İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI BAŞKAN ADAYLARI
Ağrı - Savcı Sayan
Aksaray - Evren Dinçer
Bilecik -Nihat Can
Erzincan -Cemalettin Başsoy
Edirne – Koray Uymaz
Iğdır – Adil Aşırım
Isparta – Şükrü Başdeğirmen
Kars – Ensar Erdoğdu
Kırşehir – Yaşar Bahçeci
Kütahya – Ahmet Sami Kutlu
Siirt – Ali İlbaş
Tunceli – Gökhan Arslan
Van – Necdet Takva
Zonguldak - Ömer Selim Alan
BAYKAL NE DEMİŞTİ?
Baykal, 7 Haziran'daki seçimde Savcı Sayan'ın AKP'den milletvekili adayı olmasıyla ilgili sorusuna ise şöyle yanıt vermişti:
"(Sağ kol, sol kol) diyorlar. Kaç kolum var bilmiyorum. Genel başkanlar, görev yaptığı il başkanları, merkez yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri ile hatırlanır. Bu siyaset yöntemidir. Herkes kendi kararını kendisi alır. Siyasi tercihlerini kendisi yapar. Siyasette maalesef ideolojik ve parti kimliğine dayalı bir siyaset anlayışı özellikle son dönemde çok büyük ölçüde tahrip olmuştur. Antalya özelinde de buna çok sık tanık olduk. Türkiye çapında da böylesine transferler yapılmıştır. CHP'de büyük emek vermiş, yine benim en yakın çalışma arkadaşlarımın AKP'de bakan olarak değerlendirildiğini biliyorsunuz. Bunlar oluyor. Bunları isim etrafında vurgulamanın bir anlamı yok. Bu bildiğimiz bir olaydır. Beraber çalıştığımız arkadaşların siyasi etkinliklerini sürdürmelerinden şikayetçi olmam. Herkes demek ki bir ihtiyaca cevap veriyor."



Kime ağlıyorlar belli değil,herhalde kendilerine,nitekim süreç de ikisi de gitti.Ortada ağlanacak bir durum da yok,sorumluluk makamındakiler uçkuruna sahip olsa bu durum ortaya çıkmaz,40 yıl siyaset yap sonra da bu şekilde tarihe geç,tamam anladık FÖTÖ'çetesi mahkeme kararı olmadan kumpas kurmuşlar takip ve görüntü almışlar o kısmı kınıyoruz en ağır şekilde cezalandırılsınlar ama buna sebeb kim,o görüntülerdeki kişi BAYKAL' mı değil mi kamuoyu ona bakar.Bu güne kadar hep kumpas tartışıldı,neymiş özel hayatmış,milletin önüne çıkmış milyonlarca oy almış kişinin özel hayatına daha dikkat etmesi lazım, olaya bu bakımdan bakınca vahim ki vahim.Yaşını başını almış birinin köşesine çekilip anılarını yazaçağına aktif siyasete devam, sonuş da sağlığından olduğu gibi bir de son seçimler de vekil oldu kime ne faydası var.Siyaset biliminde ders olarak okutulmalı ki bundan sonra siyaset yapacakların bu yaşamdan ders almaları için.Teraziye konunca doğru tarafı mı yoksa yanlış tarafı mı ağır basar takdir kamuoyunun.