Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
29 Ağustos 2011 Pazartesi - 12:45

Ulaşımda karmaşa espri konusu oldu

Antalya'da toplu ulaşımda gerçekleştirilen köklü değişikliğin getirdiği karmaşa Cumhurbaşkanı'na kadar şikayet edilirken, internette ise mizah konusu oldu. Esprili yorumlarda, insanların yeni güzergahın gösterildiği haritalarla define arar gibi evine gitmeye çalıştığı, haritasını birleştirip taktik yürütenler, tanışıp sevgili olanlar, evine gidemeyip kaybolanlar olduğu gibi ifadeler yer aldı.

Ulaşımda karmaşa espri konusu oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, 20 Ağustos tarihinde şehiriçi yeni toplu ulaşım sistemini uygulamaya geçirdi. 24 saat kesintisiz toplu ulaşım amacını taşıyan sistemde 82 hat kentin en ücra köşelerine kadar dağıtıldı, tramvay hattındaki otobüsler kaldırıldı ve vatandaşlar hafif raylı sistemi kullanmaya yönlendirildi. Ayrıca aktarmalı binişler hatlar arasında entegre edilirken, bir saat içindeki tüm aktarmaların tek biniş fiyatına yapılması sağlandı.
Antalya şehiriçi ulaşımındaki bu sistem, ilk günden itibaren vatandaşın büyük tepkisine yol açtı. Bazı şoförlerin saldırıya uğrayıp dayak yediği, bazı yolların trafiğe kapatılmak istendiği gibi olaylara neden olan sisteme ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde de tepki grupları oluşturuldu. Belediye başta olmak üzere sistemden şikayet eden halk bağlı bulundukları sivil toplum örgütleri, esnaf odaları, meslek odaları veya tüketici dernekleri, Antalya Valiliği gibi kurum ve kuruluşları da şikayet yağmuruna tuttu. Uygulamaya geçtiği andan itibaren kentin en önemli sorunu olan yeni toplu ulaşım sistemine ilişkin bazı vatandaşlar tepkilerini Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na kadar da iletti.
ŞİKAYET YAĞIYOR
Uygulamanın başlaması ile birlikte en çok şikayetin iletildiği kurumlardan Sivil Toplum ve Diyalog Merkezi'nin Başkanı İbrahim Güllü, sisteme ilişkin güzergahların henüz oturmadığını ve halkın da tam anlayamadığını söyledi. Güllü, en önemli şikayetlerin duraklardan geçen otobüs sayısının azlığı, buna karşılık 20-25 dakikayı bile geçen durakta bekleme süreleri ve çok fazla otobüs değiştirerek gidilecek yere varılmaya çalışılması olarak açıkladı. Güllü, bu nedenlerden dolayı otobüslerin tıklım tıklım dolduğu ve hem çok sağlıksız koşullarda, hem de trafik kurallarına aykırı şekilde ulaşımın sağlandığını anlattı. Aksaklıkların giderilmesine ilişkin verilen sürelerin bekleneceğini belirten Güllü, sıkıntının devam ettirilmesi halinde, halkın kamu hizmetinin kötü yönetilmesi ve halkın menfaatlerine uygun olmaması nedeniyle idarenin işleminin iptali için mahkemeye gideceklerini söyledi.
ESNAF DA, HALKTA ŞİKAYETÇİ
Şikayetlerin yağdığı diğer bir kurum ise Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanlığı ile bağlı meslek odaları. Çok ciddi ölçüde şikayet aldıklarını anlatan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, uygulamanın yeni olması nedeniyle hataların olabileceğini ve 15-20 gün daha süre verilmesi gerektiğini söyledi. Sevimçok, iletilen şikayetlerde insanların daha önce 8.30'da işine rahat başlayabilirken şimdi 9.00- 9.30'u bulduğu, güzergahların net belirtilmeyişi, çok sık otobüs değiştirmek zorunda kalınması gibi şikayetler alındığını anlattı. Kent esnafının da uygulamadan şikayet ettiğini belirten Sevimçok, trafik rahatlatılırken, ekonominin daraltılmaması gerektiğini ve bir süre bekledikten sonra eğer sıkıntılar sürerse çözüm için gerekli görüşmelerin yapılacağını dile getirdi.
ŞİKAYETLERDE İLK SIRADA
Uygulamanın başlaması ile birlikte şikayetlerin en yoğun geldiği Tüketicileri Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Abdullah Özçulcu, güzergahlardan az sayıda ve daha çok bekleme süresine neden olacak şekilde dolmuşların geçtiğinin dile getirildiğini söyledi. Şoförlere uygulanan havuz sistemi nedeniyle birçok şoförün durakta bekleyenleri almadan geçtiği şeklindeki şikayetlerin çok olduğunu kaydeden Özçulcu, besleme hatların alakasız olduğu ve çok sayıda dolmuş değiştirilmek zorunda kalınmasının da en önemli sorunlar olarak aktarıldığını açıkladı. Özçulcu, halkın mağdur edilmeyeceği bir sistemi arzuladıklarını da sözlerine ekledi.
İNTERNETTE ESPRİ KONUSU

Ulaşımdaki karmaşa, internetteki birçok sosyal paylaşım sitesinde espri konusu oldu. Facebook'daki grubun üye sayısı bir dört gün gibi kısa sürede 3 bin üye sayısına yaklaştı. Yaşanılan sorunlara tek tek yer verilen sayfada bir üye e-devlet aracılığıyla şikayetlerini Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa ilettiğini yazdı. Sonuç alınıncaya kadar da bu sorunları iletmeye devam edeceğini söyledi. Grup üyelerinin sayfasında ve diğer birçok sosyal paylaşım sitelerinde ise yaşanan problemler esprilere de yol açtı. Mizah ağırlıklı yorumlardan bazıları şöyle: "Hızlı tren sayesinde Ankara- Konya arası 1.5 saate düşerken, belediye sayesinde Lara- Konyaaltı 2 saat oldu", "Otobüsleri görünce 'Aaa otobüs' diyen tek masum Antalyalı biziz:)", "Dolmuş şoförlerinin 'Acaba buradan dolmuş geçiyor muydu' dediği tek şehir Antalya", "Ulaşımda devrim! Ulaşamıyorsunuz", "Akaydın milleti bu sıcakta yakaydın."

 

 
Sapan’dan Hint firmasına yanıt:
 
Nakil rahimde ilk bebeğe 1,5 yıl var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan’dan Hint firmasına yanıt:
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Elmalı İlçesi’nin Tekke Köyü’ndeki ...
Sahte paracı güvenlik kamerasında
Antalya'da gece yarısı bir kadının sahte 200 TL ile alışveriş yaptığı ...
Kadınlar halı sahada
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, eşinin halı saha maçını izlerken kadınların ...
 
Rahmi Koç Kalkan'da tatilde
KOÇ Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, tatil için 'Nazenin' adlı yatıyla ...
'464 gündür gözyaşım dinmedi'
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 15 ay önce kaybolan zihinsel engelli 27 ...
'Tek çatı altında toplanmalıyız'
Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği(GATAB) Başkanı ...
 
LPG tankının üzerine çıktı benzini döktü
ANTALYA'da, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki 16 ton kapasiteli ...
Antalya'da bir vali yardımcısı fazla çıktı
İllerdeki vali yardımcıları sayısı yeniden düzenlendi. Antalya’daki vali ...
Laf atma cinayeti
ANTALYA'da yanındaki kız kardeşine laf atan iki kardeşle tartışan 19 yaşındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva