Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
1 Mayıs 2021 Cumartesi - 09:06

Botox Yöntemi En Güvenilir Medikal Prosedürlerden Biridir

Aşırı mimik kullanılması, yaş alma ya da genetik faktörler gibi etkenlere bağlı olarak meydana gelen kırışıklıklar kişilerin görünümlerinden memnun olmamasına yol açabilir.

Botox Yöntemi En Güvenilir Medikal Prosedürlerden Biridir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Göz çevresi, alın, kaş arası, burun kökü gibi alanlara yapılan botoks uygulamaları bu tür şikayetlerin son derece hızlı ve pratik bir şekilde giderilmesinde oldukça etkili bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Alanında uzman profesyoneller tarafından, uygun dozlar kullanılarak yapılan  botox İstanbul uygulamaları genç ve zinde bir görünüm elde edilmesi mümkündür.

 

 

Botox yöntemi Clostridium botulinum bakterisinden elde edilen toksinin enjeksiyonuyla uygulanır. Böylece sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımı engellenerek sinirlerle ilgili organlar arasındaki iletim durdurulur. Sinir iletimi durunca, sinirin ulaştığı organın işlevi azaltılmış ya da tamamen kaybolmuş olur. Botox, estetik ve kozmetik amaçlarla, yüzdeki mimik kaslarının hareketlerine bağlı olarak meydana gelen kırışıklıkların azaltılması, oluşumunun engellenmesi ve aşırı terleme sorununun giderilmesinin yanı sıra kronik migren tedavisinde de kullanılabilir. 

Botox enjeksiyonu mimik kaslarının içerisine ya da deri içerisine uygulanabilmekte olup acılı ve ağrılı bir işlem değildir. Botox uygulamasını izleyen 2-3 gün sonunda kasların işlevinde kısmi kayıp gerçekleşir. Bunun maksimum seviyeye ulaşması uygulamadan 1-2 hafta sonra mümkündür. Botoxun etkileri, en net olarak dinamik çizgilerin tedavilerinde gözlemlenir. Elde edilen etki uygulama dozuna, alanına ve hastanın fizyolojik özelliklerine göre değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık 4-6 ay sürer. Uygulama bölgesindeki kasların yeniden kasılmaya başlaması ile birlikte yüz çizgileri eski hallerine dönmeden önce yeni bir uygulama yapılması tavsiye edilir. İstenilen kas işlev kaybının elde edilememesi durumunda işlemden 2 hafta sonra düzeltme yapılması mümkündür. 

Uygulamadan sonra hastanın cildinde geçici morarma, hassasiyet ya da şişlik oluşumu söz konusu olabilir. Ancak bu durum kişinin sosyal hayata katılmasına engel olacak düzeyde değildir. Uygulamadan sonra 12 saat süreyle makyaj yapılmaması, 2 hafta doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan, sauna, hamam, solaryum, buhar banyosu gibi sıcak ortamlardan kaçınılması önerilir. 

Masseter botox, çene çizgisi ve yüzü geniş olan kişilerde estetik amaçlarla çene çizgisinin belirginleştirilip yüzün inceltilesi için başvurulan bir yöntemdir. Masseter botox diş sıkma ve diş gıcırdatma gibi sorunların tedavisine yönelik olarak da uygulanabilir. Masseter botox uygulamasından kısa bir süre sonra çene daha düz bir şekle kavuşur, yüz hattı incelir eğer diş gıcırdatma sorunu varsa minimalize edilmiş olur. 

Uzm. Dr. Şafak Göktaş alanının uzman isimlerinden biri olarak hastalarına en güvenilir ve kaliteli çözümleri sunmaktadır. https://safakgoktas.com/ adresini ziyaret ederek siz de medikal prosedürlerle ilgili bilgi alabilir, Uzm. Dr. Şafak Göktaş ile online olarak iletişime geçebilir ve randevu alabilirsiniz.

Göz Kapağı Estetiği Gözünüzü Korkutmasın

Göz kapağı estetiği İstanbul ve diğer metropollerimizde en sık tercih edilen estetik operasyonlardandır. Alt ve üst göz kapaklarındaki sarkan ve torbalar oluşturan fazla derinin ve fazla kas dokusunun kısmen çıkartılması ve onarılması yoluyla göz çevresindeki dokuların çok daha sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşması hedeflenir.

Kişilerin göz ve göz çevresinde en sık karşılaştıkları estetik sorunların başında göz kapağında ve çevresinde doku fazlalıkları oluşumu gelir. Üst göz kapağında düşüklük oluşması ve şişmiş göz altı torbaları bulunması, kişinin yüz ifadesini son derece olumsuz yönde etkiler. Ayrıca sürekli yorgun ve üzgün bir yüz ifadesine sahip olmak kişiyi psikolojik olarak da yıpratan bir durum haline gelebilir. 

Göz kapağı estetiği cerrahi yöntemle uygulanabildiği gibi son yıllarda ameliyatsız göz kapağı estetiği popülerliğini giderek artıran bir yöntem haline gelmektedir. Ameliyatsız göz kapağı estetiği yönteminde ilk olarak uygulama bölgesi temizlenir ve lokal anestezik krem kullanılarak uyuşması sağlanır. Maddenin 4.halinin yani plazma enerjisinin kullanıldığı bu yöntemde; uygulamanın yapılacağı cilt yüzeyi ile cihaz arasında bulunan potansiyel farkıyla havada bulunan gazlar plazma enerjisine dönüştürülür. Elde edilen plazma enerjisi cilt üzerindeki lezyonların buharlaştırılması yoluyla sorunlu dokuları yok eder. Aynı zamanda da yeni doku oluşum sürecini başlatır. Ameliyatsız göz kapağı estetiği genellikle 35-70 yaş aralığında bulunan kişilere uygulanır. Ancak göz kapağında doğuştan gelen bir problem olduğu durumlarda tedavi yaştan bağımsız olarak uygulanabilir.

Ameliyatsız göz kapağı estetiği hastalar açısından oldukça konforlu ve operasyon sonrası bakımı kolay bir prosedür olarak kabul edilir. Hızlı ve sağlıklı bir iyileşme sürecinin yaşanabilmesi için buharlaşma işleminin neden olduğu kabukların üzerine güneş koruyucu özelliği bulunan likit fondöten uygulanması ihmal edilmemelidir. Kabukların kendiliğinden düşmesinin beklenmesi çok önemlidir. Uygulama bölgesine kesinlikle nemlendirici, alkol ya da farklı kimyasallar barındıran kozmetik ürünler sürülmemelidir. Kabukların oluştuğu bölgenin temizliği için saf sabunlar ya da bebek şampuanı gibi koruyucu içermeyen ürünlerin kullanımı tercih edilmelidir. Doktorun önerilerine uyulduğu takdirde genellikle 1 hafta - 10 gün içerisinde kabuklanmalar kendiliğinden dökülmeye başlar ve yeni pembe doku alttan çıkar. Bu dönemde de uygulama bölgesinin güneşten korunması konusunda maksimum özen gösterilmelidir.

 
'Sabri Abi' isimli baskında kumar oynayan 60 kişi yakalandı
 
Açık bırakılan kanalizasyon çukuruna düşen kadını, itfaiye kurtardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gülüşünüzle Fark Edilmek İster misiniz?
Bir kişinin ruh halini yansıtan en önemli göstergelerden biri gülüşüdür. ...
Muratpaşa'nın diyetisyeninden Ramazan tavsiyeleri
MURATPAŞA Belediyesi'nin Sağlıklı Muratpaşa Hareketi projesiyle mahallelerde ...
3 kardeş, 4 ay içinde koronavirüsten hayatını kaybetti
GİRESUN'lu 3 kardeş Mehmet (64), Ahmet (66) ve Ziya Turun (60),  4 ay ...
 
Bakan Varank: Yerli aşıda Faz-2 sonuçları ay sonu bakanlığa iletilir
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Savunma Bakanı Hulusi ...
Pulmoner Rehabilitasyon Nedir?
Pulmoner rehabilitasyon, kronik akciğer hastalığı olanlar için yapılan ...
Adım atamazken şimdi gezi hayali kuruyor
ANTALYA'da talasemi majör hastalığı nedeniyle kalp ve karaciğer yetmezliği ...
 
Antalya yine arttı...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. ...
Antalyalı profesör, 'Tam kapanma' önerdi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat ...
Rektör virüs tablosunu paylaşıp uyardı
SAĞLIK Bakanlığı verilerine göre 'kırmızı' renkli çok yüksek riskli iller ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva