Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü

İsa Altun

Bir polisin feryadı
3 Ağustos 2012 Cuma

Bir teklifim var. Çok da ciddiyim. Bu ülkede bir polis eğer kazasız belasız bir şekilde emekli olabiliyorsa ONUR madalyası takılmalı.
Polislik her insanın harcı değil. Çünkü sarhoş üstünüze kusacak, denetim görevi yaparken vatandaş size kafa tutacak. Zaman zaman iftiralara varan ithamlara maruz kalacaksınız. Ek görevler, fazla mesailer gibi feda isteyen görevlere gidecek ve eve ne zaman geleceğiniz bile belli olmayacaktır. Ve siz bu meslekte 25 sene çalışıp aslanlar gibi emekliliği hak ettiyseniz değil onur madalyası altın madalya bile takılsa azdır.
Yaşayan, tecrübe eden bilir. Bu meslekte bir kör kurşuna hedef olmak, bir haksızlığa uğrayıp yutkunmak, baskı ve şiddete kurban gitmek de cabası. Kamu güvenliğini sağlamanın bedeli bazen canla, bazen de büyük bedellerle ödenebiliyor. Polis mesleği sabır, özveri ve vefa isteyen bir meslek. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Polislik özen, dikkat ve itina gerektirir Siz bu meslekte bilginizle Profesör de olsanız, bir aklı evvel çıkar annenizden emdiğiniz sütü pastörize pastörize burnunuzdan çıkarır.
Polis muhabiri bile gelir size Asayiş şube Müdürü gibi posta koyar. Bunları yaşamış ve tecrübe etmiş biri olarak belirtmeliyim ki, her Polis bu tür deneyimleri yaşamış ve yaşamamışsa da yaşamalıdır. Örneğin Polis binalarına gelen bazı zatların göğsündeki siyasi parti rozetleri, kartvizitler, etiketler de şu mesaj vardır: ‘SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN ‘ Çünkü bu böyle gelmiş böyle gitmektedir. Halkın can ve mal güvenliği ile mükellef olan Polis teşkilatı, hiçbir dönemde bu kadar aşağılanmamıştı. Kamuoyuna yansıyan görüntülere bakıldığında yaşananlar tam bir İBRETLİK. Polisi balık hafızalı zannedenler pekâlâ yanılıyor. Polis teşkilatı, görevini yapmaya çalışırken Polise tokat atan milletvekilini ASLA unutmadı. Unutamaz da. ‘Gel ulan buraya şerefsiz herif ‘ diyen milletvekilini de unutmayacaktır. ‘O polis müdürünün kafasına sıkacağım’ diyen vekili de unutmayacaktır. İsterseniz GOOGLE arama motoruna bu yazdıklarımı yazın çıkan sonuçlara bakın. Hatırlayacaksınız, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kutlanan Nevruz etkinlikleri sonrasında olaylar çıkıyor. Kutlamalara katılan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, göstericilere tazyikli su ve gaz bombası ile yapılan müdahalenin ardından tartıştığı bir başkomisere tokat atıp, HAKARET ediyor. Kamuoyu vicdanı bunun hesabını soracaktır.
Ankara'da trafik uygulaması yapan polislere tartışıp, daha sonra da aracının lastiklerinin polislerce kesildiğini iddia eden Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın trafik çevirmesi esnasında görevli polislere ettiği KÜFÜR ve HAKARETLERİN görüntüsünü internetten HER AN izlemek mümkün.
Görüntülerde polislerin görevini yapmasını engelleyip küfürler ettiği görünen İşbaşaran’ı toplum vicdanına havale ediyorum.
Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın, Ankara Çankaya'da trafik denetlemesi esnasında kendisine kimlik soran polislere ağır hakarette bulunarak küfür ediyor. Cep telefonu ile görüntülenen tartışmada milletvekili İşbaran, kendisine kimlik soran polislere ''Sizi yakarım. S… git'' diye küfürler ediyor.
İşbaşaran, kendisinden kimlik isteyen amire, "Ben senin kimliğini göreyim. Terbiyesizlik etme. Çıkar kimliğini. Kimliği çıkar. Cevap verme. Ben senin polis olduğuna inanmıyorum. Koy ortaya kimliğini. Sizi yakarım. S… git. Küfür edeceğim çünkü eşkıyasınız siz burada.'. diye hakaret ve küfürler ediyor. İşbaşaran daha sonra tartıştığı polise, "Seni yakacağım" diyerek tehditler yağdırıyor.
Polis ise yapılan hakaretlere daha fazla dayanamayarak "Milletvekili olsanız bile bize böyle hakaret edemezsiniz "diye tepki gösterirken İşbaşaran ise polislere öpücük atıyor.
Çankaya'da bu tartışma yaşanırken sıkıntıyı çeken ise vatandaş oluyor. Tıkanan trafikte kendisinden yolu açmasını isteyen vatandaşları reddeden Milletvekili Fevzi İşbaşaran,"Aracınızı kenara çekin biz de işimize gidelim" şeklindeki talepleri "hayır açmıyorum" diyerek geri çeviriyor. Yolu kesen İşbaşaran yoldan geçme isteyen araçların sürücülerini, "hayır geçemezsiniz" diye engel oluyor. Başaran'ın engellemesiyle yolda kalan sürücüler ise korna çalarak tepki gösteriyorlar.
Başka bir olay: BDPGenel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yanındaki milletvekilleri mitinginin yapılacağı İstasyon Meydanı'na 100 metre uzaklıktaki Sümerpark'ta toplanıyor. Polis, milletvekillerinin haricindekileri parktan çıkarmak isteyince, Demirtaş görevli Emniyet müdür yardımcısı ile tartışıyor.
Demirtaş, "Buradan ancak benim cenazemi çıkarabilirsiniz lan" diye bağırıyor. Bunun üzerine polisler ve BDP'liler arasında gerginlik tırmanıyor. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polislere dönerek, "O emniyet amirini bana getirin kafasına sıkacağım" diye bağırınca, kısa süreli itiş-kakış yaşanıyor. Hatay ilindeki son yaşanan olaya hiç değinmeyeceğim. Çünkü duymayan bir sağır sultan kaldı. Yorum sizin. Ama şu unutulmamalı. Polis susar ama vakti geldiğinde cevabını demokratik ya da yasal yollardan verir.Polis asla balık hafızalı değildir.
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SABIR YA SABIR 16 Ağustos 2012 Perşembe  14:19

POLİSLİK SABIR MESLEĞİ.OLAĞANÜSTÜ SABIR MESLEĞİ.BEN ÖYLE BİLİYORUM.EĞER EVİNE EKMEK GÖTÜRMEK İSTİYORSAN.SABIRLI OLMAK DURUMUNDASIN ABİCİM.İNSANLARLA UĞRAŞMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL

Yorumu oyla      9      3  
muzaffer 9 Ağustos 2012 Perşembe  09:40

Abicim, tam gundeme uygun bir yazi olmus.Insallah bu son yasananlardan sonra birseyler degisir.Herkes hak ettigini almali, sucu olanda hesabini vermeli.Bu arada yazinin basinda belki Latife olsun diye yazdiginiz Onur Madalyasi konusu Kosova Polisinde uygulaniyor. 10 yil-20 yil ve emekli olanlara Polis gununde madalya veriliyor.Bizzat bu torene sahit oldum cok sasirmistim.

Yorumu oyla      15      3  
karakolda ayna var 6 Ağustos 2012 Pazartesi  14:09

Polslik bu zamanda çok zor bir iş kolu.Hele hele sokak polisliği.Allah yardımcınız olsun.Kelle koltukta görev yapmak her yiğidin harcı değil

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva