Serik'te silah kaçakçılığı operasyonu
Serik'te silah kaçakçılığı operasyonu
Beyoğlu belediye başkanı dahil 44 gözaltı daha
Beyoğlu belediye başkanı dahil 44 gözaltı daha
James Webb Uzay Teleskobu en eski kara deliği keşfetti
James Webb Uzay Teleskobu en eski kara deliği keşfetti
Hayvan otlatmaya gitti, cansız bedeni bulundu
Hayvan otlatmaya gitti, cansız bedeni bulundu

Turgut Güngör

Milli Takımın başarısı hayal
2 Eylül 2021 Perşembe

O ayrıştırıcı zihniyet, sonunda milli takımı da böldü. Bizden olanlar, olmayanlar anlayışıyla oyuncu seçti. Kafasına göre maç kadroları yaptı. Menajerlerin önerdiklerini aldı. Kendine yakın gördüğü takımların futbolcularını oynattı  tarafsızlığını yitirdi.

Çok iyi, kaliteli ve Avrupa tecrübesi olan futbolcular. Değerli bir jenerasyon. 70 yaşında bir teknik direktörden ne beklersiniz? Başarı. Büyük başarılar. Çağdaş oyun anlayışına uygun futbol. 

YANLIŞ TERCİHLER DEMETİ

Altay-Uğurcan polemiği çıkardılar. 36 yaşındaki Burak'ın gol atma umuduna bel bağladılar. Abdulkadir Ömür, Enes Ünal, Kenan Karaman'ın neden davet aldığını bilen yok. Takımda iletişimi sıfıra indirdiler. Her oyuncu bir lider değil adeta kral. Gereksiz yerde ve zamanda faul yaptılar, sarı kart gördüler, frikiklerde hatalı barajlar kurdular.

Bugün gelinen noktada saygıyı hak etmeyen bir teknik adam. Birilerine şirin görünmek için yaptığı tuhaf tercihler ile forma adaleti sağlayamayan hoca. Başarısız sonuçlarla milli takımdan soğuyan seyirciler.

SÜREKLİ KÖTÜ SONUÇLAR

Şenol Hoca öyle alçak perdeden konuşuyor ki gelecek umudu yok. Maçın analizini yaparken bile değerlendirmeleri yanlış. Kendi hatalarından söz etmiyor. "Atmamız lazımdı,  yapmamız lazımdı" sözleri havada uçuşuyor. Saha kenarından takımı sen yönettin. Yanlış oyuncu değişiklikleri yaptın. Sahanın en iyi olanlarını çıkardın. 3-0'dan 3-3 olan Letonya maçından ders almadın. Bu kez 2-0'dan 2-2'ye göz yumdun. Son 2 maçtan galibiyetle ayrılsak 4 puan fazlasıyla gruptan çıkmayı garanti etmiştik. 

Herkes suçlu. Tek suçsuz Şenol Güneş. Takımın yüzü gülmüyor. Yenilgiler, başarısızlıklar teknik direktöre yazar. Üstelik bir değil, iki değil. Sürekli kötü sonuçların tek sorumlusu vardır: Şenol Güneş.

PARAMI VER GİDEYİM

Tribünler bağırıyor: "Şenol Güneş istifa." Gazeteci soruyor: "Ne diyorsunuz?" Hocanın yanıtı: "Onlar seyirci. Böyle isteyebilirler. Ben ne diyeyim. Karar veren TFF yönetimidir."

 Hoca diyor ki veya demek istiyor ki: "Verin benim paramı gideyim." 

Bu dilden, üsluptan anlayan Futbol Federasyonu yöneticileri olmalı. Sistemsiz, hadi koçum anlayışıyla bu kadar oluyor. Zorlamayın. Bu halkı daha çok üzmeyin. Güçlü bir karar alın, değiştirin.

SIFIR ÇEKTİ ZAM ALDI

Şenol Güneş, Futbol Milli Takımını Avrupa Uluslar Ligi'nde 3. Lige düşürdükten sonra maaşına zam yaptırdı. Avrupa Şampiyonası'nda 18 gol yiyen takımı yönetti ve ne yazık ki sıfır çekti. İstifa etmesi beklenen veya görevine son verilmesi gereken hoca bu kez Dünya Kupası guruplarında sorumlu kişi. 

Milli Takım için birileri sosyal medyada isim öneriyor: Samet Aybaba, Yılmaz Vural, Sabri Sarıoğlu, Tümer Metin. Düşünme seviyesine bakar mısınız?

ÖNÜMÜZDEKİ BİR ÖRNEK

Futbol seyircileri milli maçlara kendi takımlarının formaları ile gidiyor. Öyle bir kendi başına buyruk. 

Kadın voleybol takımının başarısındaki sır, adil oyuncu seçimleri, hak edene forma verme ve seyirci ile bütünleşme ruhudur. 

İstiklal Marşı'nı hep birlikte saygı ve coşkuyla okumaktır. "İzmir'in dağlarında çiçekler açar" derken birlikte mutlu olmaktır. Bir olmadan birlik olmadan başarı hayal. Bu gerçeği anlayın.  

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Böcek'in vekiline genel merkezden ikinci uyarı...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Kararları açıklayın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Sahte diplomalar, gerçek mağduriyet
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ağustos'ta Mars'ın Terazi burcuna geçişiyle ilişkiler alanınızda hareket başlıyor. Bir süredir geri planda yürüttüğünüz ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva