Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü

Dursun Gündoğdu

CHP bölünmeye mi gidiyor?
28 Ocak 2012 Cumartesi

“CHP Genel Merkezi’ne polis baskını… Özel Yetkili Savcı’nın talimatıyla, bu sabaha karşı polis CHP Genel Merkezi’nde arama yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Gürsel Tekin ve tüm parti yöneticilerinin odaları didik didik arandı.
Bilgisayarların harddisklerine el konulurken, çuvallar dolusu evrak emniyete götürüldü.
Polis, savcının talimatıyla, Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin, eski Genel Sekreter Önder Sav ve çok sayıda parti yöneticinin evine eş zamanlı baskın düzenledi. Polisin evlerde yaptığı aramalar sürüyor.
Kılıçdaroğlu, Tekin ve partinin üst düzey yetkilileri milletvekili dokunulmazlığı olduğu için gözaltına alınmadılar.
Emniyet yetkilileri, ‘Kaset Çetesi-1’ adı verilen operasyonun Deniz Baykal’ın kaset komplosuyla ilgisi olduğunu açıkladı”
Yukarıda tırnak içinde yazdığım bir senaryo, hayali bir haber… Kısaca; asparagas… Veya, en iyi ihtimal, erken kaleme alınmış bir yazı… Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “CHP’de operasyon yapılacak” açıklaması üzerine, olası bir operasyonda ertesi gün gazetelerin neler yazacağının öngörüsü…
Tabi, dileğim böyle bir operasyonun hiç olmaması…
Ancaaak, durum Kılıçdaroğlu’nun beklentisini boşa çıkarmayacak kadar vahim…
Başsavcılığın,  “Bu olay, CHP’nin yeniden dizayn edilmesi amacıyla yapılmış, arkasında yasa- dışı örgüt olması muhtemel bir operasyondur” şeklinde değerlendirmesi yapması yabana atılacak bir iddia değil.
Bu iddianın altı doluysa, CHP kesinlikle bölünmeye gider.
Partili, tüzük kurultayından çok bu konuya kilitlenmiş durumda.
Herkes birbirine şu soruları soruyor, cevaplarını arıyor.
 
1-    “Deniz Baykal’ı ekarte etmek için parti içinden kimler bu kaset
 komplosunu düzenledi?”.
      2-    “Başsavcı bu komplonun arkasında yasa-dışı örgüt olabileceğini düşünüyorsa, parti içinden kimler bu örgütle işbirliği yapmış olabilir?”
      3- “Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan uzaklaşmasından kimler nemalandı?”
      4-“Kılıçdaroğlu, kaset olayı patlak verdikten sonra grup başkan vekili olmasına rağmen, Baykal’ı neden arayıp, ‘Geçmiş olsun’ bile demedi?”
      5- “Gürsel Tekin, kaset olayından birkaç ay önce, ‘CHP’de çok şey değişecek’ dedi mi, demedi mi?”
      6- “Baykal’ın avukatı ve aynı zamanda CHP milletvekili olan Şahin Mengü neden bu olayı, ‘Özel hayata müdahale’ olarak değerlendirip çete işine bağlamadı?”
      7- “Baykal, yakın çevresine ısrarla bu komplonun ‘Hükümet’ tarafından organize edildiğini söylemesine rağmen, niçin Erdoğan’ı eşiyle birlikte ziyaret etti, geçmiş olsuna gitti?”
      8- “Baykal, bu ziyarete gittiğine göre, hükümetin bu işte devre dışında olduğunu mu anladı? Veya, hükümete yakın birileri, Baykal’ın kulağına komplonun kimler tarafından yapıldığını mı fısıldadı?”
      9- “Kılıçdaroğlu, ‘Önümüzdeki günlerde özel yetkili savcı CHP’yle ilgili bir dosya çıkaracaktır. Ortalık birbirine girecektir. Bu böyle olacak. Hayali isimler, gizli tanıklar koyup bir şeyler yapacaktır herhalde’ dedi. Böyle diyeceğine, neden, ‘Buyursunlar gelsinler, gerçek neyse ortaya çıkarsınlar’ demedi?..
     10-Başbakan, Baykal’ın gerçekten bir komploya kurban gittiğine inanıp daha önce sarfettiği sözlerden dolayı pişman mı?.. Baykal’a yardım edip komplonun ortaya çıkmasını gerçekten istiyor mu?
Bu soruların cevabı gerçekten önemli… Cevap bulunmadığı taktirde CHP’de sular durulmayacak.
Hatta ve hatta, parti bölünmeye kadar gidecek.
 
 
 
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Niçin Tepki Yok?Neden!!!Yeter Artık!!!Yeter!!! 28 Temmuz 2012 Cumartesi  16:13

Sayın Kılıçdaroğlu, Ne yüzle Atamızın huzurundasınız! Osman Baydemiri duydunuz mu!Özerklik istiyor,"Türkiyede Kürdistan" olacak diyor.Niye tepki koymuyorsunuz?!Niye Susuyorsunuz?! 4 parti evet derse Bölücübaşı Öcalanın affına evet dediğiniz gibi buna da mı evet diyeceksiniz ?! Yazıklar olsun CHP yi bu hale getirenlere ve izleyenlere!Gaflet delalet ve hatta hiyanet işçerisinde olanları bu toplum afetmez,herkes adımını ona göre atsın.İl Başkanı Devrim Kök ve Milletvekillerimiz bu konuda niçin tepkisini ortaya koymuyor.Bekliyoruz tepkinizi.Baydemir sen de şunu bil o dediğini yapacak adam doğmadı anasının karnından!Kolaysa buyurun hodri meydan!Antalyalı Kemalist

Yorumu oyla      6      3  
Ahde Vefa 16 Mayıs 2012 Çarşamba  22:39

Ne var arkadaşlar Özer Ülken Deniz Baykalın adayısıysa.Ne mutlu Özer Ülkene ,Deniz Baykal gibi bir onurlu, şerefli bir Genel Başkanın desteğini alabilmiş.Sayın Kılıçdaroğlu da Özer Ülkeni destekliyor.Ne mutlu Özer Ülkene!Peki Deniz Baykal kim!Ne var yani Özer Beyi destekliyorsa!O CHP nin 12 eylülden sonraki kurucu genel başkanı değilmi?O yiğit adam eğer boyun eğseydi bu ülkede çoktan Başbakan olurdu..Bizler CHP nin çatısında şu an siyaset yapıyorsak ona borçluyuz.O nedenle nankör haddini,kendini bilmez ,hadsiz,vefasız olmamak gerek.Vefasızlık diz boyu olmamalıdır.Ahde vefa diye bir şey vardır Ey Sevgili Gerçek CHP liler!Deniz Baykal dan ,"Önce ve Öncü Örgüt "Bilincini önde tutan Özer Ülken den intikam almak için uğraşanlar bu partiye hiçbir şey veremez.Gerçek CHP liler de bu tip kinci kendini bilmezlere sahip çıkmayacaktır.Aman sakın kimse İl Başkanlığına aday olan arkadaşlara bu lafı ettiğimi sanmasın.Onların da herbiri şerefli onurlu CHP lilerdir ve hepsini medeni cesaretleri için ve böyle bir bayrak yarışına soyundukları için yürekten kutluyor,başarılar diliyorum.Ama her kim kin için,intikam için,şahsı için siyaset yapıyorsa bunun da ayırt edilmesi gerektiğini net bir şekilde söylüyorum.Antalya Yiğitlerine ve Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkacaktır.Ben buna inanıyorum.

Yorumu oyla      9      3  
sayın doğdu 6 Şubat 2012 Pazartesi  17:17

konyaaltındaki dev akvaryumun altından cıkan antik mağranın alel acele kapatılarak birilerine rant saglamak için dünya tarihinin kapatıldıgını yazmak yerine hala chp diyorsunuz

Yorumu oyla      8      4  
1 Şubat 2012 Çarşamba  18:11

baykal ve kılıçdaroğlu bitti..kimse çıgırtkanlık yapmasın bosa.

Yorumu oyla      18      12  
UYANIN 31 Ocak 2012 Salı  10:10

SN GÜNDOĞDU, ÖNCELİKLE ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ. SİZİ TEBRİK EDERİM. ULUSLARARASI SERMAYENİN PLANLARINDAN BİRİSİ DE BU ÜLKENİN TÜRKLERE BIRAKILAMAYACAK KADAR BÜYÜK OLDUĞU TEZİYDİ. BU YÜZDEN ABD HALA LOZAN'I TANIMAZ YA DA ÜLKEMİN SU KAYNAKLARI GİBİ BİRÇOK ALANDA EGEMENLİĞİ, YA DA BOĞAZLARIN STATÜSÜ ( GEÇİCİ ÇÖZÜM MONTRÖ) TANINMAMIŞTIR. 2. DÜNYA SAVAŞI SONRASI ABD'NİN AĞIRLIĞINI HİSSETİĞİMİZ ÜLKEMİZDE YARDIMLAR VE NATO ŞEMSİYESİNE ALINMA GİBİ OLGULAR SONRASINDA BİRÇOK ALANDA İÇİNE SIZAN AJANLAR VE DAHA SONRA 61,71,80 GİBİ BİRÇOK DARBE VE ÖZELİKLE 1980 ÖNCESİ GENÇLİĞİ YOKETME PLANLARI, 80'DE UYGULANAN AÇIK FAŞİZM VE SONRASI SÜRDÜRÜLEN GİZLİ FAŞİZM (yök:vs GİBİ KURUMLAR). UYGULAMALARI İLE ÜLKEM İNSANI ZAPTI-RAPT ALTINA ALINMIŞ, SUNİ KRİZLER İLE SÖMÜRÜ AĞI KATMERLENMİŞ.ÖZELİKLE 90.LI YILLARDA CHP DEN KÜRTLER UZAKLAŞTIRILMIŞ VE TABİİ Kİ İKTİDAR ŞANSI TAMAMEN AZALTILMIŞ. AMA CHP BİRKEZ BARAJIN ALTINA SÜPÜRÜLSEDE KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞMUŞ ÜLKEM İNSANI BU KADAR DA DEĞİLİZ DİYEBİLMİŞTİR. PEKİ O ZAMAN BİR YOL DAHA KALIYORDU. ALEVİLERİ CHP'DEN UZAKLAŞTIRMA PLANI. TAMDA BUNA UYGUN BİR SÜREÇ KILIÇDAROĞLU GİBİ BİR ALEVİ YURTTAŞIMIZ CHP GENEL BAŞKANI OLDU. NEDENSE ISRARLA DERSİM OLAYLARI GÜNDEME POMPALANDI.SANKİ İKTİDARDA BULUNANLARIN ALEVİLER ÇOK UMURUNDAYDI. ELLERİNDEN GELSE TEK BİR ALEVİ BIRAKMAZLAR. AMA NEDENSE DERSİME SARILDILAR. İKİ OLAY VARDI. 1. Sİ KEMAL KILIÇDAROĞLU ALEVİ DİYE SUNNİ KESİMİ KIŞKIRTMA YAPILIRKEN ASIL OLAY PARTİ İÇİNDE MUHALEFET OLUŞTURMAK VE KEMAL KILIÇDAROĞLU KİŞİLİĞİNDE ALEVİLERİ KÜSTÜRMEK VE CHP DEN UZAKLAŞTIRMAK İÇİN YÖNETİM MEZHEPÇİLİK YAPIYOR, ALEVİLER PARTİYİ ELE GEÇİRDİ GİBİ ESKİMİŞ YAPILAR YENİDEN AYAKLANDIRILIYOR.PEKİ SONUÇ NE OLACAK? İŞTE TÜRKÜN ATEŞLE İMTİHANI! KILIÇDAROĞLU NU( ALEVİLERİ) TASFİYE EDEREK GERÇEKTEN BAĞLILIKLARINI SEÇİM DÖNEMİ BİRÇOĞU BEN VARIM (GENEL BAŞKAN)DEYİNCE ADAY BİLE OLAMAYAN ALEVİLER BU KEZ SERT BİR TEPKİ İLE CHP'DEN UZAKLAŞACAKLARDIR. SONUCUNDA SADECE BARAJIN ALTINA SÜPÜRÜLECEK VE ÇIKMAYACAK OLAN CHP DIŞINDA ÜLKEMİN BÖLÜNMESİ DE KOLAYLAŞACAKTIR.SAYGILARIMLA..NEFİ

