CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Devrim Kök, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup,öle saatlerinde Kalekapısı Saat Kulesi karşısında toplandı. Grup ellerinde bayraklar ve Atatürk fotoğraflarıyla yürüyüşe geçti. 'Ordu onurumuzdur, onuruna sahip çık', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'PKK Meclis'te, yurt severler hapiste' sloganları atan protestocular Cumhuriyet Meydanı'nın yakınındaki Orduevi önüne geldi.
Burada basın açıklamasını okuyan ADD Antalya Şubesi Başkanı İbrahim Daş, iktidarın Türkiye Cumhuriyeti değerlerini ortadan kaldırma görevini ısrarla sürdürdüğünü iddia etti. Daş, "Yurt savunmasının en önemli gücü olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni etkisiz hale getirmek için yaşamlarını ülkeleri için gözü kapalı feda etmeye hazır yurtsever ordu mensuplarını 'Balyoz' adlı dava ile Silivri ve Hasdal'da tutsak eden yargı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız yargısı değil, iktidarın yargısıdır" dedi.
İktidarın, kendi yargı sistemini, kendi yargıçlarını, mahkemelerini oluşturarak, kendisine verilen görevin önünde engel oluşturan tüm ulusalcı güçleri yok etmek için çalıştığı görüşünü savunan İbrahim Daş, "Aydınlara ve Silahlı Kuvvetler personeline yapılan kıyımın amacı da budur. Bu güdümlü yargı, beklenen ve aslında bilinen kararını açıklamıştır. Karar, iktidarın yargıçları tarafından kendilerine verilen görevin sonuçlandırılmasından ibarettir ve ülkenin dirliği ve birliğinden yana olan TSK'nın hiyerarşi yapısını bozarak, elini kolunu bağlamak ve bertaraf etmek amaçlıdır. Mahkemenin kararı dava açılmadan verilmiş, duruşmalar kurgulamadır" dedi.
İbrahim Daş'ın okuduğu basın açıklamasında, ABD'nin 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin hızla ilerlediği, Türkiye'nin parçalanma sürecine girdiği görüşü savunuldu, ABD'ye ve yerli işbirlikçilerine 'hayır' diyen askerlerin cezalandırıldığı iddia edildi.
Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.
Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)


bu malum dernek Atamın adını kullanamaya ykışmıyor darbecileri savunan bir oluşumun adı Atamın adı olamaz başınızdakı kişiler darbecilerin peşinde koşuyor sizde arkalarına takılmışsınız ne yaparsanız yapın ulu Önder Atatürk'ü bu işe katmayın Atamın askerleri cephede pkk ile savaiıyor içerdekıler O'nun kurduğu Cumhurıyet dolayısıyla cumhurun iradesine saygı göstermeyenler kendilerin görev çıkartanların devri artık bitti millet cumhurıyeti korur kollar hç endişeniz olmasın şu derneğinizin adını değiştirin Atamın düşünceleri ile sizinilerin zerre kadar benzerliği yok oLamazda
ne kdar komık şuraya bak demokrasiden cumhurıyetden bahsedenler darbecileir savunur ol niye siz istediniz darbe yapsınlar ama yapamadılar yakayı ele verdiler borcunuzumu ödüyorsunuz birde ulu önderi katıyorsunuz ya hlal olsun size bırakında önderimiz yerinde rahat yatsın atamın askerleri arbe yapmaz beyler silahlı kuvvetlerin elı kolu bağlanmaz darbe planları yapacaklarına gidip assubay ve erlerle doğuda pkk ile savaşsalardı bugun hla bu illele uğraşmazdık şimdi pkk il müadele eden büyük türk illetinin evlatları akıllıarını sadece bu eşkıyayı yok etmek için kullanıyorlar bakın sayın gn kurmay başakanı bile oralarda sizden ricamız ne yaparsanız yapın ltf bu işlere dünyanın en büyük lideri olan atamı karıştırmayın sizin düşüncelerinzle atamnkilerin uzaktan yakından alakası yok ayrıva silahlı kuvvetlere kıyım yapılmadı beyler aslanlar gibi subaylar paşalar görevlerininn başındalar sadece aklını yurt savunmasıyla yormayanlar temizleniyor de siz demokrasi aşıkları niyehala askeri vesayetden yansınzı anlayamadım devam edin bizce mahsur yok büyük türk milleti ne evlatlar yetiştiriyor vatan perver yiğitler