AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
21 Mart 2022 Pazartesi - 13:55

Beyzbol sopasıyla avukatı yaralayan sanığa tahliye

KÜÇÜKÇEKMECE'de tartıştığı avukat Osman Karakuş'u beyzbol sopasıyla darbedip yaralayan Murat Yaraşır, (39) ilk duruşmada tahliye edildi. Mahkeme heyeti, suçun değişme ihtimalinin olduğunu göz önüne alarak sanık Murat Yaraşır'ın tahliyeye hükmetti.

Beyzbol sopasıyla avukatı yaralayan sanığa tahliye
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Murat Yaraşır bulunduğu cezaevinden getirildi. Duruşmada müşteki avukat Osman Karakuş katılırken taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada taraflar birbirlerini suçladı. Tutuklu sanık Murat Yaraşır avukat Osman Karakuş’un kendisine saldırdığını iddia etti. Tartışmanın apartman toplantısı nedeniyle başladığını belirten Yaraşır, "Bana hakaret içerikli paylaşım yaptı. Ben de o zaman aşağıya in konuşalım diye gruba yazdım ancak orada konuşalım kelimesi yanlış çıkıp kapışalım şeklinde oldu. Ben onu o sırada fark etmedim. Otoparka indiğimde kepengin yarıya kadar açık olduğunu fark ettim. Sonra aniden müşteki Osman karşıma çıktı. O sırada otoparkın binaya açılan kapısının kapandığını fark ettim kapının olduğu tarafa doğru döndüğüm sırada müştekinin elinde sopa ile aniden sağ kulağımın olduğu bölgeye vurdu. Tekrar hamle yapıp yine baş bölgeme sopa ile vurdu. Aldığım darbenin etkisi ile yere düştüm. Yine hamle yapmaya çalışınca ayaklarından tuttum ve çektim. Çekince dengesini kaybetti ve yere düştü. Yerde tekrar bana saldırdı aramızda bu şekilde bir boğuşma yaşandı" dedi.

Avukat Osman Karakuş ise "Herkesin olduğu grupta 'aşağıya in kapışalım' diye mesaj attı. Olayların büyümeyeceğini düşündüğüm için yanıma da herhangi bir şey almadan binanın kapalı otoparkına indim. Araçların giriş yaptığı kepenkli kapıyı ne olur ne olmaz diye tamamen açtım. Sonra sanık arkadan elinde beyzbol sopasıyla gelip aniden kafa bölgemi hedef alıp hamle yaptı. İlk hamle yapınca ben kafamı çektim o sırada sopa omuzuma ve kol kısmıma isabet etti. Sanık kafa bölgemi hedef alıp arka arkaya sopayla vurmaya başladı. Ben hamlelerinden kurtulmak için ona sarıldım. Sarılınca itişme oldu ikimizde yere düştük. Yerde bir müddet boğuştuk. Ben hemen kaçmak için ayağa kalkıp garaj kapısına yöneldim. Bu sırada garajda bizim dışımızda kimse yoktu. Garaj kapalı bir garajdır. Araç kapısına yönelip çıkarken arkamdan gelip garajdan çıktıktan sonra da 1-2 defa daha sopayla kafa bölgeme vurmaya devam etti. Ben dengemi kaybettim hatta yere düştüm. Oradaki beyaz renkli otomobilin arkasına saklandım. Sanık benim olduğum yere elinde bıçak ve sopa ile gelince aracın diğer kısmına geçtim. Sonra dışarıdakiler bizi görüp ‘adam öldürüyorlar’ diye bağırmaya başladılar. Ben ağır derece de yaralanmıştım. Komşularım aracılığıyla hastaneye götürüldüm. Ben uzun yıllar TSK'da görev yapmış birisiyim eğer sopa benim elimde olsaydı olay çok başka bir şekilde olurdu" dedi.

Mahkeme heyeti, suçun değişme ihtimalinin olduğunu göz önüne alarak sanık Murat Yaraşır’ın tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

İDDİANAME

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Murat Yaraşır’ın ‘nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından 16 yıldan 27 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Duruşma sonrasında açıklama avukat Osman Karakuş, "Şahsıma karşı avukat olmam hasebiyle komşum Murat Yaraşır tarafından ‘öldürmeye teşebbüs’ eylemi neticesinde ciddi şekilde yaralandım. Maalesef bu olay adil şekilde mahkeme huzurunda yansıtılmadı. Bunun temel gerekçesi apartman sakinlerinin bu olaydan duydukları rahatsızlık ve olayı mahkeme huzurunda hafifletmeleridir. Bir apartman sakininin gerçeğe aykırı şekilde beyan vermesi neticesinde suç vasfının değişmesi ihtimaline binaen sanık tahliye edildi. Burada adalet gerçekleşmedi hak yerini bulmadı. Kamu vicdanını rahatlatacak bir durum ortaya çıkmadı" diye konuştu.

KUCUKCEKMECE'DE TARTISTIGI AVUKAT OSMAN KARAKUS'U  (FOTODAKI) BEYZBOL SOPASIYLA DARBEDIP YARALAYAN MURAT YARASIR, (39) ILK DURUSMADA TAHLIYE EDILDI. MAHKEME HEYETI, SUCUN DEGISME IHTIMALININ OLDUGUNU GOZ ONUNE ALARAK SANIK MURAT YARASIR'IN TAHLIYEYE HUKMETTI. ISTANBUL, (DHA)

Oğuzhan UYSAL / İSTANBUL, (DHA) 

 
Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı
 
Nuray'ı öldüren eski nişanlısı: 'Sen karışamazsın' deyince boğdum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı
İSTİNAF mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen ...
Tarihi caminin muslukları ikinci kez çalındı
EDİRNE'de 15'inci yüzyılda yapılan tarihi Dar'ül Hadis Camii'nin muslukları ...
İstanbul'da 173 göçmen yakalandı
İSTANBUL'da düzenlenen operasyonda 173 göçmen yakalandı. Göçmenleri yurtdışına ...
 
Doğu Karadeniz'de kar esareti
DOĞU Karadeniz Bölgesi'nde 9 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle 626 ...
Mezar açtıran şüphede, müebbet hapis cezaları istendi
BURSA’da, 9 yıl önce evlendiği gün hayatını kaybeden Ahmet Yeşildağ’ın ...
Ümitcan, Sema'yı bayılttıktan sonra da tehditlerine devam etmiş
ANKARA'da, 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'i (21) ölümünden önce ...
 
7 yolcunun midesinden 11 kilo kokain çıktı
TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotim ekiplerince ...
İşe giderken kalbinden bıçaklanarak öldürüldü
ÜMRANİYE'de, işe gitmek üzere evden çıkan Batuhan Kurt, yolda yürüdüğü ...
Zeytin toplamaya gitti, 15 aydır kayıp
AYDIN'ın Germencik ilçesinde, yeğeni ve arkadaşı ile 22 Aralık 2020'de ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva