İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 oldu. Haftalık verilere göre Samsun her 100 bin kişiye 348,36 Kovid-19 vakası ile ülke genelinde en yüksek vaka sayısına sahip il oldu. Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt ise 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası görülen iller oldu.
Haftalık verilere göre Samsun her 100 bin kişiye 348,36 COVID-19 vakası ile ülke genelinde en yüksek vaka sayısına sahip il oldu. Samsun'u Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon izledi. Bir önceki haftanın en çok vaka sayısına sahip olan Ordu'da ise vaka sayısı 301,76'dan 280,727'ye düştü.
100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayılarında İstanbul, İzmir ve Ankara'da artış yaşandı. İstanbul'da vaka sayısı 89,90'dan 111,57'ye; Ankara'da 39,84'ten 54,83'e; İzmir'de ise 53,42'den 66,47'ye yükseldi.
En az vaka sayısına sahip il ise 5,35 ile Hakkari oldu. Hakkari'yi Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt izledi.
ANTALYA ARTTI
Bakan Koca'nın açıkladığı verilere göre, 20-26 Şubat haftasında her 100 binde 78.11 olan Antalya'daki vaka sayısı 27 Şubat-5 Mart haftasında her 100 binde 82.05'e çıktı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından il il 100 bin kişide görülen koronaviris vaka sayılarının yer aldığı güncel haritayı paylaştı. Bakan Koca'nın, "Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli" mesajıyla paylaştığı haritada, 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasındaki veriler yer aldı.
Buna göre 100 bin nüfusta en yüksek vaka görülen ilk 5 il Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon oldu. En az vaka görülen iller sıralaması ile Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt olarak oluştu. Samsun'da 100 bin nüfusta 348,36 vaka görülürken, Hakkari'de 100 bin nüfusta 5,35 vaka görüldü. İstanbul'da 100 bin nüfusta vaka sayısı 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 oldu.
Bakan Koca, bir diğer paylaşımında ise "Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz" ifadesini kullandı.



Tamam aylardır içerdeyiz,herkes sıkıldı ama tedbirli olmak gerekirken ne yazık ki her yerde dip dibe topluluklar patlamış gibi.Böyle olursa bırakın düşmeyi Antalya ''Kırmızı''ya doğru gider ve kaldırılan yasaklar geri gelir ve hepimiz cezasını çekmiş oluruz.Ayrıca bu aşılama işi yavaşladı ,bir türlü yaş sınırı aşağılara gelemiyor,çok hızlı bir şekilde 50 yaş üstü aşılanmalı,yoksa toplum perişan zaten,daha da can kayıplarının olmaması için bir yerlerden aşı bulmak gerekir.Ayrıca ilkokulların açılması yanlış oldu çocuklar küçük tenefüslerde iç içeler,bakalım sonu ne olacak.
Daha beter olucaz