39 ÜLKEDEN GELİN ALDIK
Türk erkekleriyle evlenen yabancı gelinler Rus, Alman ve Ukraynalı kadınlarla sınırlı kalmadı. Finlandiya'dan Tunus'a, Norveç'ten İngiltere'ye kadar 39 ülke vatandaşı Türk erkeklerle nikah masasına oturdu. Alanya'da 2013'te 154, 2012'de ise 198 yabancı kadın, Türklerle evlenmişti.
OLUMSUZ İMAJ SİLİNDİ
Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, Türkiye'de yerleşik yaşayan Ruslar sayesinde, Rus kadınların olumsuz imajının silindiğini söyledi. Türkler'in Rusları daha iyi tanımaya başladığını belirten Anzhela, "Bunun sonucunda hem tatil yapan, hem de yerleşik yaşayan Ruslar ile Türkler evlenerek yuva kurmaya başladı" dedi.
YUVA KURMAYA HAKLARI VAR
Rus kadınların Türk erkeklerle yaptığı evliliklerin artmasının, özellikle Antalya ve çevresinde çok fazla yerleşik Rus'un yaşamasından kaynaklandığını aktaran Anzhela, "Daha önce Almanlar ilk sıradaydı. Şimdi Ruslar ilk sırada yer alıyor. Buraya yerleşen genç veya yaşlı bekar kadınların yuva kurmaya doğal olarak hakkı var. Burada rahat bir hayat süreceğine inananlar evlilik kararı alıyor" diye konuştu.
Teoman ERİŞ/ ALANYA(Antalya), (DHA)


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.