Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
4 Şubat 2011 Cuma - 08:48

CHP'nin anketinden çıkan sonuç

Cumhuriyet Halk Partisi, 81 kenti kapsayan bir anket yaptı. Ankette il başkanlarının performansı ve ilişkileri soruldu. Antalya için bakın ne sonuç çıktı.

CHP nin anketinden çıkan sonuç
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

               CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, bir Ankara ziyaretinde genel merkezde Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş ile karşılaştı. Güneş, Ülken’i görünce gülümsedi ve anketten bahsetti. Ülken’in Gün Haber’e aktardığına göre, Hurşit Güneş bu gülümsemenin ardından şöyle demiş; “Antalya da halk seni ne kadar çok seviyor. Özellikle de esnaf. Anketten bu çıktı”…

               Görevden alınıp alınmadığı tartışmaları sırasında oldukça yıpranan CHP İl Başkanı Özer Ülken’in bu cevapla moral bulduğu belli… Ülken, “Beni istemeyenlerin, gitsin diyenlerin sayısı 50’yi geçmez. Onların derdi de maddi” dedi ve bir de bununla ilgili ipucu verdi; “Selami Şahin’in yeni hal ihalesi ile ilgili yazısını okuyun ne demek istediğimi anlarsınız”…

 
İŞTE O YAZI;
 
“Antalya toptancı halinin satılması tartışılırken halde yapılan bir ihale ile ilgili önemli iddialar az daha güme gidecekti. Malumunuz üzere her sene toptancı halinde temizlik ve güvenlik hizmetleri için ihale açılıyor. Bu ihalelerde en düşük teklif veren firmalar ihaleyi kazanıyorlar. Bu genel teamüldür.
             En son yapılan temizlik ihalesinde ise işler bayağı bir karıştı. İsteseniz en başta nasıl bir ihale yapıldığını şeklen anlatayım. Daha sonra konunun siyasi noktalarına değiniriz. Beni çok ilgilendirmese bile…
           23.09.2010 tarihinde ‘toptancı kompleksi genel hizmet alımı’ adı altında Büyükşehir belediyesi toptancı hali temizlik ihalesi düzenliyor. İhaleye 14 firma katılıyor. İhalenin ortalama değeri 700 bin civarında…
            İhale yasa gereği kapalı zarf usulü ile yapılıyor. Tabi Büyükşehir ihalesinde yine geleneksel bir vaka yine bu ihalede yaşanıyor. Basın içeri alınmıyor. Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik ve hâl müdürü Rıza Uysal ve içerde birkaç komisyon üyelerinin gözetiminde zarflar açılıyor.
Teklif veren firmalar ihaleyi kimin kazandığını veya en düşük teklifi kimin verdiğini merakla bekliyor. İhaleye katılan firma yetkililerini ‘biz size haber veririz’ diye gönderiyorlar. Firma yetkilileri ihaleden ayrıldıkları andan itibaren kendilerine bilgi verilmesi için yaklaşık bir ay bekliyorlar.
             Daha sonra ise ihaleyi Larma Organizasyonun sahibinin kazandığını açıklıyorlar. Larma Organizasyon Bekir Kumbul döneminden bu yana hâlde bu türden işleri yapan bir firma, yani sahibinin CHP’li olmasının ihaleyi alması ile bir ilgisinin olmadığını ilk başlarda söyleyebiliriz. Çünkü Kumbul döneminden bu yana bu işi yapıyor.
             Ancak son ihalede işi almasının CHP’li olması ile ilgili doğrudan ve hatta göbekten bir ilişkisi olduğunun emareleri bulunuyor. Nasıl mı? Larma Organizasyon ihaleye en düşük teklif veren beşinci firma, yani kendisinden daha düşük teklif veren dört firma daha var. Ancak ilk dört firmayı Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir ay boyunca ciddi ciddi inceleyerek çoğunda yazım hatası konuları bile gerekçe göstererek eliyor.
            İhale şubesinin katılımcı firmalara bir ay sonrası gönderilen yazı evlere şenlik… Basbayağı ihale, ihale ediliyor.
            Larma Organizasyonun sahibi kim? CHP Özer Ülken’in sağ kolu olan CHP İl Eğitim Eski Sekreteri Yalçın Yavuz… Bu arada ihale sürecinde Yalçın Yavuz il eğitim sekreterliğinden istifa ediyor. Özer Ülken’in sağ kolu Yalçın Yavuz parti içi çatışmanın farkına vararak ihaleyi almış olabilir. Çünkü son dönemde Akaydın Antalya’da CHP’nin birinci adamı olmak uğruna teşkilatları dize getirmek istiyor. Akdeniz Üniversitesinde sürükleyerek getirdiği metotları yine belediyede uygulamak istiyor. Bu metotlar çerçevesinde Yalçın Yavuz’a birileri ‘ eğer ihaleyi almak istiyorsan, il eğitim sekreterliğinden istifa et ve Özer Ülken’in yanından ayrıl’ demiş olabilir.
Yavuz Belediyeden kaymaklanmak için sağ kolu olduğu uğruna canını vereceği can dostu Özer Ülken’i anında yarı yolda bırakıyor. 
Ya da Özer Ülken bu ihalenin veriliş biçimine karşı çıktığı içinde çatışma yaşanmış olabilir. Gelelim bu ihale gelişim sürecinde tabloya yansıyan detaylara; Yalçın Yavuz beşinci firma olmasına rağmen bu ihaleyi almıştır. Yalçın Yavuz’a bu ihale verildiği günlerde Yavuz güya kurnazlık yaparak CHP il eğitim sekreterliğinden istifa ederek kamuoyu baskısını ortadan kaldırmayı amaçladığı anlaşılmaktadır. Akaydın, Özer Ülken’i başkanlık koltuğundan etmek için, Ülken’in sağ kolu kişileri kendince belirlediği metotlar ile sindirmeye veya yanına çekmeye çalışmaktadır. İhale ile ilgili olarak bugüne kadar Cumhuriyet Savcıları detaylı bilgi olmadığı için harekete geçmemiştir. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili müfettiş göndermemiştir.
Bu arada CHP’nin iç hesaplaşması beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Ben ihalenin haksızlığı üzerinde duruyorum. Akaydın kimi il başkanı yapmak istiyorsa yapsın. Şimdi soruyorum size bu ihale aynen yazdığım gibi Ak Partili bir belediye tarafından yapılmış olsaydı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun tavrı ne olurdu?
Hatırlayın halk kart ihalesi ile yazdıklarıma ( İki İhalenin Anatomisi başlıklı köşe yazım) şu ana kadar en ufak bir yalanlama dahi gelmedi. Bu ihale ile ilgili bir açıklama gelirse yine yayınlayacağımı okuyuculara bildirmek isterim. Bu arada son dakika gelişme bu tabi bir duyum, Larma Organizasyon bu işlerin kamuoyunda duyulacağı endişesi ile ihaleyi aldıktan sonra işi bir başka şirketi devretmiş. Devrettiği şirket ise kardeşinin şirketiymiş, şayet bu duyum gerçekse söyleyecek bir tek şey kalıyor. Ey Antalya’nın uyuyan yetkilileri artık uyanın, şehrin yontucusu her şeyi kendine yontuyor. Bilesiniz…”
 
EDİTÖRÜN NOTU:
Bizim bildiğimiz Ülken ile Akaydın arasında görünen ciddi bir sorun, sıkıntı yok. Akaydın’ın genel merkezle ilişkileri direkt yürütmeyi sevdiğini Ömer Melli döneminden biliyoruz. Bu alışkanlığına devam ediyor olabilir. Bu durum, CHP Antalya Teşkilatı’nı yıpratmak, seçim yaklaşırken zor durumda bırakmak olarak algılanmamalı. Bir CHP’linin bir ihale alması ve ardından partiye zarar geleceğini düşünerek görevinden istifa etmesi de çok doğal ve etik… Dileriz bunu başka siyasi partiler ve CHP’deki diğer yöneticiler de uygular. Bu yazıyı Ülken adres gösterdiği için verdik. Ya Ülken ile Akaydın arasında bizim bilmediğimiz başka bir gizli çekişme var veya yazı biraz CHP’yi yıpratmaya dönük kaleme alınmış. Biz tarafsız kalarak hem Ülken’in söylediklerini, hem o yazıyı verdik. Ve, yorumu siz okuyuculara bıraktık.
 
 
 
 
 

 
Öğretmene eğitim
 
Buz dansında tarihi başarı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman KOÇOĞLU 9 Şubat 2011 Çarşamba 01:06

İsmini yazamayacak kadar yüreksizlerin yaptığı lehte ve aleyhte yorumlar bende kabül görmüyor. CHP ye bir faydanız olacaksa bir birinizi arkadan hançerlemeyi bırakın kapalı kapılar arkasında ahkam kesmeyin.Çoğunuzu tanıyorum . Açılışlarda açılışı yapan başkanın nerdeyse kendinizi gösterebilmek için ağzına gireceksiniz.Sizi gidi yağdanlıkcılar.Şimdi benim CHPli arkadaşlarım işte yaklaşıyor genel seçimler çıkın dışarıya elele verelim çemberi geniş ve sıkı tutalım.Haziranda sevinen biz CHP liler olalım..

Yorumu oyla      3      3  
ali ihsan ok 8 Şubat 2011 Salı 15:33

il başkanı suçlamaz.suçlamak acizliktir yekili iken.disiplin kurulu var savcılar var.gereğini yap.

Yorumu oyla      3      3  
5 Şubat 2011 Cumartesi 02:58

Çok komik yaaa.Deniz Baykal gelirken Kemal Kılıçdaroğlu'nun resimlerini indir Kemal Kılıçdaroğlu gelince Deniz Baykal'ın resimlerini indir...Siyasette buna ne derler bilmiyorum..Merak ettiğim ikisi aynı anda gelirse ne olcak????Çok komik birşey yaaa...Özer sen neymişsin yaa.Hala istifa etmeden direniyorsun ama karizmanın yerle bir olduğunu sende biliyorsun

Yorumu oyla      10      5  
hey gıdı ozer hey 4 Şubat 2011 Cuma 16:56

senı sadece genclık gurubundan en az 1000 genc sevmıyor ve nefret edıyor... sen neyın pesındesın.. mellı den secımı alana kadar baykal dusmanıydın sımdı baykal fanatıgı oldun koltuk ıcın yaık sana yazık.. o kuyum magzalarında baykal ıcın atıp tutmalarını asla unutmayacagım... ıl bınasını sınema salonuna cevırdın kemal bey gelıyor baykal afıslerını ındırdın baykal gelıyor kemal bey afıslerını ındırdın.. dus su chp nın yakasından... yeter artık partımızı rezıl rusfa ettın...

Yorumu oyla      11      5  
Manavgat 4 Şubat 2011 Cuma 15:45

Edidötürün dikkatine: Önemli olan ihale öncesi görevinden ayrılmak. İşte o zaman etik olurdu.İşi bağladıktan sonra görevi bırakmak, etik değil kandırmaca olur.

Yorumu oyla      5      3  
İzzet Soytürk 4 Şubat 2011 Cuma 13:19

İhaleler almalar vermeler,devretmeler..Sag kol olmalar.Sizlere inat biz saf CHP LİLER olarak oyumuzu inanarak veriyoruz verecegiz..

Yorumu oyla      8      3  
nadir 4 Şubat 2011 Cuma 10:09

hey yavrum heyyyyy.il başkanına ve yaptığı açıklamalara bak.insan bunları okuyunca bu il başkanı hangi partiden diye soruyor kendi kendine.akp li bir il başkanının iddialarını sanırım özer ülken diye vermişsiniz.sanırım basım hatası var.yoksa özer bey hangi partinin il başkanı olduğunu mu unutmuş.koltuk bu kadar mı kıymetli özer bey?haaaa bu arada çok seviliyormuş ya kendisi.haber kaynağı kim? kendisi.bana da sen cumhurbaşkanı olmalısın diyenler var.hadi haber yapın.

Yorumu oyla      12      4  
yorum 4 Şubat 2011 Cuma 09:53

beni sevmeyenlerin istemeyenlerin sayısı 50 yi geçmez diyen sayın il başkanı yalnız bir ayrıntı var kendi belirlediğiniz yönetimin bile içinde on kişi sizi istemiyor ve sevmiyor.ve de istemiyor ki istifa ediyor demek ki sizin hesabınızda yine bir yanlışlık var.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülken'den önemli açıklamalar
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Gün Haber’i ziyaret etti, "Biz şucu ...
Böcek'ten müthiş teklif
Antalya’da CHP ile ilgili kulislerde dedikodular birbirini kovalıyor. ...
Barolardan tepki
24 Baro, 19 maddelik ortak bir açıklama yaparak, yargıda yeni düzenlemeler ...
 
Bir CHP Analizi
CHP’de Antalya için aylardır söylenen şuydu: “Bu il başkanı değişecek”… ...
CHP yargıya gidebilir
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Danıştay ve Yargıtay’ın yapısını ...
Büyükşehir sözü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de büyükşehir sözü verdi. Erdoğan ...
 
“İşi cazgırlık değil”
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Erdoğan’a ‘başpehlivan’ ...
MHP'nin iktidar hedefi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 ...
Antalya’nın vekil sayısı artıyor
Yeni nüfus sonuçlarına göre 28 ilde nüfus azaldı, 53 ilde arttı. YSK, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva