ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Doğa Parkı'na bağışlanan 5 metre uzunluğunda, 100 kiloluk ağlı piton yılanı, görenleri şaşırtıyor. Yetkililer bağışlayan kişinin adını açıklamazken, bu yılanın yurtdışından nasıl getirildiği, bu zamana kadar nerede tutulduğu bilinmiyor.
Güneydoğu Asya'da yaygın görülen, yaşam alanı olarak tropikal ormanları seven ağlı piton yılanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Doğa Parkı'nda ilgiyle izleniyor. Hayvanat bahçesi içindeki Sürüngen Evi'nde bulunan özel alanda yaşayan ağlı piton, uzunluğu ve cüssesiyle görenleri şaşkına çeviriyor. 1 ay önce hayvanat bahçesine bağışlanan ağlı piton, alışma sürecinin ardından kendisine ait daha geniş bir yaşam alanına nakil edilecek. Ağlı piton, ön tarafı camla kaplı, üç tarafı kapalı özel bölümde tutuluyor. Sürüngen Evi'ni dolaşan meraklılar, dev yılanı uzun uzun inceleyerek selfie yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı sorumlu Veteriner Hekim Dr. Aygül Arsun, Türkiye'deki en büyük ağlı piton yılanının Antalya'da olduğunu, uzunluğunun 5 metre, ağırlığının ise 100 kilo olduğunu kaydetti. Ağlı piton yılanlarının tropik yağmur ormanlarını, sulak ve bataklık alanları tercih ettiğini anlatan Arsun, "Ağlı pitonlar küçük memelilerle ve kuşlarla beslenen bir tür. Çok iyi yüzücüler. Dişileri 3 ila 9 metreye kadar büyüyebiliyor. Ortalama ömürleri 20- 25 yıl. Bize gelen yılanın 5 veya 6 yaşında olduğunu tahmin ediyoruz. Türkiye'nin hiçbir hayvanat bahçesinde bu büyüklükte bir ağlı piton yılanı yok" dedi.
OKUR GÖRÜŞLERİ
Yorumlar
1 yorum · 0 onay bekliyor
Yorumunuzu paylaşın
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.
Ben hayvansever
Antalyada piton yılanı dogasindan kopar minik kafeste seyirciye sun günde ayda yılda kaç kişi gelir izler...fot.cekip 5 dk sonra ayrilir. Fot.makinasi flasi gurultuler bilincsiz seyircilerin yemek artiklarini atmalari...yuvalarindan cal getir canlari...yaşam kalitesi yaşama yılı bitti ..hayvanat bahçeleri kapatilmali. Afrika bunun için Rabbim kimler Nerede asıl yaşar biliyor dogasindan koparmak niye İnsanlığıni egosuna satanlar mahkum edenler kaybedenler kendinize yaptığınız eziyeti görün artık. Görün de diğer canların canı kurtulsun Aynı benzer durum Expo 2016 da 945 yaşındaki zeytin ağacının kökünden çıkarıp izmirden antalyaya taşıyan zihniyete o agacin icinde barindirdigi canlara topragina yanindaki zeytin agaci arkadaslarina beslendigi topragin minerallerinden aldigi besine iklimine yenik dustugune yandim. 1 yıl bitti gidin görün ne haldeler. ..viraneye 8 katrilyon uzaya uçuşunu izleyin. 8 milyon ziyaretçi beklerken o kadar promosyon indirim hediye konserlere rağmen 2 milyonda kaldı.kac gercek anlamda egitim veren Üniversite yapılırdı. YAŞAMI DOĞAL BIRAKALIM YAPAY YAŞAMAK KALITESIZDIR ZARAR ACI KEDER KISA ZAMANDA ÖLÜMDUR..
Antalyada piton yılanı
dogasindan kopar minik kafeste seyirciye sun günde ayda yılda kaç kişi gelir izler...fot.cekip 5 dk sonra ayrilir. Fot.makinasi flasi gurultuler bilincsiz seyircilerin yemek artiklarini atmalari...yuvalarindan cal getir canlari...yaşam kalitesi yaşama yılı bitti ..hayvanat bahçeleri kapatilmali. Afrika bunun için Rabbim kimler Nerede asıl yaşar biliyor dogasindan koparmak niye
İnsanlığıni egosuna satanlar mahkum edenler kaybedenler kendinize yaptığınız eziyeti görün artık. Görün de diğer canların canı kurtulsun
Aynı benzer durum Expo 2016 da 945 yaşındaki zeytin ağacının kökünden çıkarıp izmirden antalyaya taşıyan zihniyete o agacin icinde barindirdigi canlara topragina yanindaki zeytin agaci arkadaslarina beslendigi topragin minerallerinden aldigi besine iklimine yenik dustugune yandim.
1 yıl bitti gidin görün ne haldeler. ..viraneye 8 katrilyon uzaya uçuşunu izleyin. 8 milyon ziyaretçi beklerken o kadar promosyon indirim hediye konserlere rağmen 2 milyonda kaldı.kac gercek anlamda egitim veren Üniversite yapılırdı.
YAŞAMI DOĞAL BIRAKALIM YAPAY YAŞAMAK KALITESIZDIR ZARAR ACI KEDER KISA ZAMANDA ÖLÜMDUR..