37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
29 Haziran 2011 Çarşamba - 08:55

Yemin töreninden notlar

TBMM’de 24’ncü dönem milletvekilleri yemin etti. And içme töreni Meclis tarihinde ilklere sahne oldu. BDP destekli bağımsız milletvekillerinin Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi nedeniyle boykot ettiği yemin törenine CHP milletvekilleri katıldı ancak yemin etmedi. İşte TBMM’de 24’ncü dönem and içme töreninden notlar…

Yemin töreninden notlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

-Genel Kurul’da yemin töreni CHP ve bağımsız milletvekillerinin yemin etmemesi nedeniyle daha önceki and içme törenlerine göre daha erken tamamlandı. Yemin töreni verilen bir saatlik arayla birlikte 7.5 saat sürdü.
-And içme törenine TBMM İçtüzüğüne göre en yaşlı üye sıfatıyla, Mehmet Ali Şahin’den görevi devralan CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi başkanlık etti. Ekşi açılış konuşmasında tutuklu milletvekillerinin durumuna vurgu yaparken aynı zamanda ilk yemin eden ve CHP’den de tek yemin eden milletvekili oldu.
-And içme törenine ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, aynı zamanda töreni başından sonuna kadar izleyen tek lider oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli and içmek üzere kürsüye gelirken ve yemin ettikten sonra MHP milletvekilleri ayakta alkışladı. Bahçeli’yi bazı AKP ve CHP milletvekilleri de alkışladı.
-Başbakan Erdoğan Genel Kurul salonuna girişinde CHP ve MHP Genel Başkanları ile tokalaşmadı. Yemin töreni sırasında da sık sık TBMM’deki odasına geçen ve çalışmalarını sürdüren Başbakan Erdoğan, törene verilen bir saatlik arada Meclis’ten ayrıldı.
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da TBMM’den, verilen aranın ardından ayrıldı.
-Törenin ilk 1.5 saatlik bölümünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi. Gül’ün yanı sıra törenin ilk saatlerinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, bazı bürokratlar ile yabancı misyon temsilcileri de töreni izleyenler arasında yer aldı.
-Törene milletvekillerinin aileleri ve yakınlarının ilgisi büyük oldu. Birleşimi yöneten CHP’li Oktay Ekşi’nin eşi Aysel Ekşi, oğulları Mehmet ve Özgür Ekşi, gelini Müge Ekşi ile torunları Sinan ve Sibel Ekşi de töreni izleyenler arasındaydı.
-Başbakan Erdoğan yemin etmek üzere kürsüye gelirken AKP milletvekilleri ayakta alkışladı. AKP’den yemin edenler arasında en çok alkışı alanlar ise Hatip Dicle’nin yerine Meclis’e giren Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile İstanbul Milletvekili Hakan Şükür oldu.
-Milletvekillerinden bazıları yanlış okudukları için iki kez yemin etti. Bu milletvekillerini ise AKP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu oluşturdu.
-Yemin rekorunu ise AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ile AKP Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin üç kez okuyarak kırdı.
-Genel Kurul’da, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan yoğun alkış alan milletvekilleri oldu.
-Yemin töreninde Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş AKP’lilerin yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Tuğrul Türkeş’den de alkış aldı.
-MHP listelerinden Meclis’e giren İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, TBMM’de en son yemin eden milletvekili oldu. Barutçu yemin metnini yanlış okuduğu için Oktay Ekşi tarafından uyarıldı ve ikinci kez yemin etti. MHP’lilerin alkışlamadığı Barutçu’dan AKP’lilerden alkış aldı.
-Yemin töreni devam ederken CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, söz alarak konuşmak istedi. İnce, izleyici locasındakilerin yemin eden milletvekillerini alkışlamasına tepki gösterirken AKP’liler de İnce’ye “Konuşma hakkı yok, otursun yerine” diye tepki gösterdi. Ekşi ise daha önce de görevlileri bu konuda uyardığını söyledi.
-Ekşi, birleşimi kapatırken, yemin etmeyen milletvekillerinin yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında yemin edebileceklerini söyledi. (ANKA)

 
Çapkın babanın oğlu da çapkın
 
Patates, etten daha fazla kilo aldırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: bazı örgütler iyi çalışmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın ...
Ülken’den garip bir açıklama-ma
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özer Ülken, yazılı bir açıklama yaptı, ...
Kılıçdaroğlu konuştu Baykal ayağa kalkmadı
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Grup toplantısında Nur ...
 
Antalyalı 14 vekilden 8’i yemin etti
TBMM’de 24’ncü dönem milletvekillerinin and içme töreninde 14 Antalya ...
Oktay Ekşi açılışta ne dedi?
Meclis'teki en kritik yemin töreni başlıyor. Meclis'i en yaşlı üye sıfatıyla ...
Yemin etmiyor
Tutuklu Milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'ın durumundan ...
 
Deniz Baykal bugün Meclis'e gelecek mi?
Milliyet Gazetesi Yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Deniz Baykal'la konuştu, bugünkü ...
CHP'de imza bilmecesi
CHP’de seçim sonrası yaşanan ‘Kurultay toplansın PM değişsin’ gerilimi ...
Vekiller bugün yemin edecek
TBMM'nin 24'üncü dönemi krizlerin gölgesinde bugün başlıyor. Bazı açılış ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva