000'e yakın kovan bulunuyor. Uzmanlar bu arılardan elde ettikleri bal, arı sütü, propolis, polen, arı zehri, arı havası ve balmumunu tıp alanında kullanıyor.

AÜ Antalya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı ve Organik Tarım Bölümü öğretim görevlisi İbrahim Yavuz, arıcılık, arı ürünleri ürünlerinin hastalık tedavisinde kullanılması ve arı yetiştiriciliği alanında çalışmalar yaptıklarını belirtti. 1980 yılından beri arıcılıkla uğraşan bir aileden geldiğini belirten İbrahim Yavuz, "Antalya Teknokent Apiterapi Merkezi'nde arı ürünleri üzerine çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar arı sütü, propolis, polen, bal, arı zehri, arı havası ve balmumunun özellikleriyle ilgili" dedi.

ÖZELLİKLE KIŞ AYLARINDA BOL MİKTARDA TÜKETİLMELİ

Son yıllarda arı ürünlerinin hastalıkların tedavisindeki yerinin dikkat çekici olduğunu ifade eden Yavuz, arı sütü, propolis ve polen özellikle bağışıklık sistemi üzerine etkilerinden yola çıkarak hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde kullanıldığını söyledi. Arı ürünlerini özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonların önlenmesinde bol miktarda önerdiklerini vurgulayan İbrahim Yavuz, "Antalya Teknokent'te özel formülasyonla hazırladığımız arı sütü, propolis ve polenle yapılmış karışımlar kanser ve tüp bebekte tedaviye yardımcı ürünler" diye konuştu.

YETİŞKİNLERE GÜNDE 20 DAMLA PROPOLİS

Çocukların özellikle 1 yaşından 6 yaşına kadar, yetişme döneminde propolis kullanmalarını tavsiye eden Yavuz, yetişkinlere ise koruyucu antioksidan etkileri ve antitümör aktivitelerinden dolayı hayat boyu kullanmalarını tavsiye ettiklerini söyledi. Sıvı propolisin ekmeğin üzerine sürülerek ya da meyve suyuna damlatılarak, arı sütü, bal, polen ve propolis karışım şeklinde tüketilebileceğini anlatan İbrahim Yavuz, "Günde bir kaşık bal zaten öneriyoruz. Arı poleni ise günde bir yemek kaşığına kadar protein desteğinden dolayı kullanılabilir" dedi. Yavuz, herhangi bir hastalık olmasa da bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinden dolayı propolis kullanılmasını önerdi.

ARI SÜTÜ KISIRLIK VE TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE ETKİLİ

Arı sütüyle ilgili bilgi de veren İbrahim Yavuz, arı sütünün içinde bulunan asit sayesinde hücre yenileyici, gençleştirici etkileri olduğuna değindi. Kısırlık ve tüp bebek tedavisinde arı sütü kullanıldığını aktaran Yavuz, "Arı sütünün bir diğer özelliği ise nemlendirici etkisinden dolayı saç dökülmesini önlemesi" dedi.

ARI ZEHRİNİN SAFLAŞTIRILMASI ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Arı zehriyle ilgili çalışmalar sürdürdüklerini anlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Arı zehrinin özellikle antidepresan etkisi var. Farklı ülkelerde yapılan çalışmalarda arı sütünün, MS hastalığının tedavisinde, tedaviyi hızlandırıcı, hastalığı yavaşlatıcı etkisi biliniyor. Kanser tedavisinde de yapılan yeni çalışmalar var. Antalya Teknokent bünyesinde ilk geliştirmek istediğimiz konu arı zehrinin saflaştırılması. Arı zehri ve propolisi saf halde tıp alanında kullanılabilecek bir ürün olarak sunmayı hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor."

ANTALYA'DA 2 BİN 500 ARICI İLE İRTİBAT HALİNDEYİZ

Akdeniz Üniversitesi alanında tıbbi çalışmalar için kullandıkları 100 arı kovanı bulunduğunu ifade eden Yavuz, "Buradaki arılar AR-GE arıları. Propolis, arı sütü, arı zehri denemelerinde kullanıyoruz. Haricen de değişik bölgelerde, özellikle Erzurum, Muş bölgesinde gezdirdiğimiz 1000'e yakın kovanımız var. Antalya'da 2 bin 500'e yakın arıcımız var, hepsiyle irtibat halindeyiz. Onlardan sözleşmeli arıcılık modeliyle almış olduğumuz ürünler var. Vatandaşlar bu ürünleri Akdeniz Üniversitesi'nin ürün satış alanlarında, Antalya Teknokent'te ve Antalya'daki tüm eczanelerde, İstanbul ve Ankara'daki ecza depolarında bulabilir" dedi.

ARICILIKTA TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ MERKEZ

Antalya'nın arıcılıkta Türkiye'de önemli bir merkez olduğunu da sözlerine ekleyen Yavuz, Antalya'nın arıcılıkta Ordu ve Muğla'nın ardından üçüncü sırada yer aldığına işaret etti. Türkiye'nin arıcılıkta dünyada ikinci sırada olduğuna değinen İbrahim Yavuz, "Antalya'nın her bölgesinde farklı mevsimlerde arıcılık yapılabiliyor. Antalya bir arıcılık merkezi. Bu nedenle Akdeniz Üniversitesi Teknokent bünyesinde apiterapi merkezi kurduk. Hem arı araştırması yapılması, hem arıcılık üretimi hem de ürünün son halde tıp camiasında kullanılır hale gelmesiyle ilgili bir merkez oluşturduk" diye konuştu.



Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
Kemer'de yeni başkan yine Minta
 
Korkuteli'nde 'ASFİM' kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyon ile kaya arasına sıkışıp öldü
ANTALYA’nın Kemer ilçesinde şarampole yuvarlanan narenciye yüklü kamyonetin ...
Kılıçdaroğlu, Konyaaltı Kitap Fuarı'nda
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konyaaltı ...
ADT perdeyi Deli Dumrul ile kapatıyor
ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) 30 Kasım'da 'Deli Dumrul' adlı oyunu sahneleyecek.
 
Çavuşoğlu; Trump'ın sözünü tutmasını bekliyoruz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Kemer ilçesinde partisinin ...
Kılıçdaroğlu Uysal'ın konuğu oldu
ANTALYA'ya toplu açılış ve temel atma törenleri için gelen CHP Genel Başkanı ...
Antalya'da intihar
ANTALYA'da, emekli 59 yaşındaki Şule Yüce, kaldığı pansiyonda yakınlarını ...
 
Antalya'da kaza; 2 yaralı
ANTALYA'da, otomobil ve motosikletin çarpıştığı kazada, 2 kişi yaralandı.
Güzeller tatilde buluştu
ANTALYA'da düzenlenen Miss Queen Eurasia Güzellik Yarışması'nda Fransa'yı ...
Genç mankenin Hint klibi heyecanı
ESLİNE Ajans ana kadro mankeni Yasemin Yılmaz, çekimleri Side Antik Kenti'nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva