Törende konuşan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Artvin'de gerçekleşen terör saldırısını kınadı. Side'ye, Giritlilerin, 1869 yılında Yunanlıların istilası sonucu 2'nci Abdülhamit'in gönderdiği gemilerle geldiğini ifade eden Başkan Sözen, "Side'ye ilk gelen grup bizdeki bilgilere göre 68 kişilik bir grup" dedi. Manavgat Belediyesi olarak kısa sürede amatör bir ruhla böylesine bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Sözen, Sidelilerden materyal desteği beklediklerini ifade etti.
Antalya Giritliler Derneği Başkan Yardımcısı Alev Ay da yapılacak bağışların önemine dikkat çekerek, "Burada atalarımız çok ağır şartlarda yaşadı. Lütfen elinizdeki objeleri sağlığınız yerindeyken buraya verin, belediye tarafından kayıt altına alınıyor. Objeleriniz ömür boyu burada yaşasın" dedi.
Konuşmaların ardından müzenin yapımında emeği geçenlere plaket verildi ve açılış kurdelesi kesildi. Davetliler, müzeyi gezerken özellikle eski fotoğraflarda tanıdıklarını ve onlarla ilgili anılarını anlattı. Giritliler Evi Side Kent Müzesi'nde, kayıtları yapılan 342 eser sergileniyor.
Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.