Antalya Defterdarlığı önündeki eyleme katılan yaklaşık 40 kişi ellerinde dövizlerle sloganlar attı. Ayrımcılığa, ücret adaletsizliğine ve istihdam belirsizliğine karşı eylem yaptıklarını belirten BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, "Ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesine yönelik çalışmaların biran önce başlatılmasını istiyoruz. Merkez- taşra ayrımına son verilerek makam ve görev tazminatı almayanların tamamına ek gösterge verilmesini bekliyoruz" dedi. Maliye emekçilerinin kadrolarına göre iş tanımlarının yapılması gerektiğini belirten Ayar taleplerini şöyle sıraladı:
"Gelir - Gider gibi suni ayrımlara karşı maliyeci kimliğimizi geri istiyoruz. Aynı işi yapan maliye emekçileri arasındaki ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını, ek ödemelerin emekli aylığına esas kazanca dahil edilmesini, kaldırılan fazla mesailerle ilgili gelir kayıplarının karşılanmasını, uzmanlık sınavının bir an önce açılmasını, yardımcı hizmetler kadrosunda çalışanlarla ilgili düzenli olarak görevde yükselme sınavının açılmasını istiyoruz. Ayrıca ulaşım sorununun çözülmesini, ihtiyaç duyulan yerlerde kreş açılmasını, ücretsiz ve kaliteli yemek sağlanmasını, hizmet binalarımızın fiziki koşullarının düzeltilmesini, denetim ve yoklamanın yoluyla aksaklıkların giderilmesini, il dışı görevlerinde harcırah sorununun çözülmesini, tayin taleplerinde eğitim ve sağlık gibi gerekçelerin dikkate alınmasını bekliyoruz."
Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)-
BES'ten maliyeciler için eylem
BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi üyeleri, maliye çalışanlarının taleplerini duyurabilmek için eylem yaptı.
OKUR GÖRÜŞLERİ
0 yorum · 0 onay bekliyorYorumlar
Yorumunuzu paylaşın
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.