Yorumu oyla      21      27  
bakkal 29 Ocak 2012 Pazar  18:24

karıştırrrr!!!

Yorumu oyla      4      3  
29 Ocak 2012 Pazar  13:58

kılıçdaroglu sempatisini kaybetmistir.mutlaka değişmelidir.deniz baykal yeniden gelirse büyük hata olur.yeni bir lider gerekiyor.mustafa sarıgül tek lider.

Yorumu oyla      19      14  
29 Ocak 2012 Pazar  00:43

kılıçdaroğlu seçimli kurultaya kendi götürmelidir. yoksa chp nin yüce kurultay delegeleri kılıcdaroglunu veto etmeye hazırlanıyor. mustafa sarıgül ile chp başarılı olur.mustafa sarıgül partiye üye yapılarak kazandırılmalı ve genel başkan yapılmalıdır. ikinci alternatif metin feyziogludur.haluk koç,muharrem ince,hikmey çetin,emine ülker tarhan değerli isimlerdir. gürsel tekin aday olmaya çalışacaktır.

Yorumu oyla      17      12  
delikanlı 28 Ocak 2012 Cumartesi  22:40

gerçek gazetesi deme kardesim onlar değilmi baykal gitsin kılıçdaroğlu gelsin diyenler.aylarca kılıçdaroğlunun kapısında beklediler aday olmak için olamayıncada tüzük müzük diyorlar.biz en başından beri baykal geri gelsin diyoruz.başkayalar nabza göre şerbet vermiyoruz.ama işte bunlar böyle vefasız bunlar hayın bunlar mayın hala ne kaparız diye düşünüyorlar.

Yorumu oyla      5      4  
28 Ocak 2012 Cumartesi  14:53

Teskereciler CHP tüzük kurultayına el attı AKDENİZ GERÇEK GAZETESİ 28 0CAK 2012 CHP’de demokratik tüzük tartışmaları aylardır konuşuluyor. Sonunda delege iradesini ortaya koyarak 3 Mart 2012 tarihinde gerçekleşmesini sağlayacak.CHP tabanının tamamının hoşnut olmadığı tüzükte 10 maddelik değişiklik yapılacak. Tabii ki bu durum holding gazetecilerinin hoşuna gitmiyor. Çünkü bu holdingci gazeteciler, blok liste ve atama vekil, atama belediye başkanı sistemiyle elemanlarını CHP’nin MYK’sına kadar taşıya biliyordu.. Buna bir örnek; Erdoğan Toprak: CHP’de Basın ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı. Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi, Zafer Mutlu'nun halasının oğlu..Bu “gazeteci” arkadaşların yönetim kurulu vekilleri Güngör Mengi, önceki günkü yazısında tüzük kurultayını sabote eden yazı yazmış. Tabi görevini yapıyor. Biz de kamuoyunu aydınlatmak adına Sayın Mengi’nin Türkiye siyasetinin kırılma noktası 1 Mart 2003 tarihindeki duruşunu sizlerle paylaşacağız. Biliyorsunuz 1 mart 2003 yılında 80 bin ABD askerinin Güneydoğu illerimizde konuşlandırılması, bir çok limanımızın bu amaçla düzenlenmesi ve Irak’a yapılacak müdahalede Mehmetçikle birlikte ABD askerini Güneydoğu sınırımızdan Irak’a saldırılması ve konuşlandırılmasını içeren tezkere TBMM’sinde ret edilmişti. Bu teskerenin ret edilmesi ABD’nin planlarını bozmuş, Irak işgalinin maliyetlerini ve ABD askerlerinin zaiyatını fazlalaştırmış, ABD’nin BOB projesine sekte vurmuş Ortadoğu’nun sınırlarını işgalle değiştirmenin önünü kapamıştı. ABD çıkışı “Arap Baharı”nda” bulmuştu. Bu sırada Türkiye’de bazı holding yazarları tezkerenin TBMM de geçmemesine ABD adına çok üzülmüş Başta ana muhalefet partisi CHP ve AKP içerisinde teskereye olumsuz oy verenlere saldırmışlardı. İşte bu sırada teskerenin ret edilmesine en fazla üzülenlerden biride Güngör Mengi’ydi Mengi, 2 mart 2003 tarihli siyasi deprem başlıklı yazısında” Bölgemizin siyasi coğrafyası biz istemesek de değişecek. İktidar, karar vericiler arasında yer almadığı takdirde Türkiye'nin siyasal, ekonomik ve güvenlik çıkarlarının tehlikeye gireceğini gördüğü için bunun tedbirlerini almıştı. Bu güvencelerin hayata geçirilmesi, Amerikan askerlerinin Türkiye'de konuşlanmasını sağlayacak yetkinin hükümete verilmesine bağlıydı. Meclis bu yetkiyi vermemiştir. ABD ile stratejik ortaklığın dayandığı güven feda mı edilecek? İktidar "Ne yapalım biz elimizden geleni yaptık" deyip oturamaz.Hükümetin önümüzdeki hafta meclisten ikinci kez yetki istemesi beklenmelidir” yazmıştır. 3.3.2003 “züğürt tesellisi” başlıklı yazısında” Devasa kayıplar Peki şimdi mecliste "kabul" oylarının çokluğu göz ardı edilerek yeni bir hamle yapılmazsa ne olacaktır? 1. Kuzey Irak'ta bir Kürt devletinin oluşumunu ve PKK'nın toparlanmasını uzaktan seyredeceğiz; 2. Göç dalgasını sınırlarımızın ötesinde durdurma şansını kaybedeceğiz; 3. En iyi müttefikimiz ABD ile olan güven zeminine zarar vereceğiz; 4. Savaşın ekonomimize vereceği zararları telâfi etmek amacıyla alacağımız 25 milyar dolar civarındaki hibe ve kredi yardımını kaybedeceğiz; 5. Savaştan sonra yeni Irak'ı inşa edecek masanın belki kenarına bile oturamayacağız.6.3.2003 tarihli” asker duruşu” yazısında askeri göreve çağırmış” Türkiye Kuzey Irak'taki muhtemel bir oldu bittiye seyirci kalamaz. Hem ABD'ye "hayır" deyip hem oradaki bir oldu bittiye müdahale etmek bizi Amerika ile karşı karşıya getirir. Bu tehlikeyi hesap edin! Tezkere, popülizmle tatlandırılmış iç politika hesaplarının gürültüsüne gitti.”yazmıştır. Sayın Mengi, günlerce teskereyi savunan ve teskerenin aleyhinde olanlara ABD ağzından korku salan yazılar yazmıştır. Gelmek istediğimiz asıl konu Mengi gibi bir yazarın CHP tüzük kurultayını sabote edecek yazılarının CHP tabanında ilgi bulmayacağıdır. Bize göre o yıllarda CHP yöneticiliği yapan. Şimdiki delegeler Mengi gibi isimlerin kime hizmet ettiğini çok iyi bilmektedirler.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva