Antalya’da yangın önleme projesi
Antalya’da yangın önleme projesi
Antalya'da CHP ilçe başkanına poster tepkisi
Antalya'da CHP ilçe başkanına poster tepkisi
Antalya Manavgat'ta deprem!
Antalya Manavgat'ta deprem!
e-Nabız'da yeni özellik: Eczane eczane gezme devri bitti
e-Nabız'da yeni özellik: Eczane eczane gezme devri bitti

Turgut Güngör

Şehide saygı
17 Kasım 2025 Pazartesi

Şehit cenazesi evine getiriliyor. Bayraklar asılı. Katılanlar üzgün. Yas var. O da ne? Şehit evinde taziye/başsağlığı devam ederken, sokakta düğün yapılıyor. Bu kadar umursamazlık, saygısızlık olmaz. Oysa oluyor işte.

Biz ölüsüne saygılı bir toplum olarak biliniyoruz. Kasım ayının ortasında mahallede düğün var. Birileri oynuyor, eğleniyor. 

Şehidimize saygınız yok mu? Bu kadar vurdum duymazlık olmaz. Mahalle yanıyor, yüreklere ateş düşmüş. O kendini bilmez birileri, saçlarını tarıyor. Vicdan nerede? Bu tipler, insanlık çizgisinden uzaklaşmış, taş kalplidir.

Bir şehidin annesi diyor ki: " O helva sizin evde kavrulmadığı sürece size hep tatlı gelecek."

YAS İLAN EDİLMEDİ

Ne kadar acı bir uyarı. Bunu anlatacak kelimeler şöyle olabilir: "Vicdan uçmuş, kaybolmuş. İnsanlık yok."

İnsan utanıyor. Orada acı varken, düğün mü olur, eğlence mi yapılır? Bu durum toplum olarak çöküşün en net göstergesidir. Şehit Ahmet Yasir'in baba evinde taziyeye gelenlerin müzik sesi ile olumsuz etkilenmesi kabul edilemez. 

Bu kadar mı insanlığınızı yitirdiniz?  20 şehidimizin olduğu bir ortamda ülkece yas ilan edilmeyişinin gerekçesini tartışmalıyız. Papa'nın ölümüne yas tuttuk. Suudi Kralı öldü bayrağımızı yarıya indirdik. Gazze için iki kez üçer gün yas ilan edildi. İran Cumhurbaşkanı öldü. Biz yine yastaydık. 

TAZİYE EVLERİNDE

Askerlerimiz şehit düşüyor yas yok. Maden kazasında canları kaybediyoruz yas ilan edilmiyor. Yas konusunda kural ne, kimse bilmiyor. 

Muğla'da bir başka şehit cenazesi töreninde, sözde protokol olan iki kişi kahkahayla gülüyor.

Oraya niye gittiniz beyler? Hiç utanmadınız yok mu?

Eskiden komşuda cenaze olursa bir hafta radyo, televizyon açılmazdı. Bizim toplum çok önemli saygıdeğer geleneklerini yitirdi. Yeniden bir toparlanma yaşamalıyız. O şehitler bizim vatan toprağında özgür ve güvende yaşamamız için can verdi. İnsan olduğunuzu biraz hatırlayın. 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Üyelerine cimri dışarıya bonkör bir ATSO
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Demek biz okula lazımlıkla gidiyorduk!
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da otopark savaşları
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Dostluk köprüsü
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İspanya 39 ölümlü bu kazayı konuşuyor
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayı sizin için hayatın hızına yetişmeye çalışmaktan ziyade, durup kendi içinizdeki savaşları sonlandırma ayıdır. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